[...] ale ja mam witaminki musujace Krugera (w kazdym supermarkecie). W skladzie nie ma cukru ale jest fruktoza i skrobie (wiem, fe) Wartosc odzywcza jednej tabletki: kcal - 8 białko - 0,016g tłuszcz - 0,0g wegle - 0,4g wit C - 60mg Ja zapodaje sobie taka witaminke raz dziennie, mimo ze jestem na diecie faber est quisque suae fortunae - każdy [...]
[...] pewnie mi starczy na kilka dni... (a wcale nie był duży). Udało mi się na hali targowej we Wrocławiu kupić ziarno żyta, zmieliłam je w Termomixie, dodałam 50g drożdży, jedno białko z jajka (żeby się nie kruszył), 2miarki kefiru 0% i sporo otrąb żytnich i z owsa. Nie dodałam soli bo praktycznie nie używam jej wcale. Co o tym sądzicie? A marmolada [...]
[...] wrzątkiem i czeka 3 minuty.moje ciuszki na mnie są takie same jak były, tylko że waga spada. mam nadfzieję,że się nie popsuła! jeśli nie chudniesz to ogranicz sól, wieczorami przeżuć się na chude białko i warzywka, nie jedz natomiast wieczorem węglowodanów czyli makaronu, płatków itd. polecam artykuł smoczka"odchudzanie dla kobiet"
[...] zależy też jaka pora tej kolacji, im wcześniej tym lepiej. Ja jednak staram się unikać węglowodanów na noc, więc raczej zrezygnowałabym z tej fasoli, lepsze byłoby białko. Ale to moje zdanie, no a poza tym to należy zwrócić też uwagę na ilość tej kolacji, niewielka porcja chyba specjalnie nie będzie szkodzić, chociaż Monti pisze, że [...]
Adnrea, dzięki za info o fasolce, chociaż wydawało mi sie, że fasola to raczej białko, niż węgle. Co do harbatki, to piłam taką "Figura 42", straszne miałam po niej żołądkowe rewolucje, więc przerzuciłam się na czerwoną i zieloną. Podobno jednak "Figura" dobrze robi na figurę. gania
Mój przepis na chleb 'a la Montignac': 400 g żyta (zmielone w Termomixie lub młynku do kawy) 50 g drożdży białko z jednego jajka 4-5 łyżek otrębów żytnich i z owsa ok.150 g kefiru 0% lub jogurtu naturalnego 0% ewentualnie można dodać trochę wody żeby łatwiej było wyrobić ciasto (ja wyrabiam w Termomixie) można do smaku dodać soli ( ja nie dodaję [...]
[...] Jest dobra do sałatek np. zamiast ryżu, dodaje ją również do podsmażonej cebulki z pieczarkami i do tego przecier pomidorowy. Arewna makaron sojowy to nie węglowodan tylko białko, bardzo dobry jest z zupą grzybową z kostki i z jogurtem, można go również jeść z wszystkim co dajesz do spagetti (kiełbasa, mięso). Natomiast z suszonymi figami z tym [...]
hmm, makaron sojowy to bialko?? popatrzylam u mnie na sklad (taki zalewany na 3 minuty tylko woda) i w nim jest o wiele wiecej wegli niz bialek, stosunek 15:1 wiec jak to w koncu jest?? makaron jest kupiony w markecie chinskim... z reszta jest taki jak ostatnio w polsce w realu widzialam.... Pozdrawiam! Pscoolka To co pscoolki lubia najbardziej
a gdzie jest napisane, że trzeba do każdego posiłku zjeść coś mlecznego??? może ci się pomyliło z białkiem? najlepsze źródła białka to kurczak, indyk, wołowina, tuńczyk, białko jaj.pozdrawiam.babka "hoy me he burlado de la tristeza/hoy me he librado de tu recuerdo/ya no te extrano...ya estoy curado/anestesiado/ya me he olvidado de ti..."
Pscoolka nie to nieprawda że do każdego posiłku musisz zjeść coś mlecznego,monti zaleca jeść do każdego posiłku białko (a przecież to nie tylko nabiał prawda) A co do slodzika to ja też używam i mnie akurat nie szkodzi bo chudne ale od strony fachowej sie nie wypowiadam Magda
[...] jest białkiem roślinnym. Ktoś mądry polecał go jako dodatek do mięsa ze względu na to, że właśnie jest 100 % białkiem roślinnym. Ale obojętnie, czy to jest węgiel, czy białko ma IG 30, więc możemy go jeść tym bardziej, że się go nie gotuje, a nasz Monti pisze: "Możesz za to spokojnie jeść słynne makarony chińskie wytwarzane z mąki [...]
[...] czuję pełna. Chyba zrezygnuję, może nie całkiem, ale też nie tak często jak Monti zaleca. Jem dużo soi (dotychczas żyłam w przekonaniu - podobnie jak Weronika- że to raczej białko) i fasolek różnych, lubię ryby i sery, więc może to wszystko jakoś zrównoważy brak mięsa.Liczę też na fajne przepisy z ww. książeczki. Syska, SOG dla Ciebie za info o [...]
[...] poznać wasze opinie na temat dwóch białek, mianowicie : http://www.sfd.pl/sklep/Cellucor_COR-Whey-opis28680.html http://www.sfd.pl/sklep/Trec_Whey_100-opis26480.html które białko jest "lepsze" jakościowo, spośród wszystkich smaków wybrałem Peanut Butter Marshmallow (białko nr1) oraz CHOCOLATE-SESAME (bialko nr2)?. Cena, ilość nie gra roli
czesc uff staram sie jesc wg MM ale czasem ah jak ciagnie w inna strone:) ale jutro bede jesc - pierwszy raz w zyciu! soczewice..zobaczymy jak zareaguja moje kubki smakowe:) Mam pytanko czy na kolacje - bo tak jest n atrsonie 102 w JEsc aby schudnac - jedliscie, jecie wegle? bo napisal ze tak sie chudnie najszybciej..a tu oiszecie ze lepiej [...]
To nie tylko bakterie kwasu mlekowego, ale też niskotłuszczowe źródło wapnia. Więc może być każde białko, ale dorzucić np. Vitrum Calcium i trilac/lakcid (zresztą te suple można brać codziennie). ------------------------------- Dwutygodniowy kawosz kopenhaski -------------------------------
Dzięki serdeczniaste za odpowiedź. Hm....bałam się jednak tego, że najpierw ryba na oliwie ( tłuszczowo-białkowy) a potem makaron z serem . No ale ja tak...Monti zaleca jeśc ser po obiedzie. Dodałam go do obiadku. I gdzieś czytałam, że spaghetii można jeśc (byle by makaron al dente), a spaghetii to przecież mięsko i makaronik i ser żółty np. A [...]
[...] wracam do diety Montignac. trochę zmodyfikowanej zresztą bo jem więcej posiłków niż standardowo jest to przyjęte na tej diecie plus nie jem wieczorem żadnych węgli tylko białko, ograniczam nabiał, spożycie owoców... itd. Z montiego czerpię info na temat produktów o niskim ig oraz zasady łączenia. jak widzisz takie tam pomieszanie z [...]
[...] proste w żaden sposób nie będą przez organizm magazynowane, ale to nie oznacza, ze sie odłożą i że to od nich się tyje, ale ich obecność spowoduje, ze inne makroskładniki (białko tłuszcze i węgle złożone) nie będą w pierwszej kolejności wykorzystywane przez organizm do uzupełnienia bilansu energetycznego, gdyż nasze ciało siegnie najpierw po to [...]
ziki nie wiem co ty czytałeś ale ja wiem że w kolejności najlepiej przyswajalne jest białko z jajek 1.Gotowanych 2.Smażonych 3.Surowych tak ogólnie jestem za***any ostro ale w pełni świadomy Sog -Just Do It I nie jestem żaden Smalec tylko Dj_Smalec