Ćwiczenia fizyczne mogą zarówno podwyższać, jak i obniżać poziom cukru w zależności od ilości insuliny krążącej we krwi. Podczas pracy mięśnie zużywają glukozę, więc poziom cukru spada, a obniży się jeszcze bardziej, jeśli we krwi krąży dużo insuliny. Jeśli jednak insuliny jest za mało, to wątroba, reagując na wysiłek fizyczny, zacznie wytwarzać [...]
To normalka przy zdrowej diecie wysokobiałkowej :) Przyzwyczajaj się i nie wal cichaczy z nadzieją, że nikt nie poczuje bo poczują wszyscy :-D Zmieniony przez - fsl w dniu 2016-03-18 21:51:57 Wg Ciebie wysoko bialkowa dieta jest zdrowa? Coś więcej. Cukru jako cukru nie jem. Tylko naturalne węglowodany. Nawet herbatę słodzę miodem.
[...] dwa razy? jak bym miał wrócic do slinu to leciał bym do każdego posiłku przy 3*12-14 jm dziennie do 3 posiłków chodziłem jak zombi non stop spiacy co ladowales na podbicie cukru przy takich dawkach? cukry proste czy jakies vitargo? bo ja lecialem 2x8jm przed i po treningu i jedynym powodem, ktory przyhamowal mnie przed wiekszymi dawkami byl [...]
[...] są pierogi z nadzieniem warzywnym – np. z kapusta i grzybami oraz pierogi ze szpinakiem lub z warzywami strączkowymi. Jeśli jako nadzienie posłużą owoce jagodowe bez dodatku cukru lub dobrej jakości mięso – to pierogi mogą być również smaczne i wartościowe. Bardzo ważne jest to, w jaki sposób przygotujemy farsz. Nawet jeśli wybierzemy szpinak, [...]
pewnie żadna tragedia by się nie stała, gdyby to był naprawdę jednorazowy wybryk. Oczywiście liczyć się z nienaturalnymi pickami cukru i insuliny, zdupionym samopoczuciem i toksycznym wpływem na komórki, tkanki metabolitów cukru.
[...] w których dominują tlenowe procesy pozyskiwania energii. Taką definicję znam i nigdy nie patrzyłem na nią przez pryzmat tylko energii z tłuszczu:-)) Przy spalaniu cukru nie jest potrzebny tlen, zaś przy oksydacji tłuszczu niestety tak. Zatem wysiłek tlenowy wiąże się z utylizacją tłuszczu jako glownego źródła energii. Proszę też nie [...]
[...] w których dominują tlenowe procesy pozyskiwania energii. Taką definicję znam i nigdy nie patrzyłem na nią przez pryzmat tylko energii z tłuszczu:-)) Przy spalaniu cukru nie jest potrzebny tlen, zaś przy oksydacji tłuszczu niestety tak. Zatem wysiłek tlenowy wiąże się z utylizacją tłuszczu jako glownego źródła energii. Proszę też nie [...]
Okey , dzięki :) Czyli zero cukru , woda do picia , trening i tłuszczyk z brzucha zejdzie ;) Nie przesadzajmy, trochę cukru od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ciesz się życiem.
Co sądzicie o galaretkach (oczywiście bez cukru)? Są zdrowe i warto je jeść? Skład: żelatyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: koszenila Tutaj nie ma cukru
[...] co do doborów produktów, kiepsko to wygląda, dużo przetworzonych z dużą ilością cukru (płatki, musli, żurawina zazwyczaj w składach ma 50% cukru!) http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła [...]
[...] mięśniową i jednocześnie nadal się adaptuje do ketozy. Przy BF 10-11% przechodzę na plus kaloryczny i zaczynam ostro pracę na siłowni. Parę ciekawostek u schyłku redukcji: - cukru nie używam od wielu lat, ale lubiłem zjeść od czasu do czasu coś słodkiego - głównie do kawy. Obecnie wyzbyłem się takich pokus całkowicie. Kupiłem nawet erytrytol i go [...]
Aha, dodam jeszcze jaki mam organizm. Jak byłem młodszy to na śniadanie zjadałem jakieś 125g makaronu, pół kostki margaryny, 150g sera, herbatę z ośmioma łyżeczkami cukru. Później w ciągu dnia jadłem dużo kiełbasy i snikersów, słodkich napojów, jaj itp. Przy takiej "diecie" miałem 8% BF. Zastanawiające, co nie? Później zmieniłem pracę na budowie [...]
albo wiecej albo mniej zależy ile tego cukru wsypiesz... do tego dochodzi woda w której zawartość % cukru bedzie taka sama jak w owocach. Swoje pewnie wciągneły i nie dowiesz się ile dokładnie W moich czasach uczyli tego w 6 klasie podstawówki max... wiec żaden problem.
a dowiedziałem się że dużo cukru to też może być coś z tym powiązane ile tak na szybko jakby mi ktoś napisał sypać łyżeczek cukru mi na dzień wychodzi średnio 8/10 łyżeczek białego
[...] I tyle nie używam oleju tylko oliwy z oliwek extra virgin lub oleju kokosowego extra virgin. Staram się często jest orzechy (nerkowca pistacje migdały), nie używam cukru - ewentualnie erytrol. Jem dużo bananów i staram się jest dużo owoców i warzyw (co mi gorzej wychodzi ) Nie jem mleka Włączyłem ryż basmati raz na jakiś czas [...]
[...] stosuje forskoline , pokrzywę , chrom i odczuwam lepsze samopoczucie , nie męczę się tak jak wcześniej wchodząc po schodach na 3 piętro . W 2 tyg schudłem 4,5kg . Nie jem cukru ani słodzików . Spożywam owoce , warzywa , orzechy , przetwory mleczne oczywiście kupuje takie bez tłuszczu i cukru( jedynie naturalnie występujące) mięso jem 1-2x w [...]
[...] termogenezy, oksydacji tłuszczu i hamowanie apetytu. Niektóre spalacze tłuszczu zawierają stymulanty, takie jak kofeina, synefryna czy tyramina, które mogą podnosić poziom cukru we krwi poprzez stymulację wydzielania insuliny i glukagonu. Inne spalacze tłuszczu nie zawierają stymulantów, ale mogą wpływać na poziom cukru poprzez wpływ na [...]
Pozostaje jeszcze kwesta trawienia- można mieć zdrowiutkie ząbki, a mimo to cierpieć na tę dolegliwość. W aptekach można dostać tabletki Hali Z (nie zawierają cukru!)odświeżające oddech do 6 godzin. Niedługo sama wypróbuję, a póki co kopiuję, co wyszperałam w necie: Zawarty w tabletce związek cynku wiąże związki siarki i neutralizuje je. Choć [...]
[...] owoce Prawie codziennie rano na śniadanie jem ananasa. Ostatnio jeden z moich znajomych powiedział mi, że kulturyści nie powinni jeść owoców ze względu na wysoką zawartość cukru. Czy ananas ma jakieś zalety dla kulturysty, czy też powinienem wykluczyć go z diety ? Kulturyści notorycznie lubią przesadzać, a wykluczanie owoców z diety jest [...]
[...] Węglowodany dzielimy na proste i złożone: - węglowodany proste wchłaniają się bardzo szybko i charakteryzują się wysokim indeksem glikemicznym (gwałtownie podnoszą poziom cukru we krwi), - węglowodany złożone wchłaniają się powoli i charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym (w umiarkowany sposób zwiększają poziom cukru we krwi). Mogą być [...]