[...] jestem w rozjezdzie i przeprowadzam sie w weekend, wiec i z czasem i jedzeniem stoje tak sobie. Staram sie po prostu ze srodkami jakie mam w tym momencie. Wycielam mleko i gluten. KOKO uzywam do kawy, bo czarnej nie zmecze, z kawy ciezko by mi bylo zrezygnowac a mleka migdalowego nie lubie :) Aha no i jest 13 a ja jeszcze nie wzielam tabletki [...]
[...] /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/b5bdde3f06ab4c3facc80ed55c3b2709.png Czy mój wieki bebech to oprócz tłuszczu wynik rozepchania żołądka czy może powinnam spróbować porzucić gluten na jakiś czas? Choć nawet na czczo nie jest zbliżony do płaskiego tylko sterczy I jeszcze dzisiejszy trening chyba pora zainwestować w rękawiczki bo mam już odciski: [...]
[...] tematy podwieszone dotyczące diety. Przeglądaj michy dziewczyn. Ja, Ziuta, Agnese, Blackbird jesteśmy Twojego wzrostu, z niedoczynnością i każda z nas ma odstawiony gluten - możesz się zatem trochę wzorować na naszych jadłospisach. Przydałyby się zdjęcia sylweki i informacja jak długo byłas na Dukanie i innych wymysłach (jak dawno). Jaki [...]
[...] i niedoczynności z hashimoto wynikającej (jak zresztą jest to zalecenie do innych chorób autoimmunologicznych). Ja hashi "oficjalnie" nie mam potwierdzonego a odstawienie glutenu mi służy. Tarczyca nie lubi diet niskowęglowodanowych. Czytaj dziennik Ziutki - macie podobne "przeżycia" z coięciem kalorii. Ten dziennik może natchnie Cię [...]
ale poruszenie, dziś nie zaśniecie przeze mnie %-) bezglutenowa czyli spód z mieszanki: mąka ryżowa, mąka gryczana, jaglana, kukurydziana, z amarantusa i ziemniaczana :-) ale, jeśli ktoś może gluten, to oczywiście nie ma co się męczyć, bo smak zawsze będzie gorszy, chociaż ten spód po takiej głodówce bardzo mi smakował :-D jakbyście byli [...]
[...] różnicę czy zjadłeś biały ryż czy brązowy (ten z niższym IG na dłużej pozwala Ci być sytym). Co do pszenicy, to jak piszą forumowicze powyżej: wielu ludzi jest uczulonych na gluten i nawet o tym nie wie. Pszenica podbija poziom homocysteiny. To jak w tym eksperymencie, gdzie rzekomo ludzie jedzący jajka mieli podwyższony poziom LDL. Okazało się, [...]
No ja właśnie dałam i żurawiny i maliny. Ale owsianki ogólnie nie lubię, chleba po prostu nie mam, a nie chciało mi się makaronu albo coś gotować. Jajecznica na śniadanie to moja ukochana potrawa :-D Owies z tego co wiem często zanieczyszczony jakimiś glutenami więc zależy ja ścisły ten odwyk jest. No chyba że specjalnie kupisz jakiś gluten free.
Kokosik, dzięki za rady :) w takim razie gluten tymczasowo wyeliminuje, tak? :D. Owoce mogłabym jeść na zmianę z mięsem 24/7, więc nie ma problemu, tylko jaka ilość (owoców) jest w porządku? Nabiał też wyeliminuje, ale najpierw zjem to co mam w lodówce, ile nabiału dziennie jest 'dawką' optymalną? (gdzieś przeczytałam o 150 g). A propos węgli, [...]
[...] białka sojowego". Smacznego! Co do pszenicy, to uważam iż produkty z pełnego ziarna nie powinny być dla nas (Słowian) szczególnie szkodliwe, chyba, że ktoś ma alergię na gluten lub przodków wywodzących się z bardziej egzotycznych rejonów geograficznych, gdzie pszenica nie występowała. Zmieniony przez - kopyto w dniu 2014-04-03 12:48:47
to jesteś insulino-oporna, będą schody to od razu mówię @-), łatwo nie będzie ale dobrze ze tu jesteś, spróbujemy pomóc pod warunkiem ze sie zastosujesz i będziesz pracować. Przygotuj sie ze twoje odchudzanie to nie takie jakie inni mają, że MŻ i tyle, będzie cięzko i ciężej, tylko twoje zaparcie może cos zdziałać, Nikt ci nei pomoże nawet twoje [...]
oj...Dzolan... nie ty pierwsza... to jakas farsa jest! i ta farsa jest ogolnoswiatowa raczej, bo np tu we Wloszech jest identycznie... marne pocieszenie, wiem.. ja sobie jutro zjem owsianke i juz sie ciesze :D myslalam, ze nie wolno bo gluten a tu taki news :D
Gluten jest zły, bo przykleja sie w jelitach, zmniejszajac absorbcję składników odżywczych, niszczy kosmki jelitowe, rozszczelnia jelita, w konsekwencji powoduje tycie i obniżenie odporności, a także może być podłożem do rozwoju wielu chorób które wychodzą czasem dopiero po latach. Zamiast kawy myślę, że lepiej zielone herbatę. Zmieniony przez - [...]
[...] menu na kolejne dni (żeby ocena nie bazowała tylko na tym jednym)? Chleb najczęściej kupuje orkiszowy (pytałam, czy mogę go traktować zamiennie) i zawsze pytam, czy zawiera gluten w piekarniach lub piekę swój. :) Zmieniony przez - ZnowFiligranowa w dniu 2014-05-01 19:02:45 Zmieniony przez - ZnowFiligranowa w dniu 2014-05-01 19:10:56 Zmieniony [...]
No napisales ze nie jadasz pszenicy, nie glutenu w ogóle. Lepszym wyjsciem moga byc owoce np banany , . Z rzeczy latwo dostepnych to np kisiel zawiera skrobie takie "vitargo" ze spozywczaka. Sa tez bezglutenowe makarony i tez cena nie jest zaporowa (dalem kolo 4zl za pelnoziarniste gluten free spaghetti ) . Ja osobiscie jestem przeciwnikiem [...]
[...] 2l, kawax3. Micha: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/9bc0dacbeb5c4b1688c0e87f8355c7a2.PNG /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/62e57656781f47349e73a2a4c032f862.JPG Obli - czy my dalej możemy z Venturką bez dodatkowych ograniczeń w tym cyklu? Czy powinnam też wyeliminować nabiał, gluten, ziemniaki i kukurydzę? Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-05-05 21:45:58
[...] cząsteczkowym - gliadyna "wygląda" podobnie jak transglutaminaza tarczycowa i dlatego powoduje odpowiedź immunnologiczna nie tam, gdzie trzeba. Nie ma znaczenia ile tego glutenu zjesz, reakcja organizmu bedzie taka sama. Jest naprawde sporo zamiennikow pieczywa i tego typu rzeczy, ja przestalam jesc gluten z dnia na dzien, jak tylko dostalam [...]