[...] W moim przypadku wiele wyjaśniły ale też byłem tak zdesperowany, że byłem w stanie wydać każde pieniądze byleby doprowadzić się do stanu normalnego. W moim przypadku gluten/laktoza/fruktoza są zabójcze, zjem któreś z wyżej wymienionych i kilka następnych dni dochodzę do ładu z jelitami. ZJD to jest jednostka ułatwiająca pracę lekarzy, gdy [...]
Obliques napisała mi w poprzednim moim wątku: "wywal z diety równiez psianki czyli ziemniaki, pomidory i bakłażany oraz nabiał i gluten 1700kcal 120g białka/ 150g ww/ reszta tłuszcze do bilansu". Taka dieta jest trudna do utrzymania - zwłaszcza jak się gotuje dla siebie jedno a dla reszty rodziny nieco inaczej;-) Owszem wcześniej wyeliminowałam [...]
Zjedz ogólem 150g mięcha, dowal 10g oliwy i bilans będzie się zgadzał. Możesz też np. dać twaróg. Ja ostatnimi czasy zajadam się czymś takim: 50g płatków ryżowych (mogą być owsiane, ja jestem wrażliwy na gluten), 250g twarogu chudego, 20g olej lnianego, 10-14 słodzików rozpuszczonych w wodzie, łyżeczka kakao. Mniam!
[...] w barku i musi uważać, bio nie ten wiek by podskakiwać" - nie chodzi na spacery " bo zimno jest, albo słońca za mocno świeci" - je chleb mimo, że wyraźnie zabroniłaś glutenu "bo ostatnio na prawdę nie ma żadnych kłopotów z załatwianiem się więc to na pewno nie gluten winny" - no i generalnie "nie jest tak źle, ostatnio świetnie śpi i już [...]
Są węgle i węgle. No i jest gluten- niszczyciel jelit, laktoza, skrobia, fruktoza itp. Loda oceniam na 3+. Inaczej byłoby po biegu. Obecnie staram się po prostu trzymać proporcji BTW 1:3:1 i nie patrzę na źródła. Ostatnio jem pół kostki masła np. posmarowane nutellą (15 g) albo z borówkami 100-150 g.. Do tego jajka, ser żółty albo kiełbasę/mięso [...]
I raczej nie ma co debatować nad tym, czy widzisz efekty odstawienia glutenu, na te trzeba poczekać dłuższy czas (około pół roku o ile mnie pamięć nie myli), za to efekty ograniczenia FODMAP, powinny być widoczne niemalże natychmiast. Odpowiedz układu immunologicznego po spożyciu pokarmów zawierających gluten może utrzymywać się nawet przez 6 [...]
nabiał używam ale wywaliłem gluten nie całkowicie ale powoli elimuje go całkowicie w celu sprawdzenia jak to będzie działało, zródło ww głownie kasza jaglana super ją trawie i dobrze toleruje, owies wywalony całkowicie tak jak i wszystkię mąki pszenne, żytnie jako mąki używam razowej i gryczanej do omletów raz na tydzień jak mnie najdzie wrzucę [...]
[...] ok 2,4 tłuszcz ok 1,7. Napisałem oliwę, bo jak znajdę tanią w biedrze albo lidlu to będę szczęśliwy i będę na niej smażył. Zrezygnowałem z pieczywa i płatków, bo zawierają gluten a w mojej rodzinie coś dziwnie na niego reagujemy. DNT /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/1737a0ae57044497acc2687ba9b78b5d.png DT [...]
[...] zwiększa anaboliczny rozwój mięśni przy jednoczesnym zwiększaniu regeneracji. Maximum Whey w każdej porcji zawiera aż 25 g wysokowartościowego białka i co ważne nie zawiera glutenu. Naturalnie występujące fosfolipidy w Maximum Whey działają również jako enzymy. Zapewnia to łatwe trawienie, bez uczucia wzdęć i dolegliwości jelitowych. Zalecane [...]
[...] Zalecane dawkowanie Zażyć jedną porcję (4 tabletki) bezpośrednio przed treningiem. Informacja o alergenach: Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe. Uwaga: Podobnie jak w przypadku wszystkich innych programów treningowych lub żywieniowych, przed rozpoczęciem stosowania należy skonsultować [...]
[...] takiego jedzenia, bo zaobserwowalem nie tylko po sobie ale tez po dziesiatkach znajomych. Najczesciej patrzac na kogos,jestes w stanie powiedziec mu co je, bo nabial,gluten, male ilosci bialk w diecie, to wszystko widac golym okiem po sylwetce Zmieniony przez - zapomnijx4 w dniu 2014-07-28 23:25:39 Zmieniony przez - zapomnijx4 w dniu [...]
[...] Szybko sie robie glodna... Nie do wiary, biorac pod uwage ze przed tym jak trafilam na to forum jadlam najwyzej 1300 kcal dziennie, a teraz 1700 mi malo;) Probuje wyrzucic gluten z diety, i myslalam ze nie bedzie problemu. Nie jest to jakies wyzwanie wyrzucic produkty naturalnie zawierajace gluten. Gorszej z tym ze tyle innych produktow ktore [...]