[...] jest stężenie innych aminokwasów, tym więcej tryptofanu przechodzi do mózgu. Rola węglowodanów w tym procesie sprowadza się do pobudzania uwalniania insuliny. Insulina powoduje przechodzenie większości aminokwasów z krwi do komórek mięśni, z wyjątkiem tryptofanu. W przypadku niedostatecznej ilości węglowodanów lub ich braku zbyt małe [...]
[...] osób nie popiera wysokiej podaży białka: 1) „duża ilość białka jest szkodliwa dla wątroby" 2) „człowiekowi nie jest potrzebna tak duża ilość białka" 3) „duża podaż białka powoduje większe jego spalanie i wydalanie, więc nie jest wcale opłacalna w kontekście budowy masy" Co do pierwszego punktu… Hmm, nie znalazłem żadnych naukowych badań (nie [...]
[...] jest wynikiem intensywnego treningu. Przyrost masy mięśni Wiadomo dzisiaj, że intensywny trening siłowy wspomaga własne procesy anaboliczne organizmu. Ironią losu jest, że powoduje on również redukcję tkanki mięśniowej. Jeżeli sterowana przez trening synteza białek przewyższa związaną z nim redukcję, wynikiem jest przyrost masy i siły mięśni. [...]
[...] oraz przyśpieszający regeneracje potreningową Naukowo stwierdzono, że reakcja stresowa organizmu, o jaką w dzisiejszych czasach naprawdę nie trudno, powoduje zwiększoną utratę magnezu, natomiast niski poziom magnezu potęguje reakcje stresową, co prowadzi do „ błędnego koła". Do niedoborów magnezu może dojść zarówno [...]
[...] do krwiobiegu. Mąka owsiana - bogate źródło błonnika pokarmowego będącego źródłem witamin i minerałów. Posiada niski indeks glikemiczny dzięki czemu jej spożywanie nie powoduje ryzyka otłuszczenia ciała. Dekstroza - cukier prosty dający natychmiastowy zastrzyk energii. Doskonale współgra z w/w formami gwarantując natychmiastową regenerację [...]
[...] oraz przyśpieszający regeneracje potreningową Naukowo stwierdzono, że reakcja stresowa organizmu, o jaką w dzisiejszych czasach naprawdę nie trudno, powoduje zwiększoną utratę magnezu, natomiast niski poziom magnezu potęguje reakcje stresową, co prowadzi do „ błędnego koła". Do niedoborów magnezu może dojść zarówno [...]
[...] wraca bardzo szybko, budowa tkanki mięśniowej nie jest już taka prosta, w związku z tym, iż spalamy mniej kalorii stajemy się bardziej otyli niż na początku, co z kolei powoduje kolejną nieprzemyślaną dietę, znowu tracimy dużo mięsni i trochę tkanki tłuszczowej ? wpadamy w wir bez końca stając się coraz grubszymi ? nie o to nam przecież [...]
[...] owadów, gadów, gryzoni, niedzwiedzi, psów, swin, bydla, owiec, kóz, dziczyzny, jaj, orzechów i produktów mlecznych. (Abrams, Food & Evolution 1987) Mit: Olej kokosowy (powoduje choroby serca. Fakt: Kiedy olej kokosowy zostal podany jako 7% dodatek energetyczny pacjentom po zawale serca, pacjenci ci czynili wieksze postepy w porównaniu do [...]
[...] do wielu chorob jak: rak czy innych - w wiekszosci nieuleczalnych dla dzisiejszej medycyny, prowadzacych bezposrednio do smierci. To nie jest tak, iz choroba organizmu powoduje te wszystkie symptomy, ktore masz, sa takze pasozyty w twoim ciele, ktore musisz zabic. Symptomy sa objawami oslabionego systemu imminologicznego. "Wewenterzna [...]
[...] to twoje cialo wyczuwa niebezpieczenstwo i wlacza system alarmowy, chroniac cie przed zaglodzeniem- twoj rozpedzony metabolizm ulega spowolnieniu. 7.Kazda dieta odchudzajaca powoduje utrate tkanki miesniowej, pozostawiajac tkanke tluszczowa na swoim miejscu. Taka dieta, wbrew pozorom czyni cie tlustym!!! 8.Nie lic kalorii! Zwracaj uwage na ich [...]
[...] i to jest rzeczywistą przyczyną problemów. Natomiast kwasy tłuszczowe zostają rozłożone. Mit nr 3: Spożywanie pokarmów bogatych w nasycone tłuszcze i cholesterol powoduje wzrost poziomu cholesterolu we krwi i naraża nas na zawał serca. Prawda: Przeprowadzono w tym kierunku wiele naukowych badań i jak do tej pory, absolutnie ŻADNO z [...]
[...] duży. Waży 118kg poza sezonem. Może pokaże zdjęcia tym którzy mówią "nikt duży nie ćwiczy HST". Millard powiedział kiedyś, podobnie jak Boris Kleine, że samo HST z założenia powoduje znaczny przyrost siły, a z hormonami siła rośnie jak jasny c.h.u.j (wolne tlumaczenie - przyp. 6I9 ). Musisz by ostrożny z takimi ciężarami (270 martwy 260 ława). [...]
[...] w produktach spożywczych. Im niższy jest stopień pęcznienia (galaretowacenia) skrobi, tym wolniejsze jest trawienie (spaghetti, pumpernikiel, owsianka). Trawienie cukru powoduje o połowę niższy wzrost glukozy we krwi niż trawienie takiej samej ilości skrobi. Powszechnie krytykowany cukier (z racji swojej kaloryczności) ma tę zaletę, że jego [...]
[...] (do 30 sekund) oraz zwiększeniu ilości serii i powtórzeń (do 15-25). Skracanie przerw wypoczynkowych między seriami (25-30 sekund) przy tej samej intensywności powoduje bardziej dynamiczną przemianę materii, co przy mniejszej ilości spożywanych kalorii w tym okresie zapewnia spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej. Inna jeszcze [...]
[...] powodując wydzielanie większej ilości GnRH, FSH i LH. U kobiet FSH i LH powodują uwalnianie dojrzałych jajeczek (czyli owulację). U mężczyzn, uwolnienie tych gonadotropin powoduje pobudzenie testosteronu (poprzez LH) i produkcję spermy (poprzez FSH). Zazwyczaj mężczyźni-sportowcy przyjmują doustnie 50-miligramowe tabletki codziennie przez [...]
[...] wszystkich możliwych sposobów na zaniżenie tempa przemiany materii. Najłatwiej zredukować tkankę mięśniową, gdyż zużywa zbyt dużo kalorii. Jeden kilogram masy mięśniowej powoduje wydatkowanie ok. 100-200kcal na dobę energii. Taka rozrzutność w obliczu zaistnieałego kryzysu jest nie do przyjęcia. Tak więc konstrukcja mięśniowa ciała [...]
[...] telewizory pod pachami, zaczepiać itp.). Także spotykane u osób trenujących na siłowni. 3) Osoby pod wpływem alkoholu, narkotyków itp. Wpływ tych środków na układ nerwowy powoduje określone zachowanie. Czemu ten syndrom jest tak groźny? Osoba ktora cierpi na podobne zaburzenia sądzi, że zakasuje kilku przeciwników naraz, przeciwnik z nożem nie [...]
[...] znajduje się około 1,5-2g glikogenu na 100g mięśnia. Badania pokazały, że trzydniowa dieta niskowęglowodanowa połączona z ciężkimi treningami angażującymi wszystkie mięśnie powoduje spadek ilości glikogenu do około 0,6g na 100g mięśnia. Po takim wysiłku i diecie, gdy zaczynam spożywać duże ilości węglowodanów przy dużej ilości płynów poziom [...]
[...] zbyt długie, gdyż powodują znaczny spadek poziomu cukru we krwi. Z jednej strony obniża to wydolność umysłową i fizyczną . Z drugiej strony zbyt niski poziom cukru we krwi powoduje, że chętniej jesz słodycze i inne wysokokaloryczne przekąski. Urozmaicaj dietę Im bogatszy wachlarz dostarczanych produktów, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz [...]
[...] dieta, która zawiera mniej niż 15% kcal pochodzących z węglowodanów a nawet i mniej a natomiast tłuszcze mogą stanowi i 80% diety . Tak niskie spożycie tego makroskładnika powoduje zmiany w obrębie układów hormonalnego i enzymatycznego, prowadzące do jak najlepszego wykorzystania ketonów (substraty nie pełnego spalani tłuszczy) oraz wolnych [...]