"Kolejnym dobrym źródłem węglowodanów są otręby pszenne które w swym składzie zawierają również nie mniej od płatków owsianych błonnik (więcej o nim znajdziecie w tematach podwieszonych). Na 100g otrębów pszennych przypada około 42g błonnika, według zaleceń dzienne spożycie błonnika powinno wynosić 25-40g z czego w dzisiejszych czasach osobnik [...]
Pozwól Darkpoint, że Ci coś z doświadczenia poradzę. Nigdy bardzo masy nie robiłem, o kwestie zdrowia bardziej mi chodzi. Sam dużo czytałem nt low carb, diety optymalnej i tego typu wynalasków na zdrowie, głównie nt. wątroby. Na wątrobę bardziej już szkodzą klasycznie diety z dużą ilością węgli, niż te z przewagą tłuszczy na rzecz węgli. [...]
charon czy aby jestes pewien tego co piszesz? "Zapotrzebowanie organizmu na wit. B6 jest ściśle zależne od ilości spożywanego białka. Im więcej białka zostaje spożyte przez organizm tym więcej potrzeba witaminy B6, aby przemiany metaboliczne przebiegały prawidłowo. Stwierdzono, że do jej niedoboru dochodzi szybciej u osób stosujących diety [...]
[...] i ich wartości odżywczych: http://www.sfd.pl/Czy_je%C5%9B%C4%87_surowe_jajka-t132326.html http://www.sfd.pl/bia%C5%82ko_ma_mniej_bia%C5%82ka_ni%C5%BC_z%C3%B3%C5%82tko_-t95691.html http://www.sfd.pl/Ile_bialka_w_bialku_jaja__-t252837.html /SFD/2016/8/18/072fee3f0c16428ea8aacf6f07854f63.jpg Zmieniony przez - lubiekaszke w dniu 2016-11-08 14:33:17
Jajko stanowi skarbnicę wartości odżywczych. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, który organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka przez długi czas uznawane było za wzorowe i służyło do mierzenia proporcji aminokwasów w innych produktach. [...]
Jajka jako bogate źródło białek, tłuszczów, większości witamin i sporej części składników mineralnych jest jednym ze zdrowszych produktów, które warto wprowadzić do swojej diety. Zawiera ono około 12,5% białka, 10% tłuszczów, i 1% węglowodanów. Z uwagi na spore ilości bardzo dobrego jakościowo białka i zdrowych tłuszczów jest ono podstawowym [...]
Jeśli masz nietolerancje na produkty mleczne lub laktozę oraz soję i chcesz wykluczyć wszelkiego rodzaju odżywki na bazie mleka, to świetnym rozwiązaniem będzie odżywka na bazie białka jaja. Tutaj polecam produkty marki ALLNUTRITION Egg White protein. Świetny aminogram i rewelacyjny smak. Ja osobiście uwielbiam mieszać odżywkę na bazie białek jaja [...]
Odżywka białkowa to jeden z najpopularniejszych suplementów wśród sportowców na każdym poziomie zaawansowania. Na rynku dostępne jest mnóstwo rodzajów białka, które różnią się między sobą właściwościami, składem, szybkością wchłaniania itp. Najczęściej spotykane białka to: WPC (Whey Protein Concentrate) – ta frakcja białka występuje w odżywkach [...]
Czesc (sorry ale nie mam polskich znakow...) Nawiazujac do tematu taka ciekawostka, moze kogos zainteresuje: "Powinienem pić shake białkowy przed czy po treningu? Możesz przyjmować białko lub aminokwasy zarówno przed jak i po treningu, lecz jeśli chcesz wybrać tylko jedną porę, sugeruję, że lepiej przed treningiem. Tak, to trochę sprzeczne z [...]
pozwole sobie jeszcze bardziej objasnic: przykladowo jesz: sniadanie 30g bialka 2 sniadanie 5g bialka obiad 20g bialka po obiedze jakis posilek 30g bialka 1 kolacja 10g bialka 2 kolacja 10g bialka wychodzi ok 105g bialka zapotrzebowanie to 140g 140-110=30g... najlepiej podziel sobie dzienne zpaotrzebowanie na bialko na liczbe posilkow i wyjdzie Ci [...]
Kurczaka chyba nie trzeba przedstawiać żadnemu kulturyście. Białka pochodzenia zwierzęcego są szczególnie zalecane, jeżeli chodzi o uzupełnienie aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy [...]
Producent opisuje produkt jako „mleczny napój wysoko proteinowy, bogaty w naturalne białko przyczyniające się do wzrostu oraz utrzymania masy mięśniowej i zdrowych kości. Pod względem odżywczym, stanowi materiał budulcowy oraz źródło niezbędnych aminokwasów.” Producent zapewnia, że produkt nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, dostarcza 20g [...]
[...] Jem wiecej białka (maślanki, jugurty itp.) i węglowadanów (dużo ich jest w różnych sokach) Ostatnio kupiłem baton na sprobowanie w sklepie z odzywkami. ( 400 kcal i 21 g bialka) ponoc dobre jak sie chce przytyc. Mozna rowniez kupic zupy bialkowe. Wyczytalem ze zwiekszając iloś kcal w ciagu trzech dni a potem wrocic do starego dawkowania to [...]
Ok, mam nadzieje że po 2 kolejnych miesiącach będzie jeszcze lepiej ps.15gr białka dziennie, to jest malutko jeśli masz jakieś białko/odżywkę etc to zaden problem uzupełnić, białka daj przynajmniej 2,2gr/kg masy ciała.
Białko nie gwarantuje żadnych efektów redukcyjnych, gdyż na to składa się całokształt działań – trening aerobowy, interwałowy, siłowy, zaś przede wszystkim dieta. Jednakże gdyby chcieć analizować pod tym kątem białka dostępne na rynku – raczej słabo sprawdzą się białka roślinne (ryżowe, sojowe, pszeniczne) – mają słaby profil aminokwasowy, przede [...]
Jeżeli istotny jest dla Ciebie smak odżywek białkowych, w połączeniu z wysoką jakością, warto zainteresować się produktami naszych marek własnych: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION-p66600409.html https://sklep.sfd.pl/ALLDEYNN-p66600490.html https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION-p66600048.html Często pada pytanie o najlepsze warianty smakowe, [...]
[...] przypadku, to efekt jest glownie psychologiczny. Ale to bardzo dobrze, o to glownie chodzi. Ale jak sama mowisz, zrezygnowalas z wegli na korzysc bialka, nie jesz po osiemnastej. Idziesz w dobrym kierunku. Wez sobie moja rade calkiem powaznie: jak juz bedziesz zupelnie zadowolona ze swojego [...]
Spora część osób w dzisiejszych czasach ma problemy z różnego rodzaju alergiami. Nasz układ immunologiczny nie działa tak sprawnie, jak jeszcze kilkadzieścia lata temu. Pojawia się również, szczególnie w żywności coraz więcej czynników odpowiadających za powstawanie alergii. Alergia, czyli inaczej uczulenie lub nadwrażliwość jest to odpowiedź [...]
Jak nie trzeba nie musisz wciskac białka na siłę. Koks zwiększa syntezę protein, to nie znaczy że trzeba tego białka więcej tylko to znaczy, że trzeba go mniej. Dodatkowo skoro białko pełni dwie funkcje budulcową i sygnalizacyjna, koks zastępuje sygnalizacyjna funkcje białka, więc zostaje budulcowa, a Ty nie jesteś na wrzucie, która zrobisz 10kg [...]