[...] i najlepiej świeżo wyciskanego soku owocowego lub warzywnego (w sklepach są gotowe butelkowane, więc mogą być szybkim rozwiązaniem), jakiś napój fermentowany (kwas chlebowy, buraczany, jabłkowy, mało słony sok z kiszonej kapusty lub ogórków), mleko roślinne lub nawet zwykłe (ale z zaznaczeniem, że mleko ma swoje wady), barszcz z kartonu [...]
[...] co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu. Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże. Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego [...]
do 5tego posiłku jest całkiem nieźle. Ten szynkowo chlebowy wywal i daj coś normalnego, a ostatnie dwa połącz w jeden porządny czyli np. makrela + warzywa + garść orzechów
Dobry ten kwas chlebowy? Ostatnio widzialem reklame w tv, ktora zachecala do sprobowania razowego kwasu chlebowego. Wygladalo jakby bylo gazowane. Do czego mozna to porownac? PS. Sorry za brak polskich znakow, ale pisze na fonie. Jakieś 2 lata temu zdaje się że były możliwe do nabycia w realu. Porównałem z tym którym przywiózł mi przyjaciel z [...]
[...] to kilku łykach samopoczucie jak po kielonku czystej %-) Mam 3 sztuki niezniszczalnych żeliwnych patelni. Mój rocznik, a rodowód rosyjski. :-D Niestety niektóre potrawy przywierają (np. omlet). Jest jeszcze opcja, że po prostu ja mam dwie lewe ręce do gotowania. %-) Kombucha przypomina w smaku kwas chlebowy czy to zupełnie inna para kaloszy?
Ty CougRpl możesz co najwyżej kwas chlebowy wypić tam 0.5% alkoholu krzywdy Ci nie zrobi. exiables, zgadzam się z Tobą bo akurat skończyłem studia i mieszkałem w akademiku ciężko było odmówić alkoholu i imprezy dlatego nauczyłem się z tym sobie "radzić" ale fakt faktem, że skutecznie blokuje postępy ;). Jak już ktoś chce pić to mam masę [...]
[...] co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu. Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże. Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego [...]