1]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca) Izolat białek serwatkowych wpi , Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca) Izolat białek serwatkowych wpi , Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maksymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
Namęczyłem sie ale przepisałem najciekawsze żeczy z artykułu KiF sami przeczytajcie i wyciągnijcie wnioski Białko jest drugim po wodzie podstawowym składnikiem naszego ciała. Wchodzi w skład każdej komórki, przy czym w komórkach mięśniowych jest aż 20%. Istnieje przekonanie że skoro najważniejszym składnikiem tkanki mięśniowej jest białko, to [...]
2.MULTIPOWER Magnesium Liquid 20 amp. 65.00zł Magnez jest jonem wewnątrzkomórkowym i jednym z ważniejszych czynników prawidłowego funkcjonowania organizmu. Znajduje się głównie w kościach, mięśniach, tkance nerwowej, wątrobie i śledzionie. Aktywuje ponad 300 reakcji enzymatycznych. Wpływa na pobudliwość mięśni prążkowanych. W czasie wysiłki [...]
Zadziwiająca arginina W ostatnich czasach naukowcy dużo miejsca w swoich badaniach poświęcali argininie. Ich badania doprowadziły do ujawnienia wielu intrygujących faktów dotyczących tego aminokwasu- faktów, które upoważniają mnie do określenia argininy mianem „niezwykłej”. Jednak zanim zacznę omawiać te odkrycia, pozwólcie , [...]
[...] wartosc bialka ocenia nie po tyle po zawartosci procentowej (w ramach zdrowego rozsądku), ale po parametrach przede wszystkim takich jak aminogram, a przynajmniej tutaj nalezy szukac zródła powielanej informacji. Choc oczywiscie procentowa zawartosc bialka też jest wazna - dlatego mało kto sie nabiera na serwatkę demineralizowaną (chociaz ta [...]
Mnie zastanawia tylko jeden mały szczegół jeśli chodzi o te badania. Mianowicie pojawiły się one po tym jak czytelnicy zarzucili PB, że nie ma dowodów na to, iż białka bez frakcji ala są dla osoby ćwiczących białkami gorszymi. Takich badań nie było w owym czasie- jak dobrze pamiętam, przyznawały to nawet osoby pracujące dla tegoż magazynu. [...]
[...] wody (najlepiej niegazowanej). CO JEŚĆ? Najlepiej spozywac posilki mniejsze i czesciej. Niech bedzie to ok. 5-6 posilkow w ciagu dnia. Podczas budowania masy miesniowej nalezy jesc duzo, ale nie znaczy to, ze mozna pochlaniac wszystko co znajdzie sie w poblizu. Najlepiej spozywac posilki co 2-3 godziny. Okres niejedzenia nie powinien byc [...]
Tutaj masz autorstwa Ambroziaka dość fajny opis Słowa kluczowe: kortyzol, GABA, glutamina, witamina B6, kwasy tłuszczowe omega 3. Kortyzol to najbardziej znienawidzony hormon przez sportowców z dyscyplin sylwetkowych. Wpływ na ugruntowanie się tej fatalnej reputacji miały jego dwie, zasadnicze cechy: działanie promujące rozwój tkanki tłuszczowej [...]
Jednak coś znalazłem!! Równowaga kwasowo-zasadową organizmu jest jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu. Może zostać zaburzona pod wpływem wielu czynników. Najczęściej dochodzi do jej przesunięcia w kierunku kwasowym. Dieta bogata w białko zwierzęce i węglowodany, otyłość, zbyt niska lub zbyt intensywna aktywność [...]
[...] białek powinna być pochodzenia zwierzęcego; -węglowodany powinny być przyjmowane w ilości ok 100-120g na dobę, w tym powinny znajdować się również węglowodany złożone; -nalezy przyjmować ok.25-30g błonnika dziennie (głownie z produktów takich, jak: pieczywo razowe,pełnoziarnistke, graham, pumpernikiel, warzywa, płatki owsiane); -udział [...]
TREC Mass XXL – nie mam obecnie duzych mozliwosci finansowych by prowadzic zbilansowaną dietę wiec bede jadł intuicyjnie z dużą nadwyżką kaloryczną, osiągnietą dzieki stosowaniu gainera. Wysokokaloryczny kompleks węglowodanów + 25% białka serwatkowego. 1. Co to jest MASS XXL? MASS XXL to kompleks długołańcuchowych węglowodanów oraz [...]
1] Izolat białek serwatkowych WPI, izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]
1] Izolat białek serwatkowych WPI, izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]
AD.1 Izolat białek serwatkowych(WPI), Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy [...]
JA JESZCZE POSZUKALEM I CHCIALEM ZAMIOENIC MOJA ODPOWIEDZ AD.1 Izolat białek serwatkowych(WPI), Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka [...]
AD.1 Izolat białek serwatkowych(WPI), Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy [...]
1. Izolat białek serwatkowych(WPI), Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]
1. Izolat białek serwatkowych(WPI), Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]
1. Izolat białek serwatkowych(WPI), Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]