Hipoglikemia, czyli spadek poziomu cukru we krwi poniżej normy, jest coraz częściej diagnozowanym problemem, dotykającym zarówno osoby z cukrzycą, jak i zdrowe. Dolegliwości hipoglikemii mogą być nieprzyjemne, a nawet niebezpieczne, dlatego istotne jest posiadanie wiedzy na temat sposobów radzenia sobie z nimi. Co jeszcze ma znaczenie? Warto [...]
[...] bym spał i lepiej bym wypoczął rano, co by się przełożyło na dzień lepszej energii, ale czy poprawić też dawką rano ? I czy tylko rozluźnia i relaksuje, czy jednocześnie spowalnia i usypia ? Czy nie będę jak zombie ? Sporo pytań i niewiadomych, ale nigdy nie próbowałem i wolę zapytać ? Dotrze jutro, na pewno jeszcze o coś zapytam, zanim [...]
[...] klatce piersiowej. Zdjęli mi koszulkę i było widać, jak serce dosłownie wyskakuje mi z piersi, a potem zemdlałem”. Zjawisko to określa się mianem „odruchu nurkowania”, który spowalnia tętno, aby oszczędzać tlen, co powoduje zwężenie naczyń krwionośnych w dłoniach i stopach, co pozwala na przesłanie większej ilości krwi do ważnych narządów. Zwykle [...]
[...] w których jesteś na wyższej kaloryce żeby dać ciału "odpocząć" od redukcji. Bycie bardzo długi czas na deficycie i to co raz głębszym sprawi w końcu, że redukcja znacznie spowalnia, głód dokucza, frustracja jest co raz większa, a ciało działa na pół gwizdka bo hormony też swoje robią. Kwestia szerokiego spojrzenia na dietę w dłuższym okresie [...]
[...] bardzo przydatna w wieku + 35,czyli cos dla nas,nie tylko ze względów sportowych ale i ogólno ustrojowych a nawet psychologicznych. To was na pewno zainteresuje : -kreatyna spowalnia wszelkie zmiany starzeniowe organizmu w zakresie układów ruchu,co ma ogromne znaczenie dla ogólnej kondycji całego ciała i jego narządów. Pomaga też w utrzymaniu [...]
Dolegliwości bólowe, w szczególności jelit, mogą mieć charakter nagły lub przewlekły, a także podłoże fizjologiczne lub psychologiczne. Niezależnie od tego, jaki jest ból, który dotyka daną osobę, ograniczać on może efektywność w wykonywanej pracy, osłabiać rozwój i stan zdrowia, a także negatywnie wpływać na nastrój. Znając przyczyny występowania [...]
W ostatnich latach w USA promuje się tabletki z narkotykami oraz zastrzyki z analogami GLP-1 (liraglutyd, semaglutyd). Część z tych środków staje się popularna w Polsce, ponieważ iniekcje są mniej męczące niż trening na bieżni i wykluczanie z diety pączków. Otyłość staje się coraz większym problemem dla rzesz ludzi. Skąd się bierze? Podsumowanie [...]
[...] ta osobą nie ogarnia co to węglowodany |-) także: ) . Ale do rzeczy słyszałem o stoswaniu jej " anty-aging " . Odniesiesz sie ? Slyszalem ze i w tym kierunku sie ja stosuje chociaz informacje sa sprzeczne ale nie zglebialem tematu wiec ciezko mi sie wypowiedziec Czytalem że spowalnia śmierć komórek co działa przeciw starzeniu się organizmu
[...] I to chyba nie jest normalne że zaczynam nie być głodny pod koniec redukcji prawda ? Tak z innej beczki, może twój metabolizm już się dostosował do tego co z nim robisz i spowalnia przemianę materii? Stąd brak głodu. Możliwe że warto coś zmienić? Albo kurczak już jemu się znudził? U mnie tak było że na widok wołowiny rzygać mi się chciało. [...]
[...] pozyskiwania energii. Ogólnie metabolizm energetyczny organizmu jest zaburzony. Główną wadą tego zaburzenia jest spadek karnityny, która działa na komórki serca jako przeciwutleniacz i chroni mitochondria przed dysfunkcjami. Kiedy to drugie nastąpi, synteza ATP spowalnia lub całkowicie zatrzymuje się, co może prowadzić do śmierci komórki.”
[...] że tak to nazwę leniucha i apetytu 0, wciskanie żarcia i nigdy bilansu w tej dzień nie zrobię ale nadrabia w następny ;) O to to. Tak jak opisałeś. Ja w pracy za szczęście mam jak się poruszam. Może warto spróbować odstępy większe zrobic pomiędzy treningami. Bo, na razie, ratuje się mikro deloadami co 4j tydzień. Ale to mocno spowalnia progres
Jedną z najlepszych rzeczy w jedzeniu za granicą jest odkrywanie pysznych i egzotycznych owoców. Potrafią zaskakiwać i wyglądem, i smakiem i jak się okazuje, nawet pospolite dla nas owoce jak np. banan potrafią w innych zakątkach świata być zupełnie "innymi" bananami. Czy warto jeść owoce egzotyczne? Jak widzisz, owoce nie ograniczają się [...]
Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, błonnika, żelaza i wielu witamin. Oferuje w związku z tym bardzo dużo zdrowotnych korzyści. Czytaj dalej, jeśli chcesz poznać jej właściwości, rodzaje fasoli oraz w jaki sposób można ją wykorzystać w kuchni. Fasola może powodować wzdęcia i gazy Fasola jest zdrowym produktem, ale u niektórych może [...]
[...] Są pewne uwarunkowania genetyczne, których nie jesteśmy w stanie do końca przewidzieć. Wzrost kośćca z tego co pamiętam u mężczyzn spowalnia po 21 roku życia więc do tego czasu zmiany mogą następować, ale proporcje można mniej więcej określić dużo wcześniej. W takim wypadku nie mamy za wiele do [...]
Trening siłowy pomaga budować mięśnie, dzięki czemu możemy uzyskać atrakcyjną, wysportowaną sylwetkę. Zwiększa także gęstość kości i spowalnia proces starzenia się, wzmacniając przez to nasze ciało globalnie. Nie można też nie wspomnieć o pozytywnym wpływie na zdrowie psychiczne. Trening siłowy ma wiele zalet i warto uwzględnić go w swojej [...]
Na drodze do uzyskania szczupłej sylwetki mogą stanąć rozmaite przeszkody. Część z nich jest oczywista, inne nie są takie proste do dostrzeżenia, szczególnie jeśli ktoś się na tym nie zna. Wiele osób korzysta z porad rozmaitych dietetyków, trenerów, znanych w danym momencie zawodników. Wystarczy zadać sobie pytanie, czy jeśli ktoś ma objąć [...]
Pomarańcza to tak wszechobecny owoc, że łatwo jest zapomnieć o jej egzotycznym pochodzeniu. Pochodzi z regionu obejmującego południowe Chiny, północno-wschodnie Indie i Birmę, a najwcześniejsza wzmianka o słodkiej pomarańczy pojawiła się w chińskiej literaturze w 314 roku n.e. Co można zrobić z pomarańczy? Pomarańcze najlepiej smakują na surowo, [...]
[...] więc konserwująco) a także po ugotowaniu można dodać 1-2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego (nawet masła), wymieszać i dopiero dać do lodówki. Tłuszcz także spowalnia psucie takich rzeczy (tylko trzeba pamiętać o wliczeniu w bilans). Kurkuma pasuje i do słodkich dań z ryżu i do słonych - super przyprawa, kolor po ugotowaniu [...]
Niedobór witaminy D jest nadal powszechny: badanie nastolatków w kilku krajach europejskich wykazało, że u 80% z nich stężenia witaminy D były dalekie od optymalnych. 40% nastolatków cierpiało z powodu niedoboru lub poważnego niedoboru witaminy D. Podobne były wnioski z innych badań przeprowadzonych w Europie, w których wykazano powszechność [...]
[...] Widzisz a ja zmieniłem dawkowanie 3 tyg temu z 2x week na ed i morfo k***a wszystkie o 1 punkt w gore To jeszcze za krótko IMO. Krwinki żyją kilka miesięcy więc może Ci wchodzić "szczyt" tego co wcześniej organizm natrzaskał :) Daj sobie z miesiąc-dwa na próbę. Zresztą - ja nie napisałem, że to odwraca proces tylko mocno spowalnia przyrost RBC.