Czesc,mógłbym ktoś doradzic w sprawie miski? Biorę naczczo:300mg kofeiny,65mg efedryny,Od dzisiaj 10(chce 20 za jakiś czas) Mg Johimbiny oraz 20-30 mg gw. Sprawa wyglada tak,ze czytałem ze Johimbina działa przy małej podaży węglowodanów w dniu a gw potrzebuje właśnie dużej podaży węgli. Czytałem również ze fajnie połączyć gw z Johimbina... wiec [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
Koncze 10 tydzień redukcji . Waga stanela na 94 kg . Obwody pas i biodra 97 cm . Ramie 33 cm klatka 108 cm . Teraz 2 tygodnie zerowy bilans . Czyli bialio i tluszcze te same wartości wiec zwiekszam weglowodany zeby bylo 3100 kcal . Po 2 togodniach wracam na 2600 kcal ?
Pierwszy raz krótko bo j.w. wyskoczyło coś w stylu atopowego zapalenia skóry, teraz jest git... Ale ja lecę białko tłuszcze, węgle tylko z warzyw.. Plus weekendowe podładowanie... Poranne cardio w poniedziałki o 5 rano... Bywa różnie...
hejka jestem 5 dzień na mk-677 i mam pytanie ile mogę jeść węglowodanów ponieważ ibutamoren powoduje insulino odporność jestem na kaloriach 2100 białko 160-200 węgle 150-170 tłuszcze 50-70 czy mogę jeść więcej węgli czy muszę zaobserwować to sam na sobie sprawdzając cukier we krwi
Cześć! Najprostszym sposobem aby to ogarnąć jest wyliczyć zapotrzebowanie na okres kiedy nie jeździsz na rowerze, a na przykład tylko trenujesz siłowo. Skorzysta z tego wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Gdy podział już będziesz miała, sprawa wygląda następująco. Dodajesz do [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Aktualnie 65.5kg ( + 3,7 kg ) ok 2 miesiące. Wymiary na + Start Klatka 97 - 101 Ramie 34,5 - 35,5 Udo 50 - 51 Pas 75 - 76 Dt 3150 kcal +/- 420-440 ww , 60 tluszcze Dnt 2650 kcal +/- 280 300 ww , 80 tluszcze Trening push pull leags , z ttm ze nogi robie raz w tyg a push pull na zmianę po 2 razy . Mysle ze tragedii nie ma , chce zrobić od 1 [...]
Witaj. Z tego co opisujesz to zdecydowanie Twoja dieta będzie słabiutka. Musisz wiedzieć , że diety deficytowe w prawidłowy rozkład makro a zarazem kaloryczność na dłuższa metę zadziałają odwrotnie .Mogą zaszkodzić sylwetce przy dużym wysiłku,nie chodzi tu tylko o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne [...]
Siema,dużo czytałem o johimbinie dawkowanie kiedy jak rozdzielić itp. Chce kupić 2 opakowania wiec prosiłbym o ocenę cyklu (dawkowanie przerwa i plan dnia) Budzę się 8 - JOHA 8:10 10:10- - białko/tłuszcze 11:30- posiłek z węglami 14:30-JOHA (od 14:30 zaczynam rozgrzewkę przed treningiem) 15:00 Trening 18:00/30- Białko 19:30-inny posiłek 21:00 [...]
Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Na temat owoców i warzyw krąży wiele sprzecznych informacji. Niektórzy uważają (błędnie), że owoce nie podnoszą stężenia insuliny we krwi, dlatego można je bezkarnie jeść np. na noc lub między posiłkami. Tymczasem z praktyki mogę podać przykład człowieka, który wywołał u siebie duże zaburzenia glikemii, pochłaniając na noc nadmierne ilości [...]
Tłuszcze powinny stanowić od 20 do 35% całkowitej podaży energii. Jeżeli interesują Cię bardziej szczegółowe informacje, to szczegółowe normy IŻŻ dla populacji polskiej możesz pobrać ze strony NCEŻ. To jest prawidłowa odpowiedź, bo ma oparcie w fachowej literaturze i takie są oficjalne zalecenia instytutu którego celem nadrzędnym jest [...]
W 100g piersi kurczaka masz <0,5g nasyconych kwasów tłuszczowych. ;-) Tłuszczu ogółem 1,3g, więc wliczaj normalnie, nawet jak odcinasz(jak chyba większość osób) białe kawałki na piersi. Jeżeli nie jesz tego kurczaka w niewyobrażalnych ilościach, to krzywda się nie stanie, jak uwzględnisz w bilansie kilka g tłuszczu więcej. Dodać trzeba, że [...]
Domyślnie odcinam tłuszcz z filetów z piersi kurczaka, ze względu na to, że wolę spożywać tłuszcze roślinne zamiast nasyconych w produktach mięsnych. Licząc kalorie i makroskładniki, traktować wtedy tego kurczaka, jako 0g tłuszczu w 100 g po odcięciu białych kawałków tłuszczu czy jak to wliczać?
Zakładając, że piszemy o tradycyjnej diecie zbilansowanej, to tak. Tłuszcze określasz jako stałą ilość (bez względu na cel treningowy), np. 1 gram na kilogram masy ciała. Rotujesz ewentualnie ilością spożywanych kalorii w węglowodanów. Polecam zapoznać się z zalecanymi źródłami tłuszczów w artykule przedstawionym poniżej: [...]
Tłuszcze powinny stanowić od 20 do 35% całkowitej podaży energii. Jeżeli interesują Cię bardziej szczegółowe informacje, to szczegółowe normy IŻŻ dla populacji polskiej możesz pobrać ze strony NCEŻ.
Tutaj niezbędna jest odpowiednia suplemetnacja i przede wszystkim dieta, zawierająca odpowiednie proporcje kwasów omega 3 do omega 6 i 9. Należy również wykluczyć cukry rafinowane i tłuszcze trans, a więc utwardzone tłuszcze roślinne. https://www.sfd.pl/art/Suplementy/Czy_kwas_Omega_3_poprawia_i_reguluje_profil_lipidowy_-a5406.html warto też [...]
Sprawdź nowe przepyszne kremy orzechowe - Bez dodatku cukru - Bez oleju palmowego - Bez sztucznych barwników CreamVita to krem, który możesz jeść bez wyrzutów sumienia! Jego bazę stanowią orzechy arachidowe, zawiera jedynie zdrowe i naturalne tłuszcze roślinne takie jak olej Shea. W składzie nie znajdziesz dodanego cukru. Niepowtarzalny smak i [...]
[...] 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Pomaga w pracy układu hormonalnego jak tłuszcze, ale też przy deficycie chroni mięśnie. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]