Witaj! ze wzgledu na prosbe wyslana na pw bym zajrzal:-) w kazdym dniu jest zapas 100-150 kcal na jakis cukier do kawy czy co tam innego. nie zostawiaj zadnych zapasow na cukier%) ma tego po prostu nie byc i tyle, tak podejdzx do tematu Generalnie dotad cwiczylem klasycznym splitem - 1 czasem 2 partie dziennie, robiac po 5 serii maksymalna ilosc [...]
z tego co mi wiadomo w tym przypadku nie potrzebujesz szczególnych wytycznych odnośnie diety oprócz formy podawania pokarmu - płynna, półpłynna. W związku z tym wystarczy że oprzesz swoją dietę na szejkach stosując produkty typu: płatki: jaglane, owsiane, ryżowe, źródła białka: wpc, twaróg, serek wiejski, tłuszcze: awokado, oleje, masło orzechowe [...]
Chyba jakiś błąd . Wyliczyłeś zapotrzebowanie na 1900 kcal a zjadasz 2600 i robisz redukcje ? Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w [...]
No to jak chcesz utrzymać to co wypracowałeś , to balansuj w granicach zera kalorycznego . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Otrzymany wynik= Twoje zero kaloryczne http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Idąc za waszymi radami zmierzyłem ile przeciętnie dziennie zjadam. Czasem jest to więcej czasem mniej, ale średnio taki mi wyszło: 2763 kcal Białko 115 Tłuszcze 110 Węglowodany 305 Cukry 2 Błonnik 17 Sole 4,3 Jak to ocenicie? Ja stwierdziłem że chyba tłuszczów za dużo, więc nad tym będę musiał pomyśleć, a jak wygląda sprawa z białkiem? To chyba za [...]
Tak , musisz trochę zmienić proporcje makro . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc Tłuszcze: - jajka(żółtka), -tłuste mięsa i ryby, - orzechy, -wiórki kokosowe, -oliwa z oliwek, - olej lniany,
Dużo tluszczu to i dupa tłusta . Bierz się za porządne treningi . Do tego dieta redukcyjna :Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim bedzie redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w [...]
Witam ,najważniejsze dla Ciebie to unikanie produktów wysokoprzetworzonych, zawierających duże ilości cukrów prostych lub dwucukrów (sacharoza, klasyczny cukier i jego tańsze zamienniki, takie jak syrop glukozowo-fruktozowy) oraz szkodliwe dla człowieka tłuszcze (szczególnie trans). Natomiast spokojnie możesz skorzystać z proteiny serwatkowej [...]
[...] poniższego schematu: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
No to jak trzeba redukować to lecisz Zaczynasz od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Twoim celem jest redukcja wiec odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
postawiłbym na kefir bardziej niż jogurt, zamaist cukru dał np stewie czy dosłodził owocami niby tłuszcze masz ale zobacz jakie to są źródła jego, nie masz wartościowych poza jajami czy makrelą
postawiłbym na kefir bardziej niż jogurt, zamaist cukru dał np stewie czy dosłodził owocami niby tłuszcze masz ale zobacz jakie to są źródła jego, nie masz wartościowych poza jajami czy makrelą To jest pierwszy jadłospis, tak jak pisałem mam już paszę zrobioną na 4 dni... Zamiast cukru kupiłem już ksylitol, i rzeczywiście dołożę banana do [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Biorąc pod uwagę wszystko co napisałeś, zachęcałbym do spędzenia dwóch tygodni w zerowym bilansie kalorycznym, w trakcie których zrobisz sobie roztrenowanie. Pamiętaj o odpowiednim rozbiciu makroskładników: Poziom tkanki tłuszczowej pozwala na wejście na masę, także możesz spokojnie zacząć budować przez dodanie, po wspomnianych wyżej dwóch [...]
Tłuszcze powinny stanowić od 20 do 35% całkowitej podaży energii. Jeżeli interesują Cię bardziej szczegółowe informacje, to szczegółowe normy IŻŻ dla populacji polskiej możesz pobrać ze strony NCEŻ.