Szacuny
4
Napisanych postów
852
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18496
AD 1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy
AD 2)MALTITOL
Substytut sacharozy zapobiega krystalizacji, ma dużą odporność termiczną. Nie ulega fermentacji przez drożdże i bakterie. Łatwo rozpuszczalny w wodzie, silnie higroskopijny, stabilny termicznie i w szerokim zakresie pH. Wartość energetyczna 8,4 kJ (2 kcal/g).
Stosowany do bezcukrowych wyrobów cukierniczych.
AD 3)
Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
0
Napisanych postów
221
Wiek
36 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4953
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.
2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
266
(1)Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
(2)Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. Należy do grupy alkoholi cukrowych, ktore posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
(3)Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
jestem sobie taka zwariowana dziewczynka szalejaca za facetami:)
Szacuny
4
Napisanych postów
335
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7144
1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza.
2)Maltitol to substancja słodząca.
3)Kamila Porczyk mieszka w Warszawie, a poprzednio w Kielcach
Mariusz Strzeliński mieszka w Elblągu
Mariusz Pudzianowski mieszka w Białej Rawskiej
Piotr Głuchowski mieszka w Warszawie
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
ad1.) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.
ad2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11
ad3.) Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
1150
Napisanych postów
5029
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
288245
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.
2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
0
Napisanych postów
215
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
19381
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza
2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.
3)
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Szacuny
40
Napisanych postów
2090
Wiek
37 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
20230
ad.1
Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy
ad.2
Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych. Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy
ad.3
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg