Kiedy zaczynamy się odblokowywać ? Każdy steryd ma inny okres póltrwania : Oxymetholone - Anapolon 8-12 godzin Nandrolone - Deca Durabolan 21 dni Metanabol - Dianabol 4-8 godzin Boldenone - Equipoise 17 - 21 dni Trenbolone rózne estry ?? nie pamietam Primabolan Depot 10-14 dni Omnadren 250 - Sustanon 21 dni Testosterone Cypionate 14 dni [...]
[...] również pamięć, a także obniża poziom homocysteiny we krwi, ma więc właściwości przeciwmiażdżycowe. Orzechy zawierają ponadto dużo potasu, żelazo, cynk, witaminy z grupy B, fosfor, miedź, a także poprawiający koncentrację magnez. Ze względu na dużą ilość białka oraz składników mineralnych bakalie te są bardzo ważnym elementem w diecie [...]
[...] Intensywny trening to utrata 2 proc. wody z masy ciała i zwiększenie zapotrzebowania na minerały, witaminy i pierwiastki śladowe. Źródlana woda, magnez, potas, sód, fosfor, żelazo, wapń, glukoza, frutoza, sacharoza, białka i aminokwasy, witaminy A, E, B, C, B i PP - wszystkie te dobra (i jeszcze kilka innych) są zamknięte w jednym kuflu [...]
[...] Prawie same zalety Z żywieniowego punktu widzenia jajka stanowią skumulowane źródło większości podstawowych składników odżywczych. Są szczególnie bogate w żelazo, cynk, fosfor, selen, witaminy A i D, witaminy z grupy B oraz cholinę. Ze względu na wysoką wartość biologiczną, białko jaja kurzego uznawane jest za wzorzec, względem, którego [...]
[...] pełnowartościowego białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, a także wielu witamin, szczególnie z grupy A, D i E, składników mineralnych (potas, wapń, fosfor) i mikroelementów (żelazo, kobalt, mangan, miedź, cynk jod, fluor). „Jeśli będziemy wybierali odpowiednie gatunki ryb oraz dobierali właściwe ich ilości, najlepiej nie [...]
[...] . Na początek może trochę na temat czym jest kazeina - białko mleka, które zostaje wyodrębnione podczas procesu trawienia poprzez działanie enzymów, zawiera aminokwasy oraz fosfor. Kazeina w układzie pokarmowym ulega koagulacji (ścięciu).. Kazeina ulega przemianie do parakazeinianu wapnia, dzięki czemu tworzą się dwie frakcje: serwatka i [...]
WITAMINY, MIKROELEMENTY I WODA Postanowiłem zarzucić parę waznych informacji o składnikach naszych pokarmów - myślę, że niektórym sie przyda. Nie ma dwóch takich osób na świecie, które mają identyczne odciski palców. Wszyscy się różnimy. To samo odnosi się do naszej biochemii i stylu życia. Niemożliwe jest więc dokładne określenie [...]
[...] kreatyny, trimetyloglicyna, glikocjamina, kwas guanidynopropionowy, ekstrakt z wodnego cynamonu, ketoizokapronian potasu, alfa-ketoglutaran glutaminy, adenozyno-trójfosforan dwusodowy . - kompleks motywująco-koncentrujący - zawiera związki poprawiające ukrwienie w obrębie mózgu, stymulujące i pobudzające organizm do działania, a także [...]
/SFD/Images/2015/10/29/59a7f6f2a66847d3bac9196c45d40b2c.jpg Opis - Nowe wcielenie uznanego i sprawdzonego preparatu po-treningowego - Zawiera 8 niezbędnych aminokwasów EAA - Wspomaga aparat ruchowy - Podnosi siłę i wytrzymałość organizmu Nowy, ulepszony skład maksymalnie przyspiesza regenerację po-wysiłkową, pobudza wzrost masy mięśniowej (bez [...]
[...] oleinowego kwasu linolowego kwasu kaprynowego kwasu arachidowego kwasu eikosonowego Ponadto kokos w swym bogatym składzie zawiera żelazo, fosfor, wapń, chlorki, sód, cynk, potas, witaminy: C, E, B6, B2. Mleczko kokosowe swym składem jest tak zbliżone do budowy osocza, że w nagłych przypadkach może stanowić [...]
[...] jest bogatym zrodlem wielu skladnikow o znaczeniu biologicznym. Zawiera bialko, cukry, pektyny, karoten, witaminy (B1, B2, PP, C) i mineraly (sole potasu, wapnia, magnezu, fosforu, zelaza). Jest on nie tylko odzywczy, leczniczy, ale takze niskokaloryczny. Ma dzialanie lekko przeczyszczajace, lagodnie moczopednie i wzmacniajace w chorobach [...]
[...] Dostępność żelaza, zależy natomiast od ilości oraz od frakcji błonnika. W zbożach znajdują się również inne substancje obniżające jego dostępność jak taniny, lektyny, fosfor i inne, jeszcze nie poznane substancje. Głównym winowajcą są jednak fityniany. Wchłanialność żelaza nie hemowego można zwiększyć przez spożywanie produktów mięsnych, [...]
[...] prowadzi do nieszczęścia Mleko Pozytywne skutki picia mleka: - Dostarcza białka ( chyba wiadomo o co chodzi ) - Dostarcza witaminy i minerały ( min. Witaminę A i D oraz fosfor, wapń i magnez ) - Wykorzystywane w leczeniu chorób metabolicznych - Obniża poziom cholesterolu w organizmie - Obniża nadciśnienie tętnicze Negatywne skutki picia [...]
[...] właściwości alergizujące niż białko. Ze względu na wartości odżywcze zaleca się podawanie żółtka niemowlętom już po skończeniu 6 miesiąca życia. Żółtko zawiera żelazo, fosfor, wapń, magnez, witaminy A, B2, B6, D. Dieta niemowlęcia wzbogacona żółtkiem, zapobiega niedokrwistości, przeciwdziała krzywicy, dlatego niechętnie eliminujemy je z [...]
[...] jajka są pełnowartościowym produktem. Zawierają dużą ilość białka ( około 7g w jednym ) z wysokim BV ( BV 100 ), wysokojakościowe tłuszcze ( około 6g w jednym ) jak i wapno, fosfor, żelazo, natrium, cynk, kalium, selen i prawie wszystkie witaminy. Jajka zawierają cholesterol, co jest ważne do stymulacji hormonów anabolicznych, ale inaczej jak [...]
[...] Z witamin zawierają przede wszystkim witaminy z grupy B oraz witaminę E. Dostarczają również składników mineralnych takich jak: żelazo, miedź, magnez, cynk oraz potas i fosfor. Wartość żywieniowa produktów zbożowych jest uzależniona od stopnia przemiału ziarna, w trakcie którego usuwane są zewnętrzne części bogate w składniki odżywcze. [...]