Wiecie co? Ekspertem to ja nie jestem,ale jak tak myślę o tych owocach,to Monti w książce chyba nic o tym konkretnie nie wspominal,za to zaleca spozywac wszystko jak najmniej przetworzone (dlugie smazenie...).Ale chyba najlepiej zaobserwowac na wadze- jak komus nie sluza,to niech odstawi.Czesto tutaj dziewczyny mialy przypadki,ze to od czego tyl [...]
"Zaleca się smażenie olejach o dużych walorach odżywczych – olej kukurydziany, rzepakowy, sojowy, słonecznikowy i wylewanie resztek po każdym cyklu smażenia." absolutnie nie powinno sie smazyc na olejach bogatych w tluszcze wielonienasycone, a takie zostaly wymienione powyzej... polecam w kolejnosci - 1. smalec, slonina, olej [...]
Sachem dopbrze to napisal, taka kolesnosc jest ok jezeli chodiz o smazenie. Ja rybe zawijam w folie aluminiowa i robie w piekarniku lub kombiwarze, jak smaze to na oliwie z oliwek.
Pepsko to dasz znac oczywiscie jak poszlo Ja narazie odpuszczam i zastanawiam sie czy testowac oxanabolon czy wziasc p-plex.Chyba raczej wybiore to drugie... W kazdym razie trzeba powoli eliminowac smazenie i brac sie za lecytyne bo za 2 tygodnie chcialbym zaczac
to nie będzie smażenie tylko gotowanie albo duszenie chociażby niezdrowo by było jakbym wylał tą oliwę na patelnie i czekał aż się rozgrzeje do wysokiej temperatury, po czym wrzucił na nią placki a zmiksowanie składników w tym oliwy i wrzucenie na patelnie jest nieporównywalne do normalnego, wyżej opisanego smażenia na tłuszczu tu nie smażę na [...]
pyerdolisz Chodzi aby tylko zamoczyc, bo na calkowicie suchej patelni byloby grilowaniePozostaje przy swoim ze jakby nie bylo smazenie jest na tluszczu.Zdrowia
Witam przepraszam, że tak długo nie odpisywałam ale miałam problem z internetem - teraz mam stałe łącze więc już będę na bieżąco w temacie :) Martucca bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania! Nie wiem teraz czy te 4 tygodnie mam liczyć od momentu kiedy przeszłam na dietę czy od teraz bo jeszcze kilku supli mi brakuje z tych wymienionych i [...]
Te bułeczki są takie małe otrębowe a te grahamki takie podłużne może wiecie o co chodzi? Ajć... To są po prostu zwykłe bułki z dodatkie otrąb  Jak przyrządzać ryby, żeby były smaczne? Na przykład tak: Wymieszaj stopione masło z pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, siekaną natką pietruszki. Filet włóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj [...]
Jak zwykle u mnie - bardzo prosto: 1. Bialko z 3 jaj oddzielamy od zoltek, dodajemy sol, bijemy piekna, sztywna piane. 2. Do osobnego naczynka wbijamy zoltka - 6 lub wiecej, jak kto sobie wyliczy kalorie, dodajemy ziola suszone, mieszamy 3. Na patelni rozpuszczamy 50 gram masla - na bardzo delikatnym ogniu - ma sie rozpuscic ale nie skwierczec ! [...]
Łopatkę ze śliwkami robiłeś jak schab ze śliwką?? Czy jakoś inaczej? JAK!? :-) Piekłem wczoraj szynkę w przyprawach (jakiś mix przypraw z tygodnia azjatyckiego) - jeszcze nie jadłem, ale nie miałem weny do komponowania własnej mieszanki. Jeszcze tego nie jadłem - dopiero na kolację.. Sam nie wiem co to wyszło. MaGor, a co sądzisz o oleju [...]
Mój przepis jest taki: steki wrzucam do miski, dolewam oleju, sól, pieprz, mieszam i tak zostawiam na minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej (w miarę rozsądku %-)) - smażenie i pałaszować. Na świerzo jest smaczne, odgrzewane to już jak żarcie podeszwy od buta ;-)
Olej jak napisała deja vu - zasugeruj żonie, że są lepsze, a szczególnie smażenie na słonecznikowym jest bardzo niezdrowe, bo on się pod wpływem temperatury robi trujący. Lepszy już rzepakowy, masło klarowane, smalec, nawet oliwa. Coś pewnie Wam podpasuje obojgu.
https://i.giphy.com/vMnuZGHJfFSTe.gif Dobra, postaram się napisać coś na temat :D Nie patrz jedynie na makroelementy, ale również w skład. Płatki ziemniaczane (61%), skrobia, olej roślinny rzepakowy, cukier, mąka pszenna, emulgator (lecytyna sojowa), glukoza, sól. Powiedzmy, że skład by obleciał, gdyby nie punkt nr 2, czyli co dzieje się z [...]
1 Każda obróbka czy to smażenie czy mrożenie powoduje jakieś straty,, ale one są na tyle małe ze nawet głowy tym sobie nie zawracaj, sam kupuje jak jest promocja, jeszcze mam w zamrażalniku kuraka z przed 3 tygodni jak był w promocji. 2 w rozsądnych ilościach jak najbardziej, twaróg rzadko jadam, ale zółty do kanapki z kurakiem i do pieca ok. 3 [...]
Po treningu, czy w kazdym innym posiłku warto zjeść pełnowartościowy posiłek. Bazuje on na źródle białka, tłuszczów i węglowodanów. Np.: ziemniaki/kasza lub ryż i mięsem/rybą czy jajami. Jak nie masz czasu na pieczenie/smażenie/gotowanie, to. odżywka bialkowa jest pomocna.
Ogólnie mocno aktualny i dyskusyjny temat jeśli chodzi o wybór tłuszczu do smażenia. Jak zostało wspomniane, oliwa z oliwek extra virgin z dobrego źródła, olej kokosowy. Jeśli ktoś ma dostęp do sprawdzonego rzepakowego to też będzie git, ale rozmawiając o powszechnie dostępnych kujawskich itp. - to sam sposób ich przechowywania, opakowania [...]
Jejku nie zaglądałam do was od wczoraj i cóż widzę, tyle przepisów, że wydaje mi się, że nic nie robicie tylko siedzicie w kuchni i pichcicie, a stosując tę dietę ma się tyle wigoru, że nie można usiedzieć w miejsu (patrz: w kuchni). Ciągle gdzieś biegam, na basen, z psem, marszobiegi. Ale może ja mam pewnie już trochę wypaczone pojęcie o tej [...]
oj, a myślałam, ze jest to post o diecie MM Mój Omlecik jest typowym omlecikiem białkowym. 3 białka i pół żółtka rozbełtuje,(ja kupuję jaja od takiej Pani, która przywozi je ze swojej wiejskiej, przydomowej hodowli, i sa bardzo duze)dosypuję delikatnie soli. Patelenke rozgrzewam, 2 krople oliwy arachidowej, rozcieram to papierem i wylewam na [...]
no moj pierwszy dzień na diecie k. jak na razie się trzymam- jakby o mnie świadczyło gdybym wymiękła:) piszę, bo podobno, trudniej się wycofać, kiedy wygłosi się deklarację przed innymi. Więc deklaruję: mam zamiar katować się przez 13 najbliższych dni! no! Na pewno podzielę się moimi przeżyciami i zobaczymy jak mi pójdzie. Mam 175 wzrostu i ważę [...]