może być - jasne ale jak ma rano i robi all bez posiłku to zrobiłbym tak: zaraz po wstaniu - glukoza/carbo + aminokwasy czy nawet ostrowia HIIT później posiłek
Na mase potrzeba ci diete fajnie odjac sobie 1 posilek i zastapic bialkiem dla zajawki do tego kretka vitalmaxa+tauryna+glukoza+glutamina+witaminy, mineraly ZMA na regeneracje i aminokwasy calodzienne (bialko i aminy z ********)nie ma bata zeby z 5 nie przyszla
[...] podbijać ilość węglowodanów w swojej diecie, oczywiście można pić je również w trakcie trwania treningu. W zasadzie nie będzie to miało szczególnego znaczenia, czy będzie to glukoza, maltodekstryny, czy vitargo. Można jednak skomponować fajny intra workout dodając do butelki z wodą izotonik (bezsmakowy) i aminokwasy egzogenne (smakowe). Np. coś [...]
[...] w dniu 2013-07-09 18:31:52 Pytajac o BCAA najbardziej chodzi mi o to co ponizej: "A co z mięśniami? Może BCAA? Pod żadnym pozorem! Po pierwsze, podczas glukoneogenezy glukoza nie jest uwalniana z mięśni - w mięśniach nie występuje enzym, który defosforyluję (czyli pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) [...]
dovee - treść: "A co z mięśniami? Może BCAA? Pod żadnym pozorem! Po pierwsze, podczas glukoneogenezy glukoza nie jest uwalniana z mięśni - w mięśniach nie występuje enzym, który defosforyluję (czyli pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze [...]
dovee - treść: "A co z mięśniami? Może BCAA? Pod żadnym pozorem! Po pierwsze, podczas glukoneogenezy glukoza nie jest uwalniana z mięśni - w mięśniach nie występuje enzym, który defosforyluję (czyli pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze [...]
dovee - treść: "A co z mięśniami? Może BCAA? Pod żadnym pozorem! Po pierwsze, podczas glukoneogenezy glukoza nie jest uwalniana z mięśni - w mięśniach nie występuje enzym, który defosforyluję (czyli pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze [...]
dovee - treść: "A co z mięśniami? Może BCAA? Pod żadnym pozorem! Po pierwsze, podczas glukoneogenezy glukoza nie jest uwalniana z mięśni - w mięśniach nie występuje enzym, który defosforyluję (czyli pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze [...]
[...] że jej nadmiar jest magazynowany głównie w molekłach tłuszczu zapasowego, po wstępnej przemianie do ufosforylowanego glicerolu. Po treningu to oczywiście nie grozi, bo wtedy glukoza uzupełnia zapas glikogenu. Tłuszcze są mniej groźne, bo zawarty w nich glicerol w ogóle nie jest magazynowany, a kwasy tłuszczowe magazynują się tylko na tyle, na ile [...]
[...] by je przetransportowac to wiem.tylko tu tez jest jedno ale.ze ten transporter bodajze GLUT4 powoduje transport glukozy do miesni i adipocytow (komorek tluszczowych, gdzie glukoza moze byc zamieniana do tluszczy). ale uwazam ze masz racje i ze to jest wazne bo trzeba zregenerowac miesnie po tak intensywnym wysilku.dlatego mojemu pomyslowi [...]
Siemanko Mam pare pytań ! biore monowodzian kreatyny w proszku 1,5 tygodnia . przeczytałem gdzies na forum ze warto popijać kreatyne glukoza właśnie ja zakupiłem i teraz pierwsze pytanie : ile gramów glukozy rozpuszczac w szklance wody żeby popic nia kreatyne ? po drugie : mam aminokwasy BCAA lepiej je brać w trakcie cyklu czy po cyklu brania [...]
[...] Gainer - zalety stosowania “Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się [...]
[...] tłuszczowe, garbniki, polifenole, skrobie, cukry, błonnik...). odżywki mają jedynie tą przewagę nad "normalnym jedzeniem", że wchłaniają się szybciej (tak jak np glukoza wchlania sie szybciej i szybciej dostarcza energii niż ryż/kasza/czy płatki - co nie znaczy, że jest generalnie lepsza), dlatego tez odywki są dobre w okresach [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] powinno zawierać białko serwatki, które zapewnia co najmniej 3 g leucyny na porcję. Kombinacja szybko działającego źródła węglowodanów, takich jak maltodekstryna lub glukoza, powinna być spożywana ze źródłem białka, ponieważ leucyna nie może modulować syntezy białka tak skutecznie bez obecności insuliny. Taki suplement po treningu byłby [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] nie jest organiczny? Jest. Jest też doskonałym źródłem energii ,który także należy wliczać do bilansu No prawie doskonałym, bo jest w 15-25% termogenny Jeżeli aminokwasy, glukoza lub kwas tłuszczowy mają zostać spalone są przekształcane w kwas octowy i dalej w aktywny octan (acetylo-CoA), który wchodzi w cykl Krebsa zostając całkowice spalony. [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] odżywki, to lepszym wyborem będzie prodkut typu “gainer”. “Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się [...]