Witaj, najlepsza dieta na masę, to dieta z dodatnim bilansem kalorycznym. Co do źródeł makroskładników (białka, tłuszcze, węglowodany), to kluczowa kwestia jest taka, że im mniej produkt przetworzony tym teoretycznie ma więcej dodatkowych warotści poza niesioną ze sobą energią ;-) 8h powinno być wystarczającą ilością snu jeśli nie odczuwasz braków [...]
Siemka, jeżeli ciśnienie jest ogarnięte to jak najbardziej dieta Plus trening siłowy i dodatkowo aerobowy. Tutaj na samym początku skupiłbym się na wyliczeniu twojego zera kalorycznego dobra no makroskładników czyli białko gdzieś na poziomie 2 g na kilogram masy ciała tłuszcze 1 g na kilogram masy ciała a reszta z węglowodanów. Tutaj z racji tego [...]
[...] w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Świetnie że pytasz bo właśnie od tego jest nasz serwis. :) Zacznijmy od podstaw... Po pierwsze, aby Twoje mięśnie rosły, muszą otrzymać bodziec do wzrostu. Takim bodźcem jest oczywiście trening. Nie może być on ani zbyt mały ani zbyt duży. Z tej przyczyny należy korzystać z programów treningowych wyłącznie dostosowanych do Twojego poziomu [...]
Witam. Jeśli to początek przygody z FBW a zarazem początek Twojej przygody z treningiem siłowym ,to na początek wystarcza po 3 serie robocze każdego ćwiczenia .Później to sam zaobserwujesz kiedy zacząć dodawać. Najpierw jednak zaczniesz dodawać obciążenie. Poza tym "3" serie docelowe nie oznaczają że przed nimi nie wykonuje się 1-2 rozgrzewkowych. [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
Witam , nie ulega wątpliwości, że kluczem do uzyskania pożądanych efektów podczas pracy nad sylwetką jest odpowiednie dobranie celu Niestety w praktyce okazuje się, że wiele osób ustawia priorytety w sposób niewłaściwy, przez co dochodzi do sytuacji, w których redukcje stosowane są przez jednostki szczupłe, a niekiedy wręcz wychudzone, a masa [...]
Dziękuję za odp. Jak np. Platki owsiane mają w sobie bialko tluszcz i ryż tak samo i pieczywo to wszystko się wlicza czy roślinne nie wliczamy ani białka ani tluszcze?
Witaj! Na noc pije ostatnio po 3 jogurty bakomy 0 % fatu, nie ukrywam ze bardzo dobrze sie czuje lepiej śpię. jak dobrze trawisz produkty tego typu to ok:) musisz jednak uwazac by nie byly to jogurty mocno naładowane cukrami, tak to jeżeli maja sporo bialka, to spoko opcja pzred snem, zerknij sobie na produkty typu skyr zwłaszcza z Pilosa w lidlu [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Postępuj wg wskazówek jak poniżej . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Jak masz czas reszte skąłdników pokaromowych przyjąć tj. węgle i tłuszcze to i czas na białko też powinienieneś znaleźć. J/w pozostaja izolaty, lub białko bez laktozy https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Lactose_Free-opis40446.html
Cześć! Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u specjalisty - dermatologa, ponieważ on najlepiej rozpozna przyczynę trądziku. Jeżeli chcesz natomiast próbować pozbyć się trądziku bez wizyty u dermatologa, to warto zacząć testować jak Twój organizm reaguje na różne pokarmy, gdyż często trądzik może mieć przyczynę o podłożu pokarmowym - alergia. [...]
Na pewno w przypadku trądziku to dieta ma niebagatelne znaczenie. Powinno się unikać spożywania pokarmów zawierających konserwanty, ostrych przypraw /np. tabasco, papryka, pieprz, chili/ i syntetycznych aromatów. Za znaczną część objawów trądziku odpowiada dieta oparta o węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym i w przetwory mleczne /no, chyba, [...]
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
/SFD/2022/3/7/71f1a2072bd04c1a9b82741339c1ede6.jpg W przypadku zdrowych osób trenujących na siłowni zapotrzebowanie na białko podawane jest najczęściej w pewnych granicach od 1,6 do 2,2 g białka na kilogram masy ciała. I to jest taka wartość, że jak się w niej zmieścisz to nie powinno być problemu. Przy czym wiadomo, że dotyczy to osób zdrowych bo [...]
[...] w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]