Cześć, mam nadzieję, że to odpowiednie miejsce na taki post. Więc tak: Płeć: kobieta Wiek: 20 lat Wzrost: 158cm Waga: 52kg Cel: redukcja tkanki tłuszczowej, żeby następnie bez frustracji zacząć masę (ale bez szału, nie szykuję się do startów itp.) Ćwiczę z mniejszymi przerwami od jakiegoś 1,5 roku i niestety po pierwsze ze wszystkim bardzo się [...]
[...] Godzina 17:00-17:30 Owoc = Jabłko lub banan, pomarancza 19:30-20:00 150g sera białego chudego lub Pol puszki tuńczyka + 2 kromki wazy lub sałatka warzywna (pomidor, papryka, czerwona fasola, ser feta (najchudszy), kukurydza Przez caly dzien woda około 1 litra , oprocz tego ta Herbatka zielona 2-3 razy w ciagu dnia i 1 litr wody podczas treningu) [...]
[...] wiejski, kilka plastrów chudej szynki z indyka, pomidor posiłek #2- makaron żytni z piersią z kurczaka i warzywami. kefir posiłek #3- ryż z mięsem oraz warzywami (papryka, czerwona fasola) posiłek #4, przed treningiem- Twaróg chudy 200g, banan, szynka z indyka- kilka plastrów posiłek #5- po treningu- serek wiejski 200g, jogurt owocowy. Jakieś [...]
[...] do smaku, czasem sałata, czasem jajko; ok. 12:00=>ciacho zbożowe lub 10 orzechów brazylijskich i 5 daktyli; ok. 15:00=>miseczka sałatki z tuńczyka (tuńczyk+kukurydza+groszek+czerwona fasola+pieprz) lub kotlet z indyka i pomidor; ok. 18:00=>miseczka jarskiego leczo. Codziennie ruszam się ok. godz - jazda na rowerze lub basen + brzuszki, nożyce, [...]
[...] czynną witaminę A. Spotyka się też rośliny o zabarwieniu zielonawo żółtym, co wskazuje na obecność ryboflawiny, która jest witaminą B2 oraz takie warzywa i owoce jak kapusta czerwona, buraki, żurawiny, czarne porzeczki zabarwione antycyjanami. Podsumowanie Warzywa i owoce - ich rola w żywieniu 1. Warzywa i owoce są dobrymi źródłami witamin [...]
[...] w zgodzie z grupą krwi " dr D’Adamo. Rośliny strączkowe są ciężkostrawne i relatywnie bogate pod względem energetycznym. Uniwersalny jest zielony groszek i młoda fasola, czerwona soczewica, mała biała fasola oraz zielona fasola ,, mungo ", ewentualnie również strączki soi. Produkty mleczne - zasadniczo ani mleko, ani większość produktów [...]
[...] owsiane Pestki dyni Ser twarogowy chudy Rodzynki Śniadanie II ok. 10.00 Ryba parowana Chleb razowy Papryka konserwowa Obiad I ok.13.00 Ser twarogowy chudy Jajka Fasola czerwona Pieczarki konserwowe Oliwa z oliwek Obiad II ok. 16.00 Makaron razowy Pierś z kurczaka Marchewka Kapusta kiszona Oliwa z oliwek Wtorek Śniadanie I Płatki owsiane [...]
[...] u mnie w diecie... GRUPA 3: WARZYWA • Szpinak • Szparagi • Mieszanki warzywne • Brokuły i kalafior • Papryka 1,5l wody mineralnej niegazowanej dziennie Zielona i czerwona herbata Do smażenia: w niewielkich ilościach oliwa z oliwek albo olej z pestek winogron Sole ziołowe i przyprawy, w tym naturalne termogeniki takie jak pieprz [...]
[...] 6 posiłek: odżywka białkowa wolno wchłanialna Warzywa: najbardziej lubię groszek zielony bo zawiera dużo witamin i minerałów a w dodatku odkwasza organizm, kukurydza, fasola czerwona, brokuły, pomidory, ogórek zielony, papryka Pytania: 1. Zazwyczaj trening robię rano tzn. godz. 10-11 zaczynam i śniadanie jest moim przed treningowym posiłkiem, [...]
[...] Tu jest kilka opcji - czasem kanapka z chleba ziarnistego z wędliną/jajkiem i sałatą/pomidorem/ogórkiem, czasem ryż z warzywami i tuńczykiem z puszki, czasem fasola czerwona/biała w sosie pomidorowym. (staram się każdego dnia coś innego, by było urozmaicenie) 4 posiłek: 14:30 - pod koniec pracy zjadam jakiś owoc (czerwony grapefruit lub [...]
[...] podawane z makaronem, ryżem lub kaszą, czasami z batatami. W zależności co robię albo mieszam wszystko na patelni i wtedy wlatują głównie warzywa z puszki jak np.: fasola czerwona, groszek, ciecierzyca, albo podaje osobno na talerzu i wówczas marchewke, buraki lub brokuł. Kurę smażę najczęściej na patelni na oleju kokosowym. Czasami zamiast [...]