SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przygotowywanie niektórych potraw

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 970

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 105
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie przygotowywania niektórych potraw.
Np jak długo gotować ryż ? Lepszy jest twardawy czy rozgotowany ? To samo pytanie tyczy się kaszy.

I najważniejsze pytanie to jak przygotować pierś z kurczaka czy gotować w wodzi czy np upiec w piekarniku ?

Podajcie jakieś przepisy na pierś takie żebym wyciągną z niej jak najwięcej wartości.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 369 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6513
Co do kasz i ryżów to według mnie nie powinno się ich rozgotowywać, gotować około 8-12 min i wyłączyć.
2.Co do mięs to najlepiej gotować na parze, następnie gotować w wodzie i chyba dopiero piec. Więc u Cb będzie to gotowanie, i możesz czasem piec aby uzyskać trochę inny smaczek.
Tak jest wg mnie ;]

SIŁA ! :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 105
A wodę jakoś przyprawiać czy mięsko ? Wydaje mi się że ugotowanego mięska w czystej wodzie raczej nie zjem :/ I ile w ogóle takie mięso gotować aż będzie mięciutkie czy jak i całe czy pokrojone w paski ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
zarówno gotowanie, pieczenie, czy grillowanie będzie ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 105
A w przypadku pieczenia w piekarniku jak doprawię sobie jakimiś przyprawami do grilla dość pikantnymi to coś się stanie ? Aha tylko te przyprawy pewnie muszę wetrzeć w mięso bo nie mogę go polać olejem ? Mam racje czy nie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
raczej bazuj na ziołach i przyprawach naturalnych, a nie jakimiś do grilla czy coś

pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
poloej oliwą i marynuj w nich

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 105
Czyli mogę używać przypraw typu bazylia, oregano, sól, pieprz ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
tak co do soli polecam morską

pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
zioła jak najbardziej z solą nie przesadzaj i będzie ok.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

rozklad posilkow a ww & SOGI :)

Następny temat

Czy jest to mozliwe ?

WHEY premium