Dzik <3 Smakuje mega, zdecydowanie smażenie tym bardziej takich kawałków nie popłaci, jest nieco suche, lepiej wypada duszone pod przykryciem lub z rękawa w piekarniku z warzywami. Pamiętaj, że każdy kawałek mięsa, nawet tego samego - ma inną wartość, z racji większej iloścu tłuszczu chociażby. W tablecha kalorii podają - 100g dzika - 22g białka [...]
Tak wliczać gdyż olej nie wyparuje tylko wsiąknie w potrawę . Staraj się również unikać długiego smażenia .Smażenie im krótsze (i mniej agresywne) tym lepiej dla wartości odżywczej i zdrowotnej potraw. Im dłużej trwa czas obróbki tego typu tym więcej związków szkodliwych powstaje i tym większe mogą być straty składników pokarmowych i innych [...]
Cześć, Bardzo często na śniadanie robię sobie omleta w skład którego wchodzi: 1. Jajko x4 2. Płatki owsiane górskie 45 g 3. Banan ~120 g 4. Izolat 15 g 5. Olej kokosowy 3 g 6. Suszona żurawina 20 g Wychodzi 700 kcal, w tym 45 g białka, 28 g tłuszczu, 64 g węglowodanów. (Mam w diecie zawsze 4 posiłki, każdy ma 700 kcal i 45 g białka) To co mnie [...]
Produkt smażony nasiąka tłuszczem z patelni więc kaloryczność produktu się podniesie (dla Was w sumie to będzie dobrze) ale podczas smażenia powstają toksyczne substancje. Jeśli decydujesz się na smażenie to smaż najlepiej na smalcu, a do krótszych obróbek na oliwie z oliwek.
Bardzo fajna sylwetka startowa, przy dobrej motywacji, odpowiednim treningu i czystej misce osiagniesz na prawde fajne cialko. Dziewczyny wypowiedza sie w kwesti treningu bo mozna powiedziec ze ja jeszcze zaliczam sie do laikow. Ale miska !!!! Wywal natychmiast te ,,szybkie sniadania" na prawde zmieszanie jajka z platkami owsianymi nie zajmuje [...]
Polecam: http://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Jakie by nie było, niezależnie od jakości tłuszczu i super patelni - smażenie nie jest najlepszym sposobem obróbki. Co do skutków jedzenia nadmiaru smażonych potraw - zaobserwowałbyś je prawdopodobnie po X latach, w dojrzałym wieku, w postaci miażdżycy i / lub problemów z [...]
1 Krótkotrwałe smażenie na oliwie z oliwek jak najbardziej moze być, mozesz się zaopatrzyć w takie cudo https://www.sfd.pl/sklep/Wellsley_Farms_Cooking_Spray-opis34765.html 2 dobrej jakości ciemne pieczywo 3 jako dodatke mogą być 4 próbuj, kiedyś próbowałem robić z wysokiego typu i nie dało rady, nim wyzszy tym tym mocniej wchłania wodę z ciasta. [...]
W ramach wstępu z góry zaznaczam, że treść tego postu przeznaczona jest głównie dla przedstawicielek płci pięknej ( a w każdym razie piękniejszej ), które często trafiają na SFD w poszukiwaniu złotego środka na stracenie kilku(nastu) zbędnych kilogramów, a nie do końca znane są im podstawowe zasady zdrowej i przed wszystkim skutecznej, (a więc [...]
Postanowiłem napisać ten art. gdyż czytając książkę o Żywieniu człowieka bardzo mnie zainteresował ten temat. Nie zdajemy sobie sprawy ile tak naprawdę traci pożywienie podczas obróbki i przechowywania. Praca w większość oparta na autorach Roman Cichon i Lidia Wądołowska. Duża część produktów przeznaczonych do spożycia jest poddawana procesom [...]
Hej , mam pytanko co do smażenia. Obecnie redukcja już zaraz kończę pierwszy miesiąc. Mam pytanie tak z ciekawości czy codzienne smażenie może szkodzić zdrowiu? Obecnie nie odczuwam żadnych problemów. Smażę codziennie cały miesiąc wszelakie mięsa,ryby. Najsmaczniejsza jest to wersja i zdrowo uzupełniam przez to tłuszcze. Smażę na - oleju kokosowym [...]
Cześć, Bardzo często na śniadanie robię sobie omleta w skład którego wchodzi: 1. Jajko x4 2. Płatki owsiane górskie 45 g 3. Banan ~120 g 4. Izolat 15 g 5. Olej kokosowy 3 g 6. Suszona żurawina 20 g Wychodzi 700 kcal, w tym 45 g białka, 28 g tłuszczu, 64 g węglowodanów. (Mam w diecie zawsze 4 posiłki, każdy ma 700 kcal i 45 g białka) To co mnie [...]
temp. na pewno nie przekracza 100 stopni, przy czym podczas smażenia tę temperaturę spokojnie przekraczasz. Ja tej jajecznicy nie smażę, tylko podgrzewam cały czas mieszając i w momencie jak się zetnie na tyle że zgęstnieje to przerywam grzanie więc temperatura myślę że nie przekracza ok. 80 stopni ;) Zmieniony przez - deka87 w dniu 2018-03-27 [...]
Wszystko ok, świetnie, pięknie, wygląda wspaniale, ale czemu smażymy na oliwie? Podobno smażenie na oliwie z oliwek jest bardzo niezdrowe, bo w wyniku podgrzania oliwy z oliwek do wysokiej temperatury, wytwarza ona substancje szkodliwe dla zdrowia. Zmieniony przez - Bartass89 w dniu 2008-10-22 17:20:23
Z reguły węgle o wysokim IG to węgle proste, gdyż szybko i gwałtownie podnoszą poziom cukru we krwi. Analogicznie węgle złożone mają niski IG. Przetwarzanie produktów zwiększa ich IG /tak samo np. gotowanie, smażenie/, ale ogólnie rzecz biorąc nie należy się w ogóle przejmować IG, bo to nic nie znaczący mit wymyślony przez jajogłowych, żeby [...]
Do wszystkich ktorzy maja problem z przewracaniem - zainwestujcie w dobra patelnie teflonowa, mi ostatnio udalo sie kupic w promocji w Realu za 25zl patelnie 24cm (niestety nie pamietam nazwy). Wlewam cala mase a potem jak sie zetnie (widac po bokach czy juz) to przerzucamy z pomoca szerokiej lopatki. Rozwiazuje to tez problem robienia malych [...]
przeczytaj ile jest na etykiecie kwasów jednonienasyconych w twojej oliwie za 50zł ? W biedronkowej jest 72g na 100g produktu. Najważniejsze jest SMAK,BARWA,Właśnie te kwasy jeśli chodzi o smażenie. Poza tym temat jest redukcja jest dla mnie za droga - więc rzucajac cena 50zl za butle to troche nie w temacie jesteś :). Nie uważam że to jest [...]
. Najważniejsze jest SMAK,BARWA,Właśnie te kwasy jeśli chodzi o smażenie. hahah nie mów mi że na EV smażysz? %-) w takim razie nawet nie ma o czym z Tobą rozmawiać. %-) A bajki o włochach możesz kolegom opowiadać, oliwy kupione we włoszek także pijałem i to co jest u nas, nawet w wysokiej cenie w porównaniu z tamtymi to lipa. ;-) Zmieniony przez [...]