Ta wiem wszystko o diecie :P mój wczorajszy dzień przy dniu wolnym, w którym mogłem sobie pozwolić na gotowanie: 1)płatki/mleko/2 jajka 2)ryż/kurczak/sałatka piknikowa(ogórki, marchewka 3)2 banany 4)ryż/kurczak/sałatka piknikowa(ogórki, marchewka 5)2 grahamki z twarogiem 6)serek wiejski Najbardziej istotne dla diety jest zastąpienie jakoś tego [...]
To ja myslalem ze wydaje za duzo - ok. 200zl/tygodniowo , ale teraz czuje sie rozgrzeszony Sporo czasu musisz spedzac na gotowanie... Zmieniony przez - pavveeel w dniu 2010-06-17 10:58:40
[...] tluszczowych nasyconych, one też są potrzebne mięso pieczone - wygodniej mi jest ugotować jednak, ale pieczone się może czasem pojawić, od 2 miesięcy miałem utrudnione gotowanie bo były remonty kuchni więc bazowalem na jak najprostszych rzeczach byle tylko jakoś to się kupy trzymalo, a teraz mam już piekarnik to się pewnie pojawią lepsze [...]
[...] o-3. Organizm w małej ilości z niego korzysta - tak czytałem. Muszę pogłębić wiedzę/. Jedz jajka, nie martw sie. Sałatki/surówki własne. Sosy fuj Zma+wapń ok Pieczenie/gotowanie ok. Smażenie raczej nie, albo rzadko. Warzyw strączkowych. Może nie tyle unikać, co musisz liczyć je do bilansu bo są kaloryczne. Skup się na warzywach zielonych, [...]
[...] suplementy działały pozytywnie na regenerację! /odkąd prowadzę odwodnienie odstawiłam wszelką suplementację/. Wieczorem po dłuższym staniu w jednej pozycji -----> gotowanie, mycie naczyń - zaczęły napierniczać plecy, głównie pod łopatkami i już tak zostało do nocy. Tak cały czas opisuję bóle, boleści i zaraz wyjdzie, że cały czas [...]
Pierś zostaw, po prostu ją rób różnie, jak ciś znudziła: grill, gotowanie, pieczenie, teflon, różne przyprawy, przecier pomidorowy, na słosko, do sałatek itd.
Co do kasz i ryżów to według mnie nie powinno się ich rozgotowywać, gotować około 8-12 min i wyłączyć. 2.Co do mięs to najlepiej gotować na parze, następnie gotować w wodzie i chyba dopiero piec. Więc u Cb będzie to gotowanie, i możesz czasem piec aby uzyskać trochę inny smaczek. Tak jest wg mnie ;]
"Jeśli chodzi o strawność jaj, to są one najłatwiej strawne w postaci gotowanej na miękko. Nie należy jeść żółtek na surowo, ponieważ zawierają związek (awidynę) blokujący przyswajanie biotyny (inaczej witaminy H). Gotowanie jajka powyżej 10 minut powoduje znaczne straty witamin i minerałów oraz doprowadza do reakcji siarki z żelazem, w [...]
Tu nie chodzi o to czy będzie szło czy nie będzie szło, popatrz w innej perpektywnie czy będzie zdrowo czy raczej nie. Smaż ok ale od czasu do czasu stawiaj na pieczenie gotowanie parownie
hah no w choj sztuczne wszystko tak samo sztuczne jak korwa to gotowanie z ta geslerowa 1 knajpa ruina 2 nikt sie nie lubi 3 chojowe potrawy 4 nikt tam nie zaglada nagle wpada ona 1 super knajpa 2 kazdy sie kocha 3 potrawy wysmienite 4 w choj ludzi przychodzi i mowi jakie to pyszne jedzenie co za zal
Dobra dzięki jeszcze ostatnie pytania , czy rybę i mięso mogę piec w piekarniku ? jeśli tak to przy jakiej temperaturze i jak długo ? Czy mogę np. raz dziennie ugotowac sobie razem tą kaszę, ryż i makaron i zostawic pod przykryciem ? Bo jak skończą się wakacje to mi zabraknie czasu na odzielne gotowanie .
Ok a da sie jakoś odróżnić chudą od innej czy poprostu w sklepie poprosic o chudą ? A ile mniejwiecej by potrwalo gotowanie zebym wiedział czy sprawdzać po 5minutach czy np. 30 ...
kiedyś omijałem kreatynę ogromnym łukiem, bo czułem, że ciągle mam ukryte rezerwy. teraz na pewno mam jeszcze większe rezerwy. ale to już nie te czasy, że ma się czas na intensywne treningi i czas na częste zakupy w spożywczaku :) no i gotowanie też pochłania czas ;)) powyzej etapu poczatkowego nie widze sensu pomijania kreatyny