[...] jej nie mamy lub jej poziom jest bardzo niski naczynka są osłabione i nawet najmniejszy uraz lub napięcie(np kiedy podnosimy ciężki plecak lub kiedy smarkamy w chusteczkę) powoduje, że naczynko pęka i zaczyna nam lecieć krew z nosa. Niestety Bóg nas tak ukarał,że witamina C jest dla nas Witaminą i musimy ją przyjmować z pożywienia. Bowiem tylko [...]
[...] nie istnieją w literaturze naukowej. Było to badane tylko wśród chronicznych alkoholików, którzy cierpią na ograniczoną syntezę białka. Chroniczna alkoholowa miopatia, która powoduje utratę mięśni, jest niestety jednym z niepożądanych efektów ciężkiego alkoholizmu. Należy pamiętać, że jest badanie, które pokazało, że alkoholicy bez miopatii mieli [...]
[...] Metandienon jest pochodną metylotestosteronu, od którego różni się tym, że zawiera między pierwszą a drugą pozycją węgla podwójne wiązanie. Zmiana taka w budowie chemicznej powoduje spotęgowanie działania anabolicznego. Azot zostaje użytkowany na odbudowę masy mięśniowej, wapń natomiast wbudowywany jest do tkanki kostnej. Istotnym warunkiem [...]
[...] stan potasu w surowicy krwi, nudności, kołatania serca. To z reguły ustaje po kilku dniach. Cena czarnorynkowa, to około 70-100 zł za 100 tabletek. Spiropent (clenbuterol) powoduje utratę tkanki tłuszczowej. Stosuje się go często na robienie rzeźby, zazwyczaj przed zawodami. Powoduje wysuszenie organizmu. Powinno się go brać ostrożnie w [...]
[...] tricepsów ponieważ łokcie prowadzone są szeroko. W tricepsie mocniej aktywuje się głowa boczna. Flarowanie sprzyja izolacji tricepsów, podczas gdy wąskie prowadzenie łokci powoduje mocniejszy ścisk piersiowych. http://www.youtube.com/watch?v=LLtn5YJLlAs Fazy: Ekscentryczna Koncentryczna, Izometryczna, izotoniczna Faza ekscentryczna, [...]
[...] twardych tłuszczach zwierzęcych oraz oleju kokosowym. W diecie odgrywają one małą rolę. Na ogół uważa się, że są przyczyną nagromadzenia się cholesterolu we krwi, który powoduje zwężenie naczyń krwionośnych i może prowadzić do zawałów. Tłuszcze nienasycone znajdują się w oliwie, orzechach i nasionach (roślin oleistych). Ich spożycie jest [...]
[...] pokutuje wiele mitów na temat odżywiania mięsem, stosowania różnego rodzaju odżywek proteinowo-witaminowych, a nawet tzw. ..koksów", czyli sterydów anabolicznych. To powoduje, że wielu młodych, niedoświadczonych kulturystów odżywia się nieprawidłowo, a nawet wręcz szkodliwie dla własnego organizmu, hamując tym samym prawidłowy rozwój i [...]
[...] pokutuje wiele mitów na temat odżywiania mięsem, stosowania różnego rodzaju odżywek proteinowo-witaminowych, a nawet tzw. ..koksów", czyli sterydów anabolicznych. To powoduje, że wielu młodych, niedoświadczonych kulturystów odżywia się nieprawidłowo, a nawet wręcz szkodliwie dla własnego organizmu, hamując tym samym prawidłowy rozwój i [...]
[...] = złe produkty Im wyższa wartość IG danego produktu, tym wyższy poziom cukru we krwi, po spożyciu tego produktu. Natomiast spożycie produktu o niskim indeksie glikemicznym powoduje powolny i relatywnie niewielki wzrost poziomu cukru i co za tym idzie - niewielki wyrzut insuliny. I to się zgadza. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów [...]
[...] masę o 5kg w ciągu zaledwie 7 dni mogą być prawdziwe. Jednakże wówczas wzrost masy nie jest spowodowany przyrostem mięśni, tylko zatrzymaniem wody w tkankach. Czy kreatyna powoduje zaburzenia żołądkowo-jelitowe? Uważa się, że kreatyna ulega całkowitemu wchłanianiu w jelicie cienkim. Choć brak jednoznacznych dowodów, by kreatyna powodowała bóle [...]
[...] masę o 5kg w ciągu zaledwie 7 dni mogą być prawdziwe. Jednakże wówczas wzrost masy nie jest spowodowany przyrostem mięśni, tylko zatrzymaniem wody w tkankach. Czy kreatyna powoduje zaburzenia żołądkowo-jelitowe? Uważa się, że kreatyna ulega całkowitemu wchłanianiu w jelicie cienkim. Choć brak jednoznacznych dowodów, by kreatyna powodowała bóle [...]
[...] Glutamina jest podstawowym źródłem energii dla wielu komórek układu immunologicznego. Duże obciążenia treningowe, infekcje wirusowe i bakteryjne, stres to wszystko powoduje obniżenie poziomu glutaminy w organizmie, wywołując tym samym "głód" komórek odpornościowych. Ok. 40 gramów dziennie znacznie wspiera układ odpornościowy w walce z [...]
[...] prawidłowego funkcjonowania wszystkich narządów. Hormony występują w organizmie w bardzo małym stężeniu, ale każde odchylenie od stanu pożądanego zakłóca równowagę i powoduje wystąpienie objawów chorobowych. Większość hormonów wytwarzają gruczoły wydzielania wewnętrznego, zwane też gruczołami dokrewnymi. Wydzielina tych gruczołów [...]
[...] za mało lub za dużo, pojawiają się kłopoty. Testosteron to główny hormon warunkujący budowę naszych mięśni. Odpowiada on też za nasze zachowanie. Niski poziom testosteronu powoduje szybsze odkładanie tkanki tłuszczowej, gorsze jakość mięśnie oraz trudności w ich budowaniu. Poziom testosteronu u męszczyzny warunkowany jest głównie genetycznie. [...]
[...] Istnieje wiele diet odchudzających i każda z nich ma swoje dobre i złe strony. Czasami diety działają, większość jednak jest daleka od spełnienia swoich obietnic i powoduje więcej szkód niż sukcesów. Największy błąd jaki możemy popełnić na początku redukcji? Stosowanie diet typ 1500,1000 czy mniej niż 1000kcal. Nasza ciało działa na [...]
[...] przy rozszerzonych naczyniach krwionośnych (teleangektazja) przy nerwobólach w celu rozgrzania skóry przed czyszczeniem; - żarówka czerwona - wywiera działanie cieplne i powoduje rozszerzenie powierzchownych naczyń krwionośnych; zastosowanie: w odmrożeniach (z wyjątkiem twarzy) w celu szybszego wchłonięcia nacieków zapalnych w ropniach [...]
[...] ścianek skóry umożliwia efektywną dostawę składników odżywczych, tlenu, wody i wydalanie resztek po procesie spalania wewnątrzkomórkowego. Deficyt tłuszczy z tej grupy powoduje zaburzenia w postaci egzem, stanów zapalnych, nadmiernego rogowacenie i zgrubień, pękania skóry. Można temu zapobiegać włączając do diety pokarmy obfitujące w [...]
[...] zażywania sterydów nie mogą być porównywalne z osiągnięciami uzyskiwanymi podczas kuracji sterydowej. Retencja wody i soli. W organizmie wiele sterydów powoduje zachwianie gospodarki wodnej i elektrolitowej. Magazynowanie wody i soli jest rezultatem który powoduje opuchnięcie tkanki. Proces ten występuje także w pewnym [...]
[...] zażywania sterydów nie mogą być porównywalne z osiągnięciami uzyskiwanymi podczas kuracji sterydowej. Retencja wody i soli. W organizmie wiele sterydów powoduje zachwianie gospodarki wodnej i elektrolitowej. Magazynowanie wody i soli jest rezultatem który powoduje opuchnięcie tkanki. Proces ten występuje także w pewnym [...]