Czy masz wrażenie, że cały czas jesteś głodny? Niby zjadłeś posiłek, ale chwila moment i znowu szukasz jakiejś przekąski. Co sprawia, że masz taki apetyt? Co wpływa na to, że Twoje ciało domaga się nadprogramowego jedzenia? Czytaj dalej, żeby dowiedzieć się więcej i móc przeciwdziałać skutkom podjadania, chroniąc tym swoje zdrowie i sylwetkę. [...]
[...] mogą bezpośrednie i / lub pośrednie wsparcie dla tkanek takich jak skóra, włosy, paznokcie, zęby, chrząstki, czy mięśnie i naczynia krwionośne oraz wielu innych. Wyjątkowy smak truskawkowo-rabarbarowy, a także postać musująca i brak cukru z pewnością sprzyjać mogą regularności spożycia, a także zastąpieniu gazowanych napojów słodzonych cukrem.
Odżywka węglowodanowo-białkowa zazwyczaj stanowi pierwszy kontakt osoby trenującej ze suplementacją. Wybór często jest podyktowany po prostu namową kolegów, reklamą czy też chęcią brania “czegoś”, aby wspomóc przyrosty. Rzadko kiedy stanowi uzupełnienie diety, a postrzegana jest jako magiczny proszek na przyrost muskulatury. Jednak zauważyć można, [...]
[...] uzyskania estetycznej sylwetki, wyników sportowych i ogólnego trzymania się zdrowego żywienia. Wymaga od nas zdecydowanie większej świadomości tego, co jemy i czego może nam brakować. Zdecydowanie trudniej jest dostarczyć nam chociażby dobrej jakości białka, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (EPA i DHA) czy niektórych z witamin np. [...]
[...] wzorzec Stanach Zjednoczonych Ameryki. Napoje słodzone mają swój udział w patogenezie otyłości, niemniej są inne, o wiele ważniejsze czynniki jak np. siedzący tryb życia, brak regularnego treningu, dostarczanie pokarmów o dużej zawartości tłuszczu i wysokim stopniu przetworzenia, regularnie podjadanie (jedzenie między posiłkami) itd. *Porcja [...]
[...] daje ogromne efekty, które cieszą nasze oko. Jednak przychodzi moment, gdzie metabolizm nieco zwalnia, a dalsze postępy są mało satysfakcjonujące lub nawet czasem ich brak. Co robić w tego typu sytuacjach? Czy jest to moment, aby sięgnąć po suplementację? Kiedy najlepiej wykorzystać spalacz tłuszczu? Trening i dieta Jak zostało wspomniane [...]
[...] wynosiła około 2 g /1 kg masy ciała. Nie każdy jednak ma możliwość zjeść takie ilości z różnych powodów: spora ilość pracy, wychowywanie dzieci, duża ilość treningów, braki apetytu. Powodów może być wiele. Co należy zrobić w takiej sytuacji? Bez wątpienia uzupełnić braki odpowiednią odżywką białkową. Firma Quamtrax ma w swoim asortymencie [...]
Osoby rozpoczynające przygodę z treningiem siłowym często nastawiają się na modną rekompozycję sylwetki. Zazwyczaj taki pomysł wychodzi od osób z nadwagą, które jakimś niezwykłym sposobem nie chcą tracić na masie ciała, jednak chcą "zamienić tłuszcz w mięśnie". Czy takie postępowanie ma sens? Czy rekompozycja sylwetki jest łatwa do osiągnięcia? [...]
Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze, o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens. Podsumowanie Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych [...]
[...] dżem do swojego ulubionego omleta, owsianki, naleśników i pieczywa. Właściwości ALLNUTRITION Fit Fruit Jam tylko 29 kcal w 100 g produktu, tłuszcz poniżej 0,5 g w 100 g, brak dodatku cukrów prostych, 220 g wysokiej jakości dżemu w opakowaniu, pyszny, jabłkowy smak, dodatek liofilizowanych jabłek, dodatek wysokiej jakości ksylitolu i [...]
[...] kaszy, ryżu czy też ziemniaków. Podsumowanie Prowadząc zdrową, zbilansowana dietę nie musisz się zbytnio przygotowywać do tego, aby oddać krew. Zapewne w Twojej diecie nie brakuje źródeł żelaza, które dbają o jej prawidłową regenerację i wytwarzanie. Po oddaniu krwi warto spożyć źródło szybkostrawnej energii, która nieco doda nam energii, po [...]
Wykorzystanie odpowiednich proporcji kwasów tłuszczowych w diecie osoby trenującej jest sposobem na to, aby funkcje zdrowotne, jak i energetyczne były optymalne. Dieta powinna być bogata nie tylko w poszczególne frakcje kwasów omega, ale również w tłuszcze nasycone. Często nie wykorzystujemy całego potencjału, jaki posiadają niektóre tłuszcze. [...]
Białko serwatkowe potrafi zwiększyć chwilowo ilość insuliny, co jest bardzo korzystnym zjawiskiem potreningowym dla sportowców (nasilony transport składników odżywczych do mięśni), jak i dla diabetyków (rozważa się nawet zastosowanie białka serwatkowego w terapii cukrzycy). Regularna podaż protein sprzyja zdrowiu Wyniki: stężenie insuliny po 12 [...]
Nowotwory są jednym z największych wyzwań dla zdrowia publicznego na całym świecie i wciąż brakuje spójnej strategii mającej zwiększyć skuteczność standardowych terapii przeciwnowotworowych (chemioterapii, radioterapii, interwencji chirurgicznych). Przeczytaj koniecznie: Dieta ketogeniczna: rodzaje, jadłospis - przewodnik dla początkujących [...]
[...] które wywołują podwyższone stężenia insuliny, z tymi związanymi z ryzykiem powstania raka jelita grubego. Otyłość Szczególnie tłuszcz zgromadzony centralnie, w tułowiu, brak aktywności fizycznej i być może niski stosunek wielonienasyconych tłuszczów do tłuszczów nasyconych w diecie - są głównymi determinantami insulinooporności i [...]
[...] inspirowane kuchnią całego świata, jednak opierające się o produkty tylko pochodzenia roślinnego. Nie znajdziemy w nich mięsa, ryb, czy nabiału. Naturalna pasteryzacja i brak konserwantów Ogromną zaletą tych potraw jest metoda, jaką zostały utrwalone. Każde z tych dań można przechowywać w domowej spiżarni, w biurku, czy w kuchennej szafce bez [...]
[...] nadmiernej masie ciała, tj. opieranie diety na wysokoprzetworzonej żywności i alkoholu oraz jadłospisy ubogie w błonnik, oraz witaminy i składniki mineralne, a także brak aktywności fizycznej i sięganie po papierosy, sprzyjają również chorobom nowotworowym obszarów organizmu odpowiedzialnych za trawienie i wchłanianie substancji [...]
[...] do spróbowania. Patrząc na skład, widzimy, że jest to woda, olej kokosowy, skrobia modyfikowana, sól, aromat i barwnik. Plusem jest zawartość witaminy B12, której często brakuje w diecie wegan i brak substancji konserwujących. Czy wartości odżywcze są takie same jak w klasycznym serze? Otóż nie. Tradycyjny ser to przede wszystkim tłuszcz i [...]
Co jakby ktoś na jakiś tydzień wykluczył węglowodany i tłuszcze i odżywiał się samym nabiałem No i może troszkę węgli z warzyw, bardzo negatywne skutki? Tydzień testowy można czy nie
cześć, czy brak węglowodanów w diecie wpływa w jakiś sposób na wydolność/kondycję - chodzi mi tu głównie o kondycję w biegach na kilometr oraz w podciąganiu na drążku (pewnie siła nie urośnie, ale łatwiej się będzie dźwigać z mniejszą wagą ciała) - zastąpiłbym je w pewnym stopniu tłuszczami. kaloryczność bym ustalił mniej więcej na 2500 (przy [...]