Siemano, Proszę was o sprawdzenie czy poprawnie ułożyłem sobie dietę. To moja pierwsza próba niejedzenia co popadnie, a mam nadzieję, że nie poddam się tak łatwo. Małymi krokami do przodu! O mnie: Wiek: 23 Wzrost: 194 Waga: +/- 71 Cel: Podbicie do 85kg z jak najmniejszym zbędnym balastem. Siłownia: Kiedyś chodziłem przez jakieś 3 miesiące. Bez [...]
[...] pod masę brakuje mi posiłku na „szybko” w pracy mianowicie o godz 10 jem normalny posiłek w pracy odrazu po pracy trening około 14 zastanawiam się nad dołożeniem ciemnego chleba ale tego żytniego (ciężkiego) do tego pierś gotowana, do odmiany ryby + jajko + warzywa chleb 5-6razy w tygodniu bym jadł tylko przed treningiem około 1-2 h co prym [...]
[...] przytyłem te 10kg często moim źródłem węglowodanów był makaron zwykły pszenny lubella (nie pełnoziarnisty, około 200-250g dziennie), a na kolacje dosyć często jadłem biały chleb np z twarogiem, porcją orzechów. Może tak mi wywaliło brzuch od tego makaronu i chleba? od tygodnia nie jem w ogóle pieczywa, i z makaronu przerzuciłem się na ryż. [...]
[...] postanowiłem to zmienić i zacząłem nieśmiało "dbać o siebie", zaczęło się od kupna hantli i innych takich. Zacząłem powoli zmieniać swoją dietę, wyrzucałem stopniowo cukier, chleb i inne rzeczy które w moim codziennym życiu mocno dominowały. Trenowałem ogólnie kiepsko, czasem nieregularnie, ale jakieś efekty to przynosiło. Czasem nawet [...]
[...] istotna przyczyna większości chorób. Spróbujmy wyjaśnić na czym to polega. Wszystkie posiłki możemy podzielić na grupy: 1. Białka - mięso ryby, jaja itd. 2. Węglowodany - chleb, miód, cukierki, ziemniaki itd. 3. Tłuszcze - masło, olej, smalec itd. 4. Roślinne - warzywa, owoce, soki. Trawienie węglowodanów zaczyna się już w jamie ustnej, białka [...]
ZebroAdama wydaje mi sie ze inny powod jest ze chleb sie przykleil-moze nast razem wysmaruj foremke a na to posyp np platkami owsianymi/slonecznikiem/pestkami dynii czy czyms innym, zeby dno bylo pokryte u nas w domu mania chlebowa to norma:-) zytnie zawsze wyciagamy z formy zeby ostygly na kratce-wyczytalam to na forum o pieczeniu chleba i [...]
[...] przyzwoicie: bwt:8g/18g/1g - i nie jest mokry! Także polecam! Nie mam maszynki ale zmieliłam składniki w pojemniku do blendera służącym do kruszenia lodu :D Jeśli chodzi o chleb - mam "przepis" dla lenia, bez dokarmiania zakwasu itd. Taki chleb już piekę 2 lata, czasem wychodzi bardziej płaski, ale zawsze pyszny. Mianowicie - raz dostałam od [...]
Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]
[...] nalesnik z miesem Brokuły z masłem, czosnkiem i prażonymi migdałami Pierogi z truskawkami Schab w sezamie Szynka domowa pieczona Pstrąg marynowany bez octu Kanapki z chlebka kalafiorowego z kurczakiem,masłem i rukolą Strona 22 Sałatka z kalafiora kurze serduszka Leszcz z pieca Omlet z bobem Pasta z wędzonych szprotek Placek z batata [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pytanie jeszcze odnosnie chleba - od tego roku nie jqdlem ani razu pieczywa. Po prostu chialem zobaczyc czy mam nadwtazliwosc na pszenice (nie gluten). Po 4 miechach zauwazylem wieksza energie, brak stanow depresyjnych i zapchanego nosa. Dzis zamierzam kupic chleb zytni, sprawdzic czy to rzeczywiscie odstawienie pszenicy spowodowalo lepsze [...]
Witam w Nowym Roku :) upiekłam wczoraj fajny chleb z mąki pszennej razowej ( mozna też użyć mąki orkiszowej z pełnego przemiału ) i chciałam się z Wami podzielić chleb na zakwasie odświezonym dwufazowo, spręzysty, z chrupiącą skórką, wieczorem dodam zdjecie Graham na zakwasie BTW 100gr 6/1/22 kcal 175/100gr napisze dokładnie jak robiłam będzie [...]
O, znalazłam wątek kucharski :) jeśli w jakiś sposób mogę Wam pomóc przy wypieku chleba to możecie pytać piekę chleby od kilku lat, mogę się podzielić dojrzałym zakwasem a dla chętnych zostawię przepis na mój ulubiony chleb z maki żytniej 2000, na zakwasie, nie jest trudny, wymaga tylko ciepła i czasu Chleb radzieckiego żołnierza Składniki: 375 [...]
[...] Dlatego ten lniany dałabym raczej z rana, w pierwszych 2 posiłkach. Mając małą pulę węgli wywaliłabym ten chleb na rzecz lepszej jakości węgli, albo przynajmniej nie jadła go co dzień. Kasze, owoce, warzywa - są produktami gęstymi odżywczo, a chleb musi być naprawdę dobry [...]
Wiem że chleb jest jednym z najgorszych źródel ww ale w pracy kanapka jest wygodniejsza bo ryż czy makaron na zimno nie smakuje. Na pewno ww mam obcięte ale jak zjem za dużo to zamulony chodzę. Jakie ww szybko strawne polecacie? a kto tak powiedział ? pamiętaj, że chleb moze być a najważniejsze to co masz na kanapce. Co innego chleba z masłem i [...]
Wziął się i rozpadł:) Chleb piekłam w ok. 200 st. C, przez ok. 50 min. Wyjęłam z pieca i chcąc sprawdzić jak wyszedł zabrałam się za wyciągnie chleba z keksówki. Mam piecyk gazowy, bez termoobiegu, nie do końca jeszcze go czuję, więc chleb przypalił się trochę od dołu. Mimo że wysmarowałam formę tłuszczem - nie odchodził. Chwyciłam zatem za [...]
roksanna - ja piekę chleb z tej strony http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/08/najatwiejszy-chleb-zytni.html piekę go już od kilku lat, zawsze wychodzi. Nie robię oddzielnie zaczynu, tylko do zakwasu, który mam sypię tyle mąki i wody, żebym miała do pieczenia chleba 300g zaczynu. Zostawiam na 12 godz. w szafce. Nastepnego dnia, gdy mam piec [...]
.... drugi raz wczoraj pieklam chleb i znowu zakalec. Wydaje mi sie ze mam zbyt zimno w domu i zakwas nie chce rosnąć podczas dokarmiania. Kiedyś widziałam takie czapeczki z materialu, z warstwa trzymająca ciepło. Może to by mi sie nadalo. Z mojego doświadczenia wynika, że zakwas wcale nie musi jakoś specjalnie rosnąć, jak ma kwaśny smak i zapach [...]