Grekar, najlepszy na swiecie pasztet (jak dla mnie) wychodzi z "pozostalosci" z rosolu, caly kurczak obrany ze skor, wloszczyzna na ktorej ów rosol gotowailsmy,jajo i bułka tarta, calosc pieczemy w keksowkach. Przepyszny,drobiowy,pieczony pasztet na kanapki :-) Sprobujcie
Niestety pogoda nas nie rozpieszcza, pada deszcz i są wichury :-( w hotelu na śniadaniu bez problemu można zjeść lchf za to na obiedzie bywa różnie, większość mięs w panierkach i sosach, warzywa z bułką tartą itd. Pozwoliłam sobie odpocząć od liczenia kcal. i makro, nie mierze też poziomu ketonów bo stało się to moja małą obsesją %-) %-) %-) [...]
Aaaa, okej %-) dzięki :-P No wiem przecież, żartuję ;-) Też łączę i jest git. Zwłaszcza jak mamy coś kwaśnego i np. oliwę to to POTWORNE połączenia ogóra traci swoją złą moc :-)) Karkówa i kluchy - JEST SMAK! 8-) a kalafior surowy czy z zasmażaną bułką tartą? :-P
[...] zaraz po treningu jeść ryż biały 50g , twaróg 100g, jogurt naturalny, banan 100-200g ? a 1,5-2h po treningu ryż biały 50g i rybę lub pierś ok. 100g w panierce (mąka, jajko, bułka tarta) smażoną na oliwie ? (nie zawsze mam czas piec ryby lub piersi dlatego wolałbym smażyć) 2. Gdy w bilansie brakuje mi tłuszczy mogę na kolację wypić nawet do 40ml [...]
A pasztet to ja robię taki z "pozostałości" z rosołu, kurczak,marchew,seler,pietrucha do tego kilka na szybko podsmazonych watróbek ,w pól surowych,jaja,przyprawy i całość miskujemy, bułka tarta też się przyda ;-) Nalepszy pasztet.
Czy ten posiłek okołotreningowy najlepszy na mase? Przed treningiem: - dwie parówki kurzo-cielęce (białko), - chocapic z mlekiem 0% i ryżem brown (węgle). W trakcie treningu do uzupełnienia płynów i energii - woda z gotowanych parówek, red bull. Po treningu: - 100g Bebiko owocowe z mlekiem 0% (węgle i białko), - 50g serek topiony z bułką tartą [...]
Jest :-) Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff.
Jest :-) Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff. a ja [...]