SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

co powoduje wzrost cukru we krwi

  • BCAA bez tajemnic

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] produktem ubocznym rozkładu aminokwasów. Wysoki poziom amoniaku w organizmie oznacza, że redukcji uległa duża ilość białka, głównie mięśni. Podawanie BCAA's u sportowców powoduje obniżenie poziomu amoniaku o 37%. Dowodzi to, że stosowanie suplementu BCAA's ogranicza redukcję białek w organiźmie. Funkcje poszczególnych aminokwasów [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 12508 Data: 2005-12-05 15:01:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cukier i słodziki.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] bądź uzupelnic zapasy glikogenu wo rganiźmie zwlaszcza po treningu. Jeśli się go sporzywa wiecej niz potrzeba efekt tego jest w postaci tkanki tłuszczowej- tyje się. Otyłość powoduje i stwarza większe ryzyko zapścia na wszelkiego rodzaju chorob serca zwłaszcza cukrzycy. Natomiast jelsi wystepuuje nie dowaga,cukry proste moga dostarczyc [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-27 11:46:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Substancje zwiększające poziom testosteronu

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] Mechanizm działania testosteronu w komórkach polega na tym, iż łączy się on ze swoistymi receptorami znajdującymi się w cytoplazmie i na powierzchni jądra. Połączenie to powoduje zmianę ekspresji określonych genów, co z kolei wywołuje szereg efektów. Są to między innymi : -wzrost masy i siły mięśni -zamykanie się nasad kości -zwiększone [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-03-28 08:50:56 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • co warto wiedzieć decydując sie na odchudzanie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] bo np. dieta owocowa czy warzywna nie dostarcza pełnowartościowego białka. Z kolei dieta mleczna nie zapewnia odpowiedniej ilości żelaza czy witaminy C. Odchudzanie powoduje uczucie głodu Występuje na początku odchudzania. Wraz z ubytkiem kilogramów spada wydzielanie insuliny, która obniża poziom cukru we krwi. A jeśli poziom cukru spada [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-15 14:54:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ich wpływem rośnie ilość cukru gromadzonego w wątrobie, a spada w innych tkankach. Ich komórki zużywają i gromadzą mniej cukru. Jeżeli wtedy najemy się słodyczy i pieczywa, spowodujemy całą lawinę problemów. Poziom cukru we krwi i bez tego jest bardzo wysoki - nawet taki jak przy cukrzycy! Podwyższa go jeszcze zmniejszenie wrażliwości tkanek na [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 13847 Data: 2003-08-09 12:46:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] mg. Są one uzależnione od masy ciała zawodnika stosującego ten suplement oraz od rodzaju wysiłku, czasu jego trwania i rodzaju samej diety. Podawanie większych dawek nie powoduje skutków ubocznych, jednak wcale też nie wzmacnia oddziaływania karnityny na spalanie tłuszczu (oczywiście w wypadkach szczególnych dawki karnityny mogą być znacznie [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3549 Data: 2006-07-24 12:08:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do ciężkiej pracy i po męczącym przecież treningu siłowym z uśmiechniętą gębą zaliczyć jeszcze bieżnię… Poza tym wszystkim suplementacja kreatyną/stackami kreatynowymi powoduje, że mięsnie są pełniejsze. W lustrze wyglądamy po prostu lepiej. Uważam że jedna standardowa porcja kreatyny/stacka kreatynowego na dobę w zupełności wystarcza [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-07-01 23:15:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] spośród wszelkich spalających tłuszcz suplementów : -Naturalna ziołowa formuła -Przyśpiesza spalanie tłuszczu -Ogranicza apetyt -Podnosi poziom energii Dymatize Dyma-Burn powoduje rozpad tłuszczu aż na 3 sposoby: -Podnosi dostępność tłuszczy jako źródła energii -Działa hamująco na produkcje i magazynowanie tłuszczu -Transportuje tłuszcz do [...]

    Odpowiedzi: 324 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-02-21 02:33:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • prościej się nie da czyli coś dla nowicjuszy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Dobrym źródłem jego są płatki owsiane, warzywa strączkowe i otręby. 4. Dzielcie spożywanie węglowodanów na porcje. Jednorazowe spożywanie dużych ilości węglowodanów powoduje odkładanie się tkanki tłuszczowej w organizmie. Większe porcje (zasobniejsze w węglowodany) powinny być spożywane na śniadanie i posiłek potreningowy. 5. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2440 Data: 2006-09-17 12:51:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NUTRIENT TIMING

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] dieta poprzedzająca zawody (głównie dyscyplin wytrzymałościowych) była tak komponowana aby maksymalnie zgromadzić glikogen w mięśniach i wątrobie. Spadek ilości glikogenu powoduje: spadek poziomu cukru we krwi w trakcie trwania wysiłku fizycznego - mniejsza wydolność organizmu, zwiększony katabolizm tkanki mięśniowej oraz immunosupresję - [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 935 Data: 2010-07-03 17:55:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] posilek. Im wyższa wartość IG danego produktu, tym wyższy poziom cukru we krwi, po spożyciu tego produktu. Natomiast spożycie produktu o niskim indeksie glikemicznym powoduje powolny i relatywnie niewielki wzrost poziomu cukru i co za tym idzie - niewielki wyrzut insuliny. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych (obróbka [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 15862 Data: 2011-04-24 03:32:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] odżywczą bądź poddajemy organizm innym czynnikom stresowym poziom kortyzolu jest stale podniesiony. Spożywając więc produkty powodujące wahania cukru/insuliny we krwi powodujemy m.in. wahania poziomu kortyzolu. Skutkować to będzie to wahaniami poziomu kortyzolu w ciągu całej doby, jak napisałem na początku. Jeśli taka dieta będzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 966 Data: 2014-04-30 10:27:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] akumulacji wapnia w wyniku działania glutaminianem w obecności tauryny nie jest jednak spowodowany antagonistycznym oddziaływaniem b-aminokwasu z receptorem NMDA . Tauryna powoduje również zahamowanie występującego w czasie długotrwałej stymulacji neuronów odwrotnego antyportu Na+/Ca2+, co również przyczynia się do spadku wewnątrzkomórkowego [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 16905 Data: 2011-01-11 13:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening by zwiekszyc hormon wzrostu

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] okreslanie tzw.progowego poziomu kwasu mlekowego. Progowy poziom kwasu mlekowego pozwala okreslic moment,gdy produkcja kwasu mlekowego w miesniach wzrasta do tego stopnia,ze powoduje to zmeczenie i ból. Grupa trenujaca intensywnie cwiczyla di osiagniecia poziomu kwasu mlekowego, podczas gdy trenujaca umiarkowanie nie osiagnela go. Jak podaje [...]

    Odpowiedzi: 67 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-06-19 16:52:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] poziomu cukry we krwi. Jest powszechnie wiadomo, że nagły wzrost i spadek poziomu cukru może przyczynić się do uczucia głodu a ponieważ nagły wzrost poziomu cukru we krwi powoduje również nagły wzrost insuliny ludzie winią za to właśnie ją, kiedy to nie ona jest problemem. MIT: PONIEWAŻ LUDZIOM CHORYM NA CUKRZYCĘ, KTÓRYM PODANO INSULINĘ [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1645 Data: 2016-07-28 19:42:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nadmiar Tłuszczu.

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] izolatu białka sojowego w czasie okresu odchudzania może okazać się bardzo korzystne. Xylitol Xylitol jest węglowodanem o niskim indeksie cukrowym, co oznacza, że nie powoduje, jak inne węglowodany, podwyższenia poziomu cukru we krwi. Właściwość ta jest pomocna przy zapewnieniu równomiernego wytwarzania energii i utrzymaniu stabilnego [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3362 Data: 2004-05-19 18:14:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 90 minut a tabletki w około 6 godzin (np. Androbolic) - to ma 2 główne zalety: - Prohormony wywołują dobowe wahania stężenia hormonów we krwi które organizm ignoruje i nie powoduje zmniejszenia wydzielania własnych. - W 48 godzin po zaprzestaniu cyklu z Prohormonów w organizmie nie pozostaje po nich śladu * Prohormony dostępne są już w tzw [...]

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2001-01-12 02:12:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tego jeszcze nie wiedzieliście o aminokwasach BCAA

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] 3. silne działanie antykataboliczne, 4. ułatwianie przenikania glukozy do wątroby i mięśni oraz nasilenie syntezy glikogenu, 5. wzrost utleniania kwasów tłuszczowych co powoduje zmniejszone ryzyko gromadzenia tkanki tłuszczowej, 6. utrzymywanie optymalnego poziomu cukru we krwi, 7. ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2024 Data: 2015-02-01 11:41:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Weglowodany (sacharydy), zwane takze cukrami lub cukrowcami, sa szeroko rozpowszechnione w przyrodzie. W swiecie roslinnym powstaja w procesie fotosyntezy. W ustroju zwierzecym moga powstawac ze zwiazków organicznych nie bedacych cukrami (w procesie glukoneogenezy) np. aminokwasy glukogenne, mleczan, glicerol lub propionian. W organizmach [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 4563 Data: 2011-05-02 03:33:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • -+BILANS ENERGETYCZNY NA TALERZU+-

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w produktach spożywczych. Im niższy jest stopień pęcznienia (galaretowacenia) skrobi, tym wolniejsze jest trawienie (spaghetti, pumpernikiel, owsianka). Trawienie cukru powoduje o połowę niższy wzrost glukozy we krwi niż trawienie takiej samej ilości skrobi. Powszechnie krytykowany cukier (z racji swojej kaloryczności) ma tę zaletę, że jego [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 4883 Data: 2008-01-06 21:42:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)