A jak Wy ten kleik robicie? Bo ja zalewam proszek wrzątkiem, może dlatego mi rzadki wychodzi? Bo jak np robię budyń że skrobii, to mieszam proszek z małą ilością wody, i to potem zalewam wrzątkiem, ale jeszcze daje do mikrofali. Kleiku nie można dać bo cały kipi, raz próbowałem %-)
[...] 18&, tyle samo mąki (objętościowo w szklance), cukier waniliowy, jajko-dwa, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody > Omlet bananowy: 20-30g płatków owsianych, 1 budyń (40g), 2 jajka, cały banan, łyzeczka proszku do pieczenia i kakao. Na placek rozgniatam 2 średnie banany wcześniej smarując go masłem orzechowym Generalnie w kwestii [...]
Jak smakuje ta tapioka ? Kupiłam jakis czas temu, ale jeszcze nie próbowałam ... to masz podobnie jak ja miałem :-P dorzuciłem do jakichś zakupów i przeleżała pewnie ponad rok nieruszona :-D bardzo smaczna muszę przyznać, ja dosyć ją mocno rozgotowuję i daję więcej płynu niż zalecane, ale konsystencja to taki budyń z "kulkami galaretkowatymi" :-)
[...] 90 g kapusta kiszona 150 g oliwa z oliwek 15 g Deser: placki budyniowe z bananem i mango jogurt naturalny 125 g masło orzechowe 30 g mąka pełnoziarnista 30 g jajko 1 szt. budyń waniljowy bez cukru 35 g banan 1 szt. mango 100 g Kolacja: kaszotto z kurczakiem kasza orkiszowa 70 g filet z kurczaka 100 g mieszanka warzyw mrożonych 200 g oliwa z [...]
[...] bo w granice 2000kcal dziennie ale na ostatnie 1,5 tyg zrobię małą głodówkę . Na śniadanko omlet z budyniu kokosowego z owocami i polewą z białka słony karmel. Do ciasta budyń 20g , jaja , twaróg chudy i owoce . Mięciutki , budyniowa konsystencja . Można powiedzieć serniczek kokosowy %-) BTW 51/12/37 [...]
dokładnie tutaj izolat będzie powodował, że konsystencja staje się dużo bardziej rzadka, znów jak damy do mikrofali to budyn zamienia się w takie jakby ciasto
Spróbuj budyniu z mąki ryżowej. Woda/mleko + mąka ryżowa + jakikolwiek budyń bez cukru smakowy+ wpc/wpi. Można na ciepło/zimno jak ostygnie. Zmieniony przez - LevelPl w dniu 2022-05-12 11:14:27
[...] gęsta struktura płynu, to kupuj właśnie takie. Ja również wolę właśnie takie i dlatego używam np. Alldeynn Wheyrose lub Allnutrition Pro Whey. Z kolei jak chcesz zrobić budyń, to odżywkę białkową wcześniej rozpuść, a nie dodajesz do gotującego się roztworu. Robie wszystko na zimno w szejkerze najpierw i pozniej gotuje. Ale chyba znalazlem [...]
[...] konsystencję i nie ma to wpływu na jakość produktu. Jeżeli odpowiada Tobie bardziej gęsta struktura płynu, to kupuj właśnie takie. Ja również wolę właśnie takie i dlatego używam np. Alldeynn Wheyrose lub Allnutrition Pro Whey. Z kolei jak chcesz zrobić budyń, to odżywkę białkową wcześniej rozpuść, a nie dodajesz do gotującego się roztworu.
Mam pytanie, korzystałem z białka Pure Whey Isolat 97 od BULK powders i robiłem sobie smaczne puddingi. Mleko, proch i gotowanie zamieniało się w super smaczny budyń. Postanowiłem kupić białko SFD WPC Super i niestety jestem bardzo zawiedziony. Gęstnieje tylko trochę w trakcie gotowana i do tego czuć proch pod zębami pomimo wcześniejszego [...]
Mam pytanie, korzystałem z białka Pure Whey Isolat 97 od BULK powders i robiłem sobie smaczne puddingi. Mleko, proch i gotowanie zamieniało się w super smaczny budyń. Postanowiłem kupić białko SFD WPC Super i niestety jestem bardzo zawiedziony. Gęstnieje tylko trochę w trakcie gotowana i do tego czuć proch pod zębami pomimo wcześniejszego [...]
Omlet z mąki kukurydzianej i czerwonej fasoli , skyr z ryżem preparowanym i Jabłko z cynamonem ja wczoraj cały dzień chodziłem z myślą, że wieczorem zrobię sobie brownie z fasoli, a jak wpadłem wieczorem do kuchni okazało się, że.......... fasoli brak :-( Do ciasta fajnie jeszcze budyn wrzucić. Tez wychodzi Spoko :-PP
[...] może się trochę różnic. Poza tym, takie rzeczy sugeruję sprawdzać w tabelach kalorycznych, lub w dzienniku żywieniowym potreningu.pl W jaki sposób kontrolujesz ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych bez tego? Dobrej jakości budyń polecam np. coś takiego: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Sugar_Free_Pudding_Vanilla-opis37173.html
Łapcie i róbcie bo zaj**iste. Budyń robie na wodzie i dodaje max 3gr żelatyny żeby bardziej stężał :-) /SFD/2022/4/3/181f2d654ee244068eb6d5ecbf48f835.jpg /SFD/2022/4/3/a15a11c099ce4f6d84cd7e4f5f66a2d0.jpg /SFD/2022/4/3/94ff4adc9cad400a9b1c5459b768200f.jpg
Z dzisiaj pare: Ptasie Mleczko z Rice crispies Kura, kopytka(domowe), fasolka Kurczak zapiekany z warzywami i mozarella Budyń ze skrobi /SFD/2022/4/2/c20bb76aa9714709a882f99ffd7c6445.jpg /SFD/2022/4/2/bc81c0e48e074825a74971ebd2fe16b9.jpg /SFD/2022/4/2/fbb630f313a3450f98a43974ffcbc959.jpg /SFD/2022/4/2/c847e6a52b6545f08d2e44094f032ecf.jpg