ad1.) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. ad2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem [...]
AD 1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy AD 2)MALTITOL Substytut sacharozy zapobiega krystalizacji, ma dużą odporność [...]
(1)Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy (2)Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. [...]
ad.1 Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy ad.2 Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem [...]
ad.1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy ad.2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. [...]
1.) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
Gikocjamine łączymy w sumie zawsze z betainą. W wątrobie następuje jej metylacja, do ktorej doporwadza betainę lub metioninę i przekształca się w... czasteczkę kreatyny Maltitol- syntetyczna subst. słodzącą Kamila Porczyk i Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg
Łączymy ją z kreatyną, dlatego że, glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza. Maltitol jest to substancja słodząca, więc pełni funkcję smakową Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
1. Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. 2. Maltitol to substancja słodząca 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
1. Z glikocjaminą stosujemy betaine GLIKOCJAMINA trafia do WĄTROBY gdzie ulega metylacji przez BETAINE lub METIONINE powstającą z betainy i przekształca sie w cząsteczke KREATYNY 2. Substancja słodząca 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa jak teraz nie [...]
1]Dokończ zdanie i uzasadnij:Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze..(tylko 1 odpowiedź) i dlaczego? LŁączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne. 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Jest to substancja slodzaca. 3] W jakich miastach mieszkają zawodnicy Olimp team [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest Substancją słodzącą 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - oczywiście Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest Substancją słodzącą 3)Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
Odp 1: Łączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne. Odp 2: Jest to substancja slodzaca. Odp 3: Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa-Kielce
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
1)Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Glikocjaminę łaczymy także z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem i znacznie ulatwia wchlanianie kreatyny do komórek mięśniowych. 2)Maltitol [...]