SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KONKURS MIKOŁAJKOWY

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 291984

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 852 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 18496
AD 1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy

AD 2)MALTITOL
Substytut sacharozy zapobiega krystalizacji, ma dużą odporność termiczną. Nie ulega fermentacji przez drożdże i bakterie. Łatwo rozpuszczalny w wodzie, silnie higroskopijny, stabilny termicznie i w szerokim zakresie pH. Wartość energetyczna 8,4 kJ (2 kcal/g).
Stosowany do bezcukrowych wyrobów cukierniczych.
AD 3)
Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska

Wykrztałcenie nie piwo ,nie musi być pełne

"W Życiu Piękne Są Tylko Chwile"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 221 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 4953
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.

2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.

3. Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 266


(1)Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


(2)Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. Należy do grupy alkoholi cukrowych, ktore posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.


(3)Kamila Porczyk - Warszawa

Mariusz Strzeliński - Elbląg

Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska

Piotr Głuchowski - Warszawa

jestem sobie taka zwariowana dziewczynka szalejaca za facetami:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
OMek klikam na pajaca codziennie, dodatkowo pisalem juz zeby klikac w banery reklamodawcow na stronie pajaca bo zato tez dostaja kase

co do pracy to naprawde ciezko jesli raz zajecia masz na 8 innym razem na 18...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 335 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7144
1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza.

2)Maltitol to substancja słodząca.

3)Kamila Porczyk mieszka w Warszawie, a poprzednio w Kielcach
Mariusz Strzeliński mieszka w Elblągu
Mariusz Pudzianowski mieszka w Białej Rawskiej
Piotr Głuchowski mieszka w Warszawie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ad1.) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.

ad2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11

ad3.) Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1150 Napisanych postów 5029 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 288245
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.

2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.

3. Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 215 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 19381
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.

3)
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 2090 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 20230
ad.1
Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy


ad.2
Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych. Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy

ad.3
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1907 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 35840
to i ja znow powalcze o nagrody

odp. 1)
Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny.

odp. 2)
maltitol jest substancją słodzącą

odp. 3)
Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska


10 000 to spora sumka no no tylko sie cieszyc...

http://www.sfd.pl/-t301411.html
http://www.sfd.pl/search.asp <--odpowiedź na wszystkie Twoje pytania
http://www.sfd.pl/temat195089/  <--najlepszy program antyspamowy
<<< AKCJA "STOP SPAMOWI NA SFD.PL" - PRZYŁĄCZ SIĘ!!! >>>

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?

Następny temat

Białko na noc czy nie?

WHEY premium