Pyt. 1 - Rodzine zaczęło denerwować to, że podczas diety nie jem żadnych owoców, czy są one potrzebne do prawidłowego funkcjonowanie, czy może wystarczy wchłonąć rano CENTRUM ? oWOCE SA POTRZEBNE PONIEWAZ ZAWIERAJA FRUKTOZE - CUKIER PROSTY WOLNOWCHLANIALNY KTORY NIE POWODUYJE SKOKOW INSULINY, POZATYM JEST TO NIE PRZETWORZONE ZRODLO POZYWIENIA, [...]
[...] wiary, ze probka B da w konsekwencji wynik ujemny _michaś_ - wiem, ze sie nie znam ... ale sie baaardzo szybko ucze ... moje domowe laboratorium ? narazie musze nabyc odpowiednie odczynniki - ostatnio wchodze do sklepu chemicznego (adres wzialem z ksiazki telefonicznej) a tam lody sprzedaja, cukier itp. nie wiem, moze to jakas przykrywka byla
no jak cukier poszedl 1zl w gore a ludzie zaczeli kpowac w dziesiatkach kilogramow tp by, mega LOL... ja z rodzina zuzywam okolo 10kg cukru rocznie wiec daloby mi to cale 10zl rocznie oszczednosci... no ale moze niektorzy robia cos wiecej z tym cukrem
i czy to prawda ze tyrozyne najlepiej rano jesc a trypofan wieczorem ? w takim razie prawda to ze trypofan znajduje sie w cukrach ?? a podobno cukier przed snem hamuje wydzielanie hormonu wzrostu, to juz sama nie wiem jak to jest;/ Zmieniony przez - litllestar w dniu 2004-07-22 13:40:03
[...] i klejace,że coś niesamowitego!Cały przemysł pseudospożywczy robi nas w konia.Te tony bensoesanu sodu,glutaminianu sodu,aspartanu,sorbinianu potasu itd.to i biała mąka,cukier,pożywienie martwe,jałowe nas zabija i nasze dzieci.Urzędasy gledzą brednie o bakteriach,wirusach a nasze organizmy radzą sobie gdy własciwie funkcjonuja bez [...]
[...] w mleku kobiety, powoduje, że jest słodkie i dzieci je chętnie piją, natomiast mleko krowie jest często odrzucane. Dosładza się je wtedy, dodając do jednej trucizny, drugą- cukier. Konieczność modyfikacji mleka krowiego wyraźnie pokazuje, że jest ono nienaturalne dla małego i dużego człowieka. Mleko ludzkie zawiera ponadto glukozę i bifidus, [...]
[...] W przekonaniu wegetarian, a nawet ,,zwykłych” ludzi mięso, jest niebezpieczne dla naszego zdrowia i na tym się kończy. Ale prawda jest taka, że nabiał czy cukier są tak samo szkodliwe dla nas, tak samo obce i nienaturalne. Cukier pod każdą postacią, za wyjątkiem fruktozy zawartej w owocach, jest niczym innym jak trucizną. [...]
Słodka trucizna .....Po alkoholu i papierosach, cukier jest najczęściej przyjmowaną szkodliwą używką niszczącą nasz organizm nie tylko fizycznie, ale i psychicznie... Zmęczenie, stres, depresje ,senność, zawroty głowy to dolegliwości na które uskarżamy się coraz częściej. Wizyta u lekarza nie wnosi nic nowego, a diagnoza niepokój, środki [...]
[...] białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa 6. Energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki białkowe) 7. Poprzez zwiększenie [...]
weglowodanów? zalezy jakich. zlozonych - ryz, ziemniaki, makarony, kasza itp, prostych - cukier, owoce, glukoza itp. białka - mięso, ryby, sery tłuszczu - masło :) oleje roslinne itp. Mleko jest źródłem głównie laktozy, niewielkiej ilości tłuszczu i niewielkiej ilosci białka - ok 30 g/l, dla porównania suche mięso może mieć jakieś 300-400 g/kg, [...]
[...] lub buraka, co odziera ją z wszelkich witamin, minerałów, protein, włókien, wody oraz innych synergetyków, czyli substancji wzajemnie wzmacniających swe działanie. Biały cukier jest przemysłowo przetworzonym związkiem chemicznym, a nie naturalnym produktem żywnościowym, nie nadaje się więc do spożycia. Inne cukry: fruktoza (występująca w [...]
[...] mg) i sardynki (400 mg). Osteoporozę wywołuje nie tyle niedobór wapnia w diecie, ile jej składniki, które pozbawiają kości i zęby wapnia. Należy do nich przede wszystkim cukier. Cukier, mięso, oczyszczona skrobia i alkohol mogą wywołać ciągłą nadkwaśność krwi, a kwas, jak wiadomo, rozpuszcza wapń, z którego zbudowane są kości. Z osteoporozą [...]
Zamiast cukru lepiej dodać łyżkę miodu pszczelego - chociaż to też prawie sam cukier, ale za to z wieloma odżywczymi i zdrowymi składnikami. Tak dodatkowo to miód najlepiej dodawać przed samym jedzeniem, nigdy przed gotowaniem.
[...] niebezpiecznym węglowodanem. Jest tym bardziej niebezpieczny, im więcej się go spożywa, a tak niestety robią dzieci, przyzwyczajając się do złego od najmłodszych lat. To cukier wywołuje takie choroby jak próchnica, paradentoza, choroba wieńcowa i wreszcie najbardziej podstępną z nich – cukrzycę. Od momentu wyprodukowania [...]