[...] gotowców typu "Sos pieczeniowy ciemny WINIARY" ... np. sos pieczerniowy ciemny, jasny itp. itd. 300ml wody i masz sos do którego wrzucasz pokrojoną podsmażoną pierś z kurczaka + przyprawy i będzie na 3 dni ... ale to oczywiście średnio zdrowe ( tłuszcz palmowy i jakieś tam aromaty w składzie ) Zmieniony przez - Wordi w dniu 2023-03-24 11:47:28
Ostatnio byłem w makro i chciałem sobie kupić kabanosy. Tam jest duży wybór więc miałem możliwość porównania i wyboru. Ostatecznie jednak zdecydowałem się na normalne mięso. Kabanosy / Kiełbasy to syf. Mięsa jest tam do 60%, polepszacze, aromaty, dodawany tłuszcz - ogólnie nie warto.
[...] chłodnej wody, mleka dokładnie wymieszać. Zaleca się stosować mikser. Nie gotować. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. SKŁAD Składniki : izolat białek serwatkowych, aromaty identyczne z naturalnymi, kakao ( dla smaków : czekoladowy, czekoladowo-miętowy,toffi ) aspartam /w najbliższym okresie składnik ten zostanie zastąpiony sukralozą/ i [...]
[...] więc można zastąpić to Twarogową Rozkoszą czyli Ptasim Mleczkiem. Składniki: Twaróg 200g Mleko ok.150ml Żelatyna 10g Woda 60ml Opcjonalnie Słodziki, Kakako lub jakieś aromaty. Twaróg blendujemy. W międzyczasie dodajemy mleko, jakiś dodatkowy składniki, żeby miało to smak i oczywiście słodzik, myślę, że 4 slodziki wystarczą. Blendujemy [...]
[...] 1g R-ALA -> 100mg Siarczan Wanadu -> 10mg Biotyna (vit.H) -> 1mg Kwas Guanidynopropionowy -> 0.5g Pozostałe składniki: kwas cytrynowy, naturalne oraz sztuczne aromaty Cena 1 porcji 2.50zł Dawkowanie: dni treningowe: * 2 razy dziennie jedna porcja ok.20min przed treningiem + jedna porcja bezpośrednio po treningu dni nietreningowe: [...]
[...] i stonowany, a z drugiej strony nietypowy. Dla mnie jedno wyklucza drugie. Bo gdy chcę czegoś nietypowego, sięgam po A*men Muglera, który jest bardzo krzykliwy i "wulgarny". Napisz jakie lubisz zapachy, jakiego szukasz. Słodki, świeży, orientalny, kwiatowy czy jeszcze inny, lub jakie aromaty lubisz, np. zioła etc. Będzie łatwiej pomóc.
Myślę, że spokojnie można dodawać różne aromaty do smaku lub przyprawy, typu wanilia. Można do wierzchniej galaretki wrzucić trochę owoców, a do masy sernikowej sparzone ze 15 min rodzynki, orzechy. Myślę ze do masy serowej można również spokojnie dodać odżywkę białkową... Odradza się polewanie tego oliwa z oliwek
Tak, no z tymi galaretkami kiepska sprawa, ale pamiętaj że możesz zrobić tak: ser + aromaty + odzywka białkowa + żelatyna zamiast galaretki w masie serowej. A na górę no niestety jak chce się mieć ładny kolorek, to albo ta z cukrem albo znowu kombinacje z żelatyną. Ja to modyfikuję jeszcze i będzie naprawdę git
widze ze nie ma sensu z Toba dalsza dyskusja na poziome ktory reprezentujesz,skoro nie potafisz nawet przeczytac skladu z etykiety Swoja droga wierze ze w waszej chacie niezle yebie skoro w 3 mieszkacie i wszyscy baki walicie.Nie sa to raczej typowo swiateczne aromaty. pozdro
DJ to tak jak niektóre białka że np smak czekoladowy występuje osobno niż inne smaki i jest droższy, a to dlatego ze podatek jest wyższy na aromaty czekoladowe. takich myków jest sporo.
[...] koncentrat białek serwatki (z mleka, emulgator - lecytyna sojowa), pełne mleko w proszku, maltodekstryna, kakao (10-12%) w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty (bananowy, czekoladowy, gorzkiej czekolady), białko jaj w proszku, koncentrat kazeiny micelarnej (z mleka), twaróg w proszku (z mleka), jogurt w proszku (z mleka), [...]
[...] barani, a nawet nieświeże masło i niskiej jakości margaryny. Bezwzględnie trzeba unikać produktów (słodycze, napoje, sztuczne soki) zawierających w swym składzie syntetyczne aromaty (określane niekiedy jako identyczne z naturalnymi), barwniki, benzoesany, glikole, saletrę. Te składniki działają silnie trądzikotwórczo. Trądzik nasilają też [...]
[...] podobny: * woda * dwutlenek węgla * cukier * karmel (barwnik) * kwas ortofosforowy (regulator kwasowości) * kofeina * aromaty. Nie jestem chemikiem, więc nie będę wnikać w zachodzące reakcje (i tu zapraszam fachowców w celu rozwinięcia tematu). Niestety producenci nie podają (poza [...]
[...] 80% mieszanka serwatki (ultra i mikro filtrowany koncentrat białka serwatki), białko sojowe 20%, odtłuszczone mleko w proszku, peptydyglutaminy, lecytyny-emulgator, aromaty, guma celulozowa- substancja zagęszczająca, acesulfam K, sukraloza-substancje słodzące. Wartości odżywcze mogą się różnić od siebie ze względu na smaki. Zalecane [...]