[...] ziemniaka na pol, posypuje kminkiem, ewentualnie do gustu jakimis innymi przyprawami i do piekarnika (bez folii, bez niczego), a za pol godzinki - mmm, yami, yami :) gotowanie w wodzie tez zabija ziemniaka (podobnie jak i inne warzywa), takze piekarnik to dla mnie numer jeden ewentalnie na parze (pare polecam do wszystkich warzyw, ale co [...]
[...] panów, którzy się tu wypowiadali znalazłam tylko 3 którzy tej blokady nie mieli. mariusz007 „OloKk tu masz racje obiad ma być na czas” No to radziłabym zabrać się za gotowanie jak najszybciej "My, silni i młodzi, kochamy pokój lecz to nic nie szkodzi, temu co zza płotu grozi nam skopiemy mordy, mówię wam"
Arwena ale jak je tak moczyc cala noc to czy sie z nich przypadkiem nie wyplukuje wszystkich wartosci odzywczych?Bo przeciez lekarze zalecaja np. gotowanie na parze dlatego,ze gotowanie w wodzie wyplukuje to co cenne dla organizmu z pozywienia.
[...] diety ugotowac sobie ryz z kurczakiem do tego to ****a odechciewa mi sie jakiejkolwiek diety, bo nie dosc ze zmeczony po calym dniu to jeszcze musze kolejny czas tracic na gotowanie sobie zamiast dawno zjesc i odpoczac po calym dniu. I tak spie tylko po 5 godzin, czasem 6-7 bo po prostu dnia mi nie starcza na wszystko i zarywam nocki. Moze [...]
Witam Pomyslalem ze moze sie to komus przydac... Liczba spalonych kalorii w ciagu godziny: Aerobik w wodzie 580 kcal Badminton 400 kcal Bieg (km przez 5 min) 1000 kcal Callanetics 300 kcal Czytanie 25 kcal Ćwiczenia na siłowni 400 kcal Gotowanie [...]
[...] przechowywanie. Produkty spożywcze często pokonują daleką drogę między producentem a twoim stołem. Podczas tej podróży mogą utracić część zawartych w nich witamin. -Mycie i gotowanie. Wiele witamin rozpuszczalnych w wodzie jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury, kwasów i związków alkalicznych. Na przykład brokuły mogą utracić 40% [...]
[...] w lodowce,albo chleb,bo go lubie(ciemny).Pewnie bede musiala poprostu zaczac gotowac i juz.I jeszcze pytanko,co z tunczykiem w pomidorach,tak czy nie,bo tego z wody to ja lubie ewentualnie w salatce albo gdzies,ale soute znuuudzil mi sie.No i ten makaron,co z nim,mozna nie mozna?Jak mam sie wziac za gotowanie powinnam wiedziec,hmmm:)))))))))))
[...] bedzie to wymagalo przezwyciezenia ale to skutkuje. Poprzez obfite sniadanie zapobiegasz katabolizmowi i ustawiasz metabolizm na wysokim poziomie. Ty nie masz problemu z gotowanie tylko z jedzeniem. Mysle, ze z gotowych, dostepnych w sklepach produktow mozna sobie fajna diete ulozyc (wybor jest napewno wiekszy niz w Polsce). Nie znam [...]
[...] zabitych na palu. Mordując większą liczbą wieśniaków popędzał ich jak stado na urwiste zbocze poniżej którego ustawiony był rząd pali. Stosował również metody takie jak gotowanie, ćwiartowanie, czy po prostu obcinanie głowy. Dracula lubował się też w obcinaniu uszu, nosów, kończyn i organów płciowych. Istnieje wiele opowieści, o różnym [...]
Witajcie :) Otoz interesowaloby mnie informacje nt gotowania odzywki bialkowej - dajmy na to ze chce miec cieplutka zupke etc ...i zagotuje po prostu odzywke bialkowa. Jak myslicie - stanie sie cos ? Grasik jak mozesz - wypowiedz sie co o tym sadzisz Interesuja mnie wszystkie typy i rodzajeodzywek bialkowych - od kazeinatow przez albuminy do [...]
[...] w dobrą stronę. Już wczoraj byłam cały dzień na ścisłym MM, zrobiłam (a właściwie ta druga ja zrobiła) wyłom wieczorem i zeżarłam trzy kruche babeczki, ale idzie chyba już w dobrym kierunku. No i trochę mniej się ruszam teraz, bo długi czas spędzam w pracy, a potem nadrabiam zaległości domowe (co to wiadamo: sprzątanie, gotowanie itp). gania
Jajka surowe odpadają - po pierwsze ryzyko zakażenia salmonellą, po drugie gorsza przyswajalność białka. Najkorzystniejsze jest gotowanie na miękko lub jajka sadzone - białko ścięte, żółtko płynne, a to ze względu na fakt że przy gotowaniu na twardo ulegają rozkładowi cenne kwasy tłuszczowe i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach zawarte w żółtku. [...]
[...] metali. Napewno zachodzi tam proces denaturacji bialka no ale taki proces zachodzi przy praktycznie kazdej formie przygotowania miesa czy innych produktow do spozycia (gotowanie, smazenie, piekarnik etc.) wiec nie ma sie czym przejmowac. Chyba nie bedziesz szarpal zebami surowego miecha?:) ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Im dluzej cwicze tym [...]
[...] powinieneś robić posiłki. Z doświadczenia powiem ci, że mimo wszystkich wartości jakie ma soja, fasola i groch mija sie z celem używanie ich w postaci nieprzetworzonej do gotowanie zracji tego że trzeba je moczyć, obgotowywać i w ogóle *****sko z nimi dużo roboty . Jeżeli nie decydujesz sie na prefabrykaty sojowe tylko chcesz gotować sam to [...]
Pamietaj jednak, ze z zdrowiej wyjdzie Ci gotowanie. Mikrofala wysusza jedzenie i ogolnie za zdrowe jedzenie z niej nie wychodzi. -=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=- -=()=-1 Miejsce w Konkursie Moderatorów-=()=- -=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-
Wiatm mam pytaie cyz konieczne jest gotowanie białka z jajek w celu uzycia go puźniej do produktów komsumpcyjnych czyli np. koktailu . Pisze czy nie dostane jakiegos tyfusa jak wypije białko prosto z jajka
[...] nadciśnieniem tętniczym powinny spożywać kawy rozpuszczalne, które są prawie całkowicie pozbawione diterpenów. Osoby te powinny wystrzegać się zalewaniem kawy wrzątkiem lub gotowanie ( to jest chyba "kawa po turecq") Co do tej "kawy z mlekiem" wpomnianej przez "bulma" : a więc kawa podrażnia przewód pokarmowy. [...]
[...] do przyswajalnosci - obrobka termiczna znacznie zmniejsza przyswajanie bialka z produktu. mieso, jajka poza wyjatkowymi potrawami spozywa sie po powaznej obrobce termicznej (gotowanie, smazenie). rosliny czesto spozywa sie surowe. druga sprawa: pod slowem "przyswajalnosc" w twoich statystykach ukrywa sie "odpowiedni aminogram" [...]