[...] to melasa. Cukier ten stosuje się w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. W powszechnym użyciu w Polsce jest cukier buraczany. Cukier gronowy, cukier skrobiowy - glukoza C6H12O6. Występuje w wielu płynach ustrojowych roślin i zwierząt (np. w sokach owocowych, krwi zwierząt). Otrzymywany przez hydrolizę cukrów złożonych, np. skrobi, a [...]
polecam wyszukiwarkę http://www.sfd.pl/Search.asp?wczym=tresc&search=glukoza+spo%BFywcza GLUKOZA (glikoza, dekstroza, cukier gronowy), monosacharyd z grupy aldoz występujący we wszystkich organizmach żywych; gł. źródło energii potrzebnej do procesów życiowych; powstaje w procesie fotosyntezy; stosowana w lecznictwie. [...]
ja wlasciewie nie wiem co mam bo objawy mam jak przy niedoczynnosci: niemoge schudnac mimo niskokalorycztej bogatobialkowej diety ok 1500 kcal dziennie i do tego 3 godziny dziennie aerobik i 3 razy w tygodniu silownia, mam celulitis na tylku nawet, jestem spuchniety woda, mam sucha luszcaca sie skore zatkane pory ale teraz objawy nadczynnosci:od [...]
Slawekpo Czy to glukoza czy maltodekstryny, obydwa mają IG bardzo wysokie. Maltodekstryny dodaje się do gainerów, gdyż nie są takie słodkie jak glukoza. - A ja znalazłem także coś takiego: Maltodekstryny charakteryzuje niska słodycz, łatwostrawność, wysoka lepkość, łatwa rozpuszczalność, wysoka higroskopijność (przyciaganie wilgoci). Dzięki [...]
[...] że najczęsciej dużo osób przyjmuje kreatynę przed treningiem(na pusty żołądek)..ale to już pomińmy bo to nie o tym miało być zaraz po treningu węgle(najlepiej wysokie ig(glukoza,maltodekstryny)..a pół godz po białko(moze być wpc) pytania: 1.O co chodzi z tym białkiem przed treningiem,moze jestem niedoinformowany ale nie wiem w jakim celu się [...]
[...] "od razu". Tłuszcz , czy też kwasy tłuszczowe są preferencyjnie magazynowane, gdyż nie wymagają zbyt dużej obróbki, dla celów energetycznych spalana jest natomiast glukoza. W przypadku glukozy przynajmniej w krótkim okresie czasu, organizm zwiększa jej spalanie, zwiększa przemianę materii. Jeżeli sytuacja będzie się powtarzać i glukoza [...]
15-20kg to bedziesz przybieral dluuuugooo... Chyba ze chcesz sie otluscic, co w sztukach walki chyba nie jest zbyt polecane i jeszcze glukoza do tego podobno lepsze od cukru :] Glukoza to cukier. W najczystszej postaci. Co do diety - musisz sie sam pomeczyc http://www.sfd.pl/Wybrane_posty_dotycz%C4%85ce_Od%C5%BCywiania-t280057.html [...]
[...] do innych tkanek, np. mięśni i tam wykorzystywana. Jezeli chodzi o zatluszczanie to mozesz przedstawic to tak: fruktoza->watroba i jezeli nadmiar to zamiana w tluszcz glukoza->watroba->miesnie i jezeli nadmir to zamiana w tluszcz? Jezeli glikogen watrobowy jest prawie caly dzien pelny to dlaczego nie zawsze owoce spozywane w ciagu [...]
[...] potrzebują dużych dawek witaminy C i to wtedy stworzył swoją teorię, że trzeba przyjmować wysokie dawki witaminy C w walce ze zwykłym przeziębieniem. Ale jeśli wiemy, że glukoza i witamina C mają podobną budowę chemiczną, to co się dzieje, kiedy podnosi się poziom cukru? Współzawodniczą one wtedy ze sobą o to, która dostanie się do komórek. A [...]
nie nie cukier stolowy to sacharoza -> 1x fruktoza + 1x glukoza napiszesz - spox - a co jest w owocach? fakt glukoza fruktoza sacharoza i inne cukry ale jeszcze od groma innych substancji! - witamin i mineralow cukier stolowy to najgorsze badziewie jakie moze byc puste kalorie jesz i jesz tylko 4kcal nic wiecej 'cukier rafinowany jest [...]
[...] fruktoza nie moze uzuplenic glikogenu miesniowego - moze - ale jest poprostu 'slaba' i rzadko tak bywa ze spozywamy ją sama, a jesli zbiorniki sa pelne czy spozywamy razem z glukoza i spozywamy duze ilosci - szybciej jest metabolizowana w watrobie (wiecej bo omija jeden etap i wlacza sie poznije bez zadnej kontroli ) i szybciej zrobi sie fat [...]
tyle ile organizm bedzie potrzebowal to jest jeszcze ciezsza kwestia niz co sie dzieje z glukozą po spozyciu glukoza moze isc na cele energetyczne organizmu w okreslonym okresie czasu lub zostac zmagazynowana (glikogen/fat) co proste - jesli chodzi o kazda osobe czy stan w jakim sie znajduje nie jest najprosciej to co sie dzieje po spozyciu po [...]
[...] a nawet im więcej fatu brzysznego -> tym mnijesza wrazliwośc insulinowa a wiaze to sie z tym ze nie ragujemy na wegle tak jak powinnismy szybciej sie zalewamy poprostu glukoza zamiast go miesni trafia do komorek tluszczowych metoda jest jedna - zrzucic fat im mniej fatu -> tym ta wrazliwosc wieksza! mozna oczywiscie jechac na low carbie [...]
[...] geny/sklonnosci jaki bedzie efekt bo kilku miechach takiego zywienia '90% ww'?! ->masakryczny! Tyle ze insulina - tak jakby - dziala troche inaczej gdy poziom podnosi glukoza - a gdy poziom podnosza aminokwasy bilako - glownie leucyna - tez podnosi poziom leucyny a jakos majac 90% bialka nie przytyjesz zbytnio bo? bo nie ma duzo glukozy we [...]
sapphireex wstaje rano wali humalog+glukoza po chwili je pierwszy posiłek węgle białko zero tłuszczy w czekaniu na drugi posiłek je landrynki albo owoce tylko ze jabłka nie wsadzisz od tak do kieszeni a kilka landrynek tak Po treningu obowiązkowo glukoza po 15 minutach wegle+białko (gajner) albo samo białko wraca z treningu siada do stołu je [...]
Dzień 7 (TRI Tydzień 1) DNT 24.02.2013 napoje: woda, kawa x 1 warzywa: pomidor, papryka, sałata, korniszon, brokuły suple: omega3 Glukoza na czczo: 99 Glukoza po 60min: 102 Jedzenie /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/ad53b5ee490d43da881aa6bb443e5165.png Nawet się wyspałam dziś, wstałam o 11 :) mam nadzieję, że nadrobię energii na kolejne dni ćwiczeń :) [...]