Ale my się nie użalamy nad sobą. Przywykłem do tego, że każdy gram żarcia musi być zważony zanim trafi do żołądka. Jedynie odnosiłem się do kwestii łyżeczki cukru od której się nie tyje. właśnie greaker dokładnie o to mi chodziło. Przywykłem już do swojego stylu życia i wręcz już bym nie umiał chyba innaczej żyć i nie przeszkadza mi to, że inni w [...]
A to nie jest tak że jest napisane małymi literkami że wliczono np x łyżek cukru i x litrów mleka 2% ? Jeśli tak to odejmij kalorie tego cukru i mleka, dodaj kcal ze swojego mleka i tyle.
Robiłem w weekend, nie wychodzą takie smaczne na pewno jak normalne - brak zapachu cukru wanilinowego, słodkiego smaku z normalnego cukru itd., ale jak najbardziej z banankiem weszły jak złoto :) Jedno jajo (60g) + 105g owsianych i wody do stopnia żeby było rzadkie jak na naleśniki, aczkolwiek użyj mleka, to będzie lepsze. Oczywiście stewia do [...]
Macie pewnie rację. Rzadko kupuję suszoną żurawinę i dopiero ostatnio mnie naszło. Nie zdawałam sobie sprawy , że dodawana jest taka ilość cukru do suszonych owoców. Do tej pory kupowałam śliwki lub morele. W wakację może pomyślę o suszarce, bo szkoda mi kasy na kupowanie cukru. To co mam wykorzystam, ale po odpowiednim wymoczeniu. Dzięki :)
Ktoś poleci jakąś technikę robienia przetworów (dżemy truskawkowe/jabłkowe/wiśniowe) bez cukru? Jak wiadomo cukier konserwuje, a bez cukru strasznie szybko się psują :-(
[...] pieprz i ostatecznie odrobina soli --->WYMIESZAĆ<--- ***************************************************** musztarda ocet jabłkowy mały kubek jugurtu naturalnego troszkę cukru/słodzika sól świeży czosnek przeciśniety przez praskę można dać troszkę keczupu --->WYMIESZAĆ<---- Do wszystkiego możesz oczywiście dodatkowo wrzucić to na co masz [...]
Myślę, że należy ocenić z czego powstają, jeśli węgle to 3 łyżki białego cukru i mąka typ 350 to chyba sami możecie ocenić, a jak tłuszcz to najtańszy syf rzepakowy...
Cukru nie potrzebuje, ale rozumiem żeby z mleka też zrezygnować? I dlaczego lepiej fusiastą? Torebka jest dla mnie wygodniejsza. Nie lubie kiedy w kubku pływają mi fusy :P
Ja robie tak: pokrojona cebule zesmazam na tluszczu,dodaje czosnek i od razu puszke pomidorow,doprawiam pieprzem,sola,slodka papryką,oregano,bazylia i zmiksowanymi papryczkami lub czyms ostrym,przydaje sie tez lyzeczka brazowego cukru ale nie trzeba,calosc powinna sie gotowac na malym ogniuprzezkilkanascie min. i to wszystko:-)
[...] " bądź "syrop glukozowo - fruktozowe " i inne cukroskładniki,to jeśli w wartości odżywczej na 100 g produktu pisze mi np. w makaronie węglowodany 68 g , w tym cukry 0,7 g to to 0,7 g mi dosypali tego cukru w końcu czy ki grzyb?!! Sorki za moją niewiedzę i prawdopodobnie banalne pytanie. Uczę się od najlepszych,czyli od was i zaraz się dowiem :P
[...] na ok 40 min, potem dolewasz wodę i znowu mieszasz, ze zwykła mineralną ok, z gazowaną gorsze jakieś wychodziły. Zdjęcia naszej szamy, posty z piątku znajdź i i tam są moje naleśniki Nikt nie broni dodać do owsianych cukru waniliowego aromatu jakiegoś czy cynamonu i też będą aromatyczne. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-08-12 19:21:36
z białkami do owsianki banał - ubij je na sztywną pianę z małą ilością cukru i dodaj do ciepłej owsianki energicznie mieszając, wyjdzie Ci bardzo puszysta i delikatna z białkami do kolacji podobnie, ubij je, a później wymieszaj z białkiem serwatkowym, dodaj orzechów :) swoją drogą co za zalecenie odnośnie jedzenia samych białek? ma to uzasadnienie [...]
Jak dokładniej obliczyć btw budyniu ? Na opakowaniu zazwyczaj jest podane w 100 g, lecz wliczone jest np 500 ml mleka 2% i ileś tam cukru ( w 100 g gotowego budyniu ) . A jak to ogarnąć jeśli chodzi o sam proszek xd ? Wole z 0.5% mlekiem i np. słodzikiem i ni w ząb nie wiem jak ogarnąć ten sam proszek .
[...] że np. 4 porcje ( całe opakowanie ) , które chętnie bym zjadł to koszt bagatela około 500 kcal ( w tym 70-80 g węgli ). A dla mnie to zabójstwo w chwili obecnej, jednak gdybym jakoś ogarnął np. 0.5% mleko i słodzik to te węgle spadły by zapewne co najmniej o połowe z powodu tego cukru, a raczej jego braku. Wiem, że marudze ale to ważne :)