[...] nie zajrzę w sieci to jest informacja o tym, że w większych dawkach dla mężczyzny raczej niewskazane. Ryby (tuńczyk) - kilka tygodni temu wpadłem na pomysł by nadrabiać białko tuńczykiem, bo przecież jest tani i na szybko zawsze sobie go z czymś zjem. Zajadałem go przez ostatni miesiąc po 2-3 puchy po 100g dziennie i właśnie dziś do mnie [...]
Piję x lat jednej firmy to samo białko smakowe -zadnych problemów Ostatnio skusiłem się tej samej firmy na naturalne - skład ten sam tylko bez sztucznych dodatków Pomyślałem że będzie zdrowiej:) 3 dzień niewyspany - gazy, przelewanie się i bóle brzucha całą noc Ktoś tak miał po naturalnym wpc ? Zmieniony przez - mac1979 w dniu 2023-11-14 [...]
[...] Warstwa złuszczająca się = stratum disyunctum. 2). Warstwa rogowa = stratum corneum złożona jest z komórek bezjądrowych i spłaszczonych. Komórki te zbudowane są z keratyny (białko zaliczane do grupy skleroprotein, trudno hydrolizujące, nierozpuszczalne w wodzie, w rozcieńczonych kwasach i zasadach; zawiera dużo aminokwasu siarkowego - cystyny). [...]
[...] i rege-nerację organizmu, przy anemii, depresjach czy nadciśnieniu. Jest doskonałym środkiem profilaktycznym. Warto spożywać go, ponie-waż posiada pełnowartościowe białko (100 g pyłku - 20 g białka, 9 podstawowych aminokwasów), witaminy i mikroelementy, ma wła-ściwości bakteriobójcze, jest zatem naturalnym antybiotykiem. Moż-na spożywać [...]
[...] piersią niemowlę otrzymuje zaledwie l procent całkowitej ilości kalorii z białka, ale w ciągu sześciu miesięcy podwaja swoją wagę urodzeniową. Dzieje się tak dlatego, że białko z mleka kobiecego jest białkiem bardzo dobrej jakości i łatwo się wchłania. Jeżeli będziemy jeść białko dobrej jakości, to optymalna jego ilość wynosi 35-85 gramów [...]
Dzisiejszy rynek suplementów oferuje całą gamę produktów wysokobiałkowych, dla których bazę surowcową stanowią białka mleczne, o tak niesamowitej różnorodności pod względem jakości, ceny, ale także mniej przyziemnych aspektów takich jak profile aminokwasowe, absorpcja czy chociażby rodzaj oferowanego białka. Nic dziwnego że w [...]
Witam ekipe... Przygotowałem art dotyczący trądziku , sposobów jego leczenia, można znaleźć również bardzo pomocne FAQ. Zapraszam... Trądzik pospolity To schorzenie gruczołów łojowych. Ogranicza się zwykle do skóry twarzy, górnej części pleców i klatki piersiowej. Trądzik młodzieńczy to choroba która dotyka praktycznie każdą osobę. Polega na [...]
[...] w postaci surówki lub kiszonej). Kukurydza- zaliczana jest do warzyw o dużej wartości odżywczej. Kukurydza ma około 20 g cukrowców, dużo potasu, magnezu , fosforu, cenne białko. Maliny- dość trudne jest ustalenie, dlaczego są takie dobre i wartościowe. Wiadomo, że cukru zawierają od 6 do 9%, głównie glukozy i fruktozy, trochę kwasu jabłkowego [...]
[...] nadmiernej ilości nieprzyjemnych wiatrów są często kulturystyczna dieta i stosowane odżywki. Jednym ze składników pokarmowych mocno promujących wydzielanie gazów jest białko. Nadmiar tego składnika w przewodzie pokarmowym wyzwala wytwarzanie szeregu lotnych kwasów organicznych oraz siarkowodoru. Organizm nie zawsze potrafi sobie poradzić z [...]
[...] przeczytaniu każdy Czytelnik będzie w stanie sam sobie dobrać właściwy rodzaj suplementów, oraz odpowiednio nimi uzupełnić swoją dietę jak i wspomóc trening. Odżywki wysokobiałkowe Wiadome jest dla większości osób uprawiających sport , że powinni dostarczać w pożywieniu większych ilości białek niż ludzie sportu nie uprawiający. Szczególnie [...]
[...] , podnoszenie ciężarów , zapasy , rugby i inne. ) W zależności od stopnia zaangażowania w trening , wieku ćwiczącego oraz indywidualnych cech metabolizmu zapotrzebowanie na białko w wymienionych dyscyplinach waha się miedzy 1,5 g nawet do 2,5g na kilogram wagi ciała. Trening siłowy pociąga za sobą liczne mikrourazy tkanki [...]
[...] retardacje mentalne głównie u dzieci i zaburzenia intelektualne u dorosłych. Wiele bezcukrowych i lekkich produktów zawiera aspartam jako słodzik. Aspartam to generalni małe białko, które zawiera około 40% fenyloalaniny. A więc produkty z aspartamem są ryzykiem dla pacjentów z PKU. Wszystkie produkty z aspartamem muszą być etykietowane [...]
[...] substancje toksyczne mogące wywołać dolegliwości chorobowe, jeżeli ich stężenie będzie odpowiednio wysokie."... "Badacze, jak T.Sigimura i wielu innych odkryli, że ogrzewane białko ma silne właściwości rakotwórcze i mutagenne (zmieniające kod genetyczny), a niektóre związki wyizolowane z ogrzewanego białka podane zwierzętom wywoływały u nich [...]
[...] energia pochodząca np. z maltodekstryny pozyskanej z ziaren zbóż czy kukurydzy niż z np. glukoza , fruktoza z owoców ) . Wreszcie z jakiego źródła pochodzi białko , czy jest to szybko przyswajalne i o wysokim BV białko serwatkowe czy np.; kazeinian wapnia lub białka sojowe ? Wszystkie te zależności mają [...]
[...] wykorzystać w pełni takiego białka. Jeżeli określony produkt będący źródłem białka, zawiera tylko 60% jakiegoś aminokwasu niezbędnego to oznacza, że organizm wykorzysta dane białko w 60% (owszem Twój posiłek zawierał 30g białka, ale na potrzeby ustrojowe organizm spożytkuje tylko 60% tej puli, czyli 18g). BIAŁKA NASION ZBÓŻ Większość białka [...]
[...] substancje toksyczne mogące wywołać dolegliwości chorobowe, jeżeli ich stężenie będzie odpowiednio wysokie."... "Badacze, jak T.Sigimura i wielu innych odkryli, że ogrzewane białko ma silne właściwości rakotwórcze i mutagenne (zmieniające kod genetyczny), a niektóre związki wyizolowane z ogrzewanego białka podane zwierzętom wywoływały u nich [...]
[...] zastanawiać czym może to być spowodowane, bo przecież przez cały ten czas myślałam, że moje dłonie przemarzły i to wszystko dlatego. Ktoś zasugerował mi, że mogę mieć skazę białkową, oczywiście nie chciałem w to uwierzyć, w to, że to może mieć jakikolwiek związek. Porozmawiałem z mamą i dowiedziałem się, że jako niemowlę lekarz stwierdził u mnie [...]
Witam! W pazdzierniku zaczolem miec problemy ze wzdeciami, czulem glosne przelewanie sie i bulgotanie w zoladku. Bylem u lekarza, ktory wykonal mi usg jamy brzusznej, usg nic nie wykazalo. Nastepnie zlecil mi wykonanie morfologi krwi i badanie na obecnosc helikobakter, wszystko wyszlo dobrze. A ja nadal praktycznie codziennie bylem wzdety. W [...]
Witam, znalazłem w sieci ciekawy artykuł na temat rafinowanego cukru. Nie będę go tu wklejał, w całej swojej formie można go znaleźć tutaj: http://www.lepszezdrowie.info/rafinowany_cukier.htm Bardzo szeroko mówi o zatruwaniu organizmu przez taki cukier, jednak najbardziej nie zaskoczyła mnie jego szkodliwość, a to jak cukry wpływają na trawienie, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 100-125g twarogu cieńkiego z łyżeczką oliwy Wiem, że to nie jest żadna dokładna dieta ale proszę mi powiedzieć zanim się za taką zabiorę jeszcze o tym czy mogę dokupić białko w proszku i wspomóc sie nim? Gdzieś kiedyś słysząłem, że może spowodować przyrost tkanki tłuszczowej, a tego nie chcemy :). A także do których posiłków go dokładać, [...]