[...] właśnie bzdura. Tak naprawdę nie ilość węglowdanów odpowiada za tycie co ich jakość. Ludzie tyją na węglowdanach bo jedzą bzdury, wysokoprzetworzone i z dużą zawartoscią cukru. Gdyby stosowali produkty niskoglikemiczne, naturalne, zapewniam Cie, że nadwagi by nie było. A przykład kulturystów nie jest chyba najlepszym przykładem do [...]
[...] ilość węglowdanów odpowiada za tycie co ich jakość. PO CZESCI (ALE TYLKO CZESCI) PRAWDA Ludzie tyją na węglowdanach bo jedzą bzdury, wysokoprzetworzone i z dużą zawartoscią cukru. Gdyby stosowali produkty niskoglikemiczne, naturalne, zapewniam Cie, że nadwagi by nie było. A ZNASZ INDEKS INSULINOWY (PEWNIE TAK I JUZ POWINIENES WIEDZIC ZE INDEKS [...]
[...] podczas badań krwi oznaczenie samego cholesterolu nic nie mówi. Ważne jest jaka jest ilość LDL a jaka HDL. Stężenie cholesterolu najsilniej podwyższają: kwasy tłuszczowe nasycone, sacharoza i fruktoza. Dlatego można wnioskować, że niekorzystne sa tutaj węglowdany. Ale dotyczy to przede wszystkim cukru, słodyczy, miodu i owoców szukala
Z tego co się orientuję właśnie dzięki węglom poziom cukru skacze i nie utrzymuje się na stałym poziomie. Przy węglowodanach można też mówić o insulinooporności. Ja jestem zwolennikiem węgli złożonych i zdrowuch tłuszczy z dodatkiem warzyw i owoców. Z naciskiem na warzywa. Nadmiar węglowodanów powoduję odklądanie się tkanki tłuszczowej a nie [...]
mnie jedynie zastanawia czy pepty az tak bardzo moga obnizac cukier, bo zjeść 130ww i prawie nie miec podbitego cukru to dla mnie b.dziwne. dodatkowo czy na zdowie mi to wyjdzie, trzymanie ciagle tak nisko cukru, czy to przypadkiem do czegos nie dąży Bo mniej podwyzszony cukier podczas posilku = mniej wydzielanej insuliny tak? wiec jak by nie [...]
[...] glukozowo-fruktozowy wiecie co sie dzieje jesli w okarmie na jednostke masy przypada za duzo pewnych skłądników i za szybko migrująone przez jelito do krwi, szczególnie cukru ? dochodzi do zaniku kosmków jelitowych i zmniejszenia powierzchni czynnej jelit - jest to jeden z mechanizmów ochronnych przez np. hiperglikemią, taki paradoks ale [...]
zalezy jaki i kiedy spozywasz posilek ale usredniajac wszystko to ~0,4-0,6g ww 0,2-0,4g bialka ~15minut przed ale jesli sa za duze skoki cukru - mozesz sobie rozbic 50% tuz przed drugie 50% popijane podczas treningu pozniej ~15-30min po treningu kolejny shake ok.0,8-1,2g/kg mc ww ok.0,4g/kg mc b
Tak z innej beczki po treningu jak wypijam shake to jeśli w ciągu 1h nie zjem posiłku to mi spada cukier do takiego poziomu że dostaje drgawek, pot mnie oblewa i mam taki głód że jem jak wygłodniały lew na sawannie. Zastanawiam się czy inni tak mają też czy to u mnie w organiźmie jest wadliwa obsługa cukru/insuliny .
[...] są bardziej wyraziste. Zobaczymy co jutro będzie. Fotka mojego ładowanka :-D do każdego posiłku 1 pomidor, około 100g. Ograniczam już warzywka, dodatki typu galaretki bez cukru też wywaliłem. Energole i cola zero dalej leci, słodzik do kawy również. /SFD/2016/10/5/2ba87aceb4d5464cb2a8789318551f95.jpg Zmieniony przez - arnold69 w dniu [...]
[...] stała to podbijam znowu kcal. Poza smakołykami to mój standardowy posiłek czyli przykładowo kurak z makaronem, olejem i jakieś tam warzywka. Sernik własnej roboty bez cukru i fatu. Fat dokładam z orzechów jak trzeba i daję jogurt naturalny z kakao i słodzikiem jako polewa. /SFD/2016/10/30/8c64c2e9af464e509a36b1070bddb754.jpg [...]
[...] sobota zgodna z rozpiską, później w niedzielę ogromne śniadanie u mojej rodzinki (duża jajkownica, kiełba, trochę chleba), a następnie burger na mieście i fit-słodycze bez cukru, które sam sporządziliśmy ze znajomą (która pozdrawiam, bo może właśnie czyta wpiskę hehe 8-) ) Niestety nie mam fotek, więc w sumie lipa, ale piszę jak jest :-)) [...]
[...] bez dodatku tłuszczu, dlatego kalorycznością nie dorównują chipsom ziemniaczanym. W czasie produkcji tego smakołyku suszone banany umieszcza się jedynie w roztworze cukru lub miodu, a następnie suszy. Wysuszone są pakowane i trafiają na półkę sklepową bez innego przetworzenia. Banany są łatwo przyswajalne i mają charakter zasadotwórczy. [...]
[...] kasza kukurydziana,fajne makro. Na całe opakowanie 100g-83g WW i tylko 1,5g fatu :-) Były jeszcze wersje smakowe-truskawkowe i bananowe ale z lipnym makro-sporo fatu i cukru. Fajne jak posiłek gdzieś na imprezie czy na jakiś wyjazd :-) /SFD/2017/7/24/9f911849299f45edb8f4588ceff3bbbc.jpg Posiłek z wczoraj,zapiekanka z zblendowanym [...]
[...] w Dino ale jest tylko wersja normalna z cukrem. Ale szczerze ja od 2-3 lat do omletów/ciast daję zwykły budyń. Opakowanie budyniu ma ok.40g więc ile tam może być tego cukru ? Prawie nic. domino1664 No niestety trochę długo :-( Dlatego ciasta robię bardzo rzadko. No na dniach będę miał u siebie w mieszkaniu piekarnik to pewnie od czasu do [...]
Tak. Turaj jest podobnie jak z norma cukru. Niby glukoza do 100 jest ok, ale jak ktoś ma 90+ tzn. ze wrażliwośc jest już średnia. Nie pamietam tego dokładnie, ale „zdrowo” jest trzymać hematokryt do 46/48. Sam mam koło 50 i niżej nie chce zejść %-) Zmieniony przez - wiktor.grybos w dniu 2019-04-14 12:25:41
[...] Kolejny dzień urlopu,trochę pospałem. Mierzyłem sobie cukier z rana i po treningu. Z rana około 90 a po treningu koło 95 więc jest spoko :-) Dostaje zalecenie mierzenia cukru gdy są zmiany w insie więc stąd taki zabieg. Popołudniu trening poszło całkiem spoko ale bez jakiegoś większego szału.Później sprzątanie siłki bo jutro wizyta jakieś [...]
Ćwiczenia fizyczne mogą zarówno podwyższać, jak i obniżać poziom cukru w zależności od ilości insuliny krążącej we krwi. Podczas pracy mięśnie zużywają glukozę, więc poziom cukru spada, a obniży się jeszcze bardziej, jeśli we krwi krąży dużo insuliny. Jeśli jednak insuliny jest za mało, to wątroba, reagując na wysiłek fizyczny, zacznie wytwarzać [...]