...
Napisał(a)
1] Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ glikocjamina po trafieniu do wątroby ulega metylacji przez betainę lub metioninę, powstającą z betainy, i przekształca się w cząsteczkę kreatyny.
2] W batonach sportowych maltitol jest substancją słodzącą, nadającą smak.
Dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej objętości. Nie powoduje próchnicy. ;)
3] Zawodnicy Olimp team mieszkają:
K. Porczyk - Warszawa
M. Strzeliński - Elbląg
P. Głuchowski - Warszawa
M. Pudzianowski - Biała Rawska
2] W batonach sportowych maltitol jest substancją słodzącą, nadającą smak.
Dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej objętości. Nie powoduje próchnicy. ;)
3] Zawodnicy Olimp team mieszkają:
K. Porczyk - Warszawa
M. Strzeliński - Elbląg
P. Głuchowski - Warszawa
M. Pudzianowski - Biała Rawska
członek-mafia.suple.hardcor.pl i VITALMAX rulez
...
Napisał(a)
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. Należy do grupy alkoholi cukrowych, ktore posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. Należy do grupy alkoholi cukrowych, ktore posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
1 miejsce w typerze Euro 2004
...
Napisał(a)
1)Największą w Polsce sprzedaż odżywek i suplementów posiada firma Olimp
2)Jedyna firma która odpowiada na pytania forumowiczów to Olimp
3)Producentem preparatu CREA FUSION jest Olimp
2)Jedyna firma która odpowiada na pytania forumowiczów to Olimp
3)Producentem preparatu CREA FUSION jest Olimp
Żeby życie miało smaczek
raz omeczka
raz treniaczek
...
Napisał(a)
1)Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocja-minę do kreatyny...glikocjamina jest lepszym transporterem niż glukoza
2)Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą
3)Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
2)Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą
3)Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
"Lepiej zużywać się niż rdzewieć"
...
Napisał(a)
Buehehhehe drugi wyskoczyl
Czytaj wszystko a nie tylko pierwsza strone
Czytaj wszystko a nie tylko pierwsza strone
1 miejsce w typerze Euro 2004
...
Napisał(a)
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. Należy do grupy alkoholi cukrowych, ktore posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. Należy do grupy alkoholi cukrowych, ktore posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
...
Napisał(a)
No panowie i nieliczne panie juz tylko 1,5 h dzieli nas od losowania sierotki marysi mozna zaczac 3mac kciuki hehe :D
...
Napisał(a)
1) Gikocjamine łączymy zawsze z betainą. W wątrobie ulega ona metylacji przez betainę lub metioninę i przekształca się w czasteczkę kreatyny
2) Maltitol jest syntetyczną substancją słodzącą.
3) Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
2) Maltitol jest syntetyczną substancją słodzącą.
3) Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
ad1.) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.
ad2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11
ad3.) Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
ad2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11
ad3.) Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Poprzedni temat
Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- ...
- 328
Następny temat
Białko na noc czy nie?
Polecane artykuły