podsumuje krótko: dieta z DUPY przez duże "D" tym dietetykom-szamanom powinni pubolicznie ścinać te tępe łby. dieta iście piekielna- wyglada jak z pani domu. gdzie tu białko, zdrowe tłuszcze, węgle złozone o niskim IG, odpowiedni rozkład BTW i kcal??? no gdzie pytam??? wywalasz kase w błoto płacąc za taki badziew, a siadłbyś na pare [...]
Białko to tak jak jedzenie tylko ze w proszku to tak jakby napisac czy jest sens brania spalacza jedzac kurczaka. Spalacz w poczatkowym stadium nie jest potrzebny. Staraj sie jeść zdrowo, pamiętaj aby jesc warzywa i zdrowe tluszcze.
Wracając do braku tłuszczu w diecie: rozumiem, można go podbić rybami (nie dostałam odpowiedzi na pytanie co jeśli ktoś ryb nie może i/lub nie lubi, a takich osób jest sporo) tylko, że za tą dietę na ogół biorą się osoby mające zero pojęcia o odżywianiu (pewnie jak by były bardziej świadome to by ją ominęły szerokim łukiem) i nawet nie będą [...]
masti, oczywiście. Po pierwsze zalecane dawki, bezpieczne dla zdrowia, efektywne, są potwierdzone badaniami i tak jak już wspomniane było w temacie jest to 3-5g epa/dha ad. Jeśli chodzi ogólnie o badania to nauka cały czas idzie do przodu - jakby nie patrzeć. Są też ogolne 'prawdy' a w zasadzie mity o różnych produktach. Np to, ze jajka podnosza [...]
[...] tygodniu porcje wątroby jaka ci odpowiada moze byc rybna, wolowa, cieleca krolicza, No i chciałabym ci zabrac nabiał póki co (oczywiscie jajka sa mile widziane w diecie) 5. Tłuszcze to tez wiesz nie bede sie rozpisywać Ps.Bark ma sie dobrze BAMF dziekuje za wklejenie filmików LadyM dzieki wielkie. Co do facetów to w sumie nie wiem ale czasami [...]
w kwestii cholesterolu pokarmowego, dość istotne wydają się tutaj różnice dotyczące genu kodującego białko nazywane ApoE (alipoproteiną E). ApoE bierze ważny udział w transporcie cholesterolu w osoczu. U ludzi występuje w 3 wariantach/allelach: E2, E3 i E4. Zdecydowana większość społeczeństwa jest posiadaczem opcji ApoE-e3 (wg różnych źrodeł ok 65 [...]
Budować masę na warzywach i owocach Najbardziej rozwalił mnie ten "mit białka". Wszelkie poważne badania naukowe dowodzą o potrzebie spożywania białek pochodzenia zwierzęcego przy budowaniu masy mięśniowej (chyba, że to jakiś instytut imienia Ghandiego ) Kilka oczywistych faktów: 1. Jak donoszą najnowsze badania tłuszcze pochodzenia [...]
Porządna kiełbasa kosztuje minimum 25-30 PLN. Do tańszych mielą różne odpady, białko podbijają soją, napychają wodą itp. Tanich nie ma co kupować, a za kilogram porządniejszej miałbyś dwa kilo piersi z kurczaka. Albo lepiej kup sobie łopatkę wieprzową czy żeberka - są tanie (8-10 PLN/kg) i to czyste mięso, a nie na wpół wymieszane z soją. [...]
e tam tłuszcz to podstawa ! dobre źródło kalorii i nie podbija insuliny jak cukry ,węgle których nadmiar konwertuje do tłuszczu tłuszcze są nośnikiem witamin rozp w nich A D E Q10 itp no i kilku estrów masło podstawa , roślinne nie są złe najgorszy to chyba jest ale smalec topiony z cebulką może to czasami smakowo podchodzi ale to sam łój [...]
jakos nie ufam tym maslom, moze dlatego ze nazywaja sie maslo jedyne co robie to na czubku wezme troche masla zwyklego do jajecznicy, nigdy wiecej niz pol lyzeczki, czytalem gdzies ze raz na jakis czas powinno sie troche masla zjesc. orzechowego bym raczej nie ruszyl, orzeszki ziemne nie naleza do polecanych raczej jesli chodzi o zdrowe [...]
Prawie całe moje życie śniadanie i kolacja, to były jajka + śmieci, czyli domowe obiady na tłuszczu trans, potem głodówki/diety proteinowe. Nigdy nie wywaliłem żółtka. Tygodniowo mam 28 do 42 jaj od kiedy ćwiczę i trzymam dietę. Pół roku temu badany cholesterol i ogólnie krew. Zdrowy byk. Na badania wysłała mnie matka, która jest panią doktor. [...]
Oliwa z oliwek nadaje się tylko do krótko trwałej obróbki termicznej, do dłuższej są lepsze tłuszcze stałe. Ja jajecznice na maśle smarze, a jak kto inny robi to na słoninie.
Adi, tłuszcze nasycone - faktycznie - podnoszą testosteron. nie wiem tylko, czy taka zmiana pory jego spożywania da jakieś dodatkowe efekty. Też wydaje mi się, że - jako anabolik - lepiej stosować melatoninę w cyklach. A w lipcowym nr PB polecam artykuł pt.: "Mniej kortyzolu - mniej tkanki tłuszczowej". Omawiam w nim środki zbijające [...]
Hobbystyczny, ale jestem że tak powiem skuteczniejszy w pewnych dziedzinach od każdego zawodowca, jakiego można znaleźć na rynku - jak to z medycyną alternatywną. Nie wiem, czy pytanie odnośnie omegi było do mnie, ale jak co odpowiem jak u mnie wyglądało uzupełnienie niedoborów a potem podtrzymanie. Ogólnie prawie każdy "normalnie" się [...]
[...] Białko Wreszcie zamierzam coś robić w tym kierunku jak na razie to zdrowo jajka po treningu dziennie to tak do 10 jaj min 6. Węgle To bardziej chleb zwykły ale czas niedługo się przerzucić.Ograniczam wieczorem węgle. Tłuszcze Najwięcej spożywam jedząc jajka. Zmieniony przez - Beksakus w dniu 2011-07-13 23:19:26
Napisałem , że są dni kiedy schodzę z węglami do 100 g. Manipulowałem tym składnikiem (robiłem ładowania w ciągu tygodnia). "Na początek polecałbym zacząc od pułapu 2500kcal, wtedy bez obaw możesz wrzucić jakieś aero, na trening siłowy także będziesz miał więcej sił. To 100g węglowodanów możesz dać okołotreningowo". Ja nie zaczynałem [...]
a dodatkowo warto poszerzyc nieco wiedze dietetyczna Napisz mi proszę w jakich porach dnia spożywać tłuszcze moze inaczej kiedy nalezy unikac duzych ilosci tluszczow ? po treningu ! i do jakiej ilości można je bezpiecznie podnieść aby waga spadała. dodajac kalorii moze sie okazac ze nie bedziesz w ogole chudl - sprawdzic poziom zapotrzebowania [...]
boje sie o te tłuszcze,ze sa gorszym paliwem od wegli. Obawiam sie ze przy niskiej podazy wegli (100g) strace duzo miesni. Jak z tluszczami na noc? Dodawac oliwe albo oliwki zielone do tunczyka na ostatni posilek? co sadzisz o migdalach
Przeczytaj może najpierw jakie funkcje spełniają tłuszcze i dlaczego są niezbędne. Może wykaż trochę zaufania i zobaczysz że się nie zawiedziesz. Najpierw jednak zapoznałbym się z podstawami dietetyki. Na pytania które zadałeś otrzymałeś wczesniej odpowiedzi. Oliwki zielone traktowałbym raczej jako dodatek nie źródło tłuszczy. Co sądze o migdałach [...]