Degraduje się i wytwarzają się związki rakotwórcze. Jeśli smażenie jest bardzo krótkie(do 5 min), to możesz użyć nawet oliwy z oliwek extra vergine(przeciętna temperatura szybkiego smażenia, to 180 celcjuszów, a oliwa degraduje się na poziomie 210 celcjuszy). Do dłuższego smażenia powinieneś użyc tłuszczów rafinowanych lub o wysokiej temperaturze [...]
ransoft-koncentrat bilaka serwatki mysle ze dobra mysl bo nie chce sie bardziej zapychac dodatkowo powiedzmy 150 g piersi. Mozesz cos polecic w tym temacie ? faftaq-z posilkiem po treningu juz zaplanowalem czasem zjem makrele wedz. badz inna rybe. A carbo przed treningiem zbedne hmm ? Po treningu posilek sklada sie z 41 g bialka mowisz zeby cos [...]
No więc odczucia: -Trening wchodzi, słabiej pompuje partie, ale za to każdy trening idzie w całość i trwa znacznie krócej niż zazwyczaj. -Po wykrokach i bieganiu mega zakwasy, przede wszystkim pośladki. -Martwi mnie złe samopoczucie w godzinach popołudniowych, w takich sytuacjach kawa z 2 łyżeczkami cukru(16g) działa jak zbawienie. Czuje sie [...]
2013-06-23 niedziela - DNT cykl 7 - dzień 15 waga - 88,1kg waga tłuszczu 12,1kg wczorajszy trening dzwonnika na barki zrobił super robotę, nigdy nie czułem tak dobrze dotrenowanych barków - ta metoda będzie częściej gościć w moim treningu mała modyfikacja planu treningu od soboty dodałem do treningu poranne aeroby na czczo w formie biegu na [...]
cala dieta wymaga urozmaicenia. po co pijesz oliwe bezposrednio? polewaj nią mieso, sałatki, etc... poza tym ona nie jest jeydnym slusznym tłuszczem. smazenie jest najgorszą formą obrobki i na pewno nie robi sie tego na olejach roslinnych, a na maśle/klarowanym, smalcu, oleju kokosowym badz beztluszczowo na teflonie czy PAM'ie. diete wklep do [...]
rano nie dam rady jeść wegli. 5 jajek mnie zatyka. przed treningiem mogę walnąć woreczek kaszy (100g) i po treningu np ryż brązowy też 100g. myślę, że z kaloriami jest w miarę dobrze waga powoli spada,mięśnie lepiej widać, ale zaraz się pobawie i sprawdze dokładnie tym sposobem co kolega wyżej podał. (jeśli mi się uda, kiedy nie wyszło :D) nie [...]
Wtorek: 60 min orbi Sroda: odpoczynek Czwartek: Wrzucam :) Komentarz: Zmieniłam strategię (he he, po prostu wcześniej źle robiłam wcześniej) na triceps na wyciągu stąd wróciłam do mniejszego ciężaru. Nie progresuję w brzuchach w ilości powtórzeń, bo dorzuciłam oprócz wznosów podnoszenie bioder do góry - tzw. świece - w trakcie.... Dziś niestety [...]
Wieprzowa sporo capi przy smażeniu i gotowaniu. Jak smażenie to na oleju i z cebulą - czyli klasycznie, można dowalić kaszanki. Jeśli chodzi o gotowanie to wywar sobie rosołowy robisz, tam to wrzucasz i gotujesz ok. 40 min(wieprzowa jest twarda, więc dłużej trzeba gotować).
Mógłbyś usmażyć na oliwie, jednak obawiam się, że smakowo niezbyt się będzie to komponowało. Kokosowy to w sumie też roślinny - co prawda stały, ale jednak %-) Masło klarowane, czy tłuszczu kokosowy - raz, że w tym zestawieniu (przynajmniej w mojej ocenie) wypadną lepiej, a dwa - są stabilniejsze. Smażenie niespecjalnie wpłynie na ich wartość.
Heh, nie wiem jak stoisz z kaską, bo smażenie odpada - wiadomo, że nie jesteś kulturystą, to np. raz na tydzień można (nie to co większość forumowiczów omija a na weekend bania %-) Jeżeli to jest codziennie czy co drugi dzień to nie, poczytaj sobie co się dzieje podczas smażenia w linkach podwieszonych. Wiesz ja ostatnio kupiłem z biedry patelnię [...]
czyli sposób w jaki je zrobie(gotowanie,pieczenie,smażenie) jest bez różnicy, tylko chodzi o to, abym używał normalnych przypraw, a nie pomysłów na itp tak?
Wpadł mi dzisiaj w ręce olej kokosowy. Wszyscy znamy jego właściwości, natomiast chciałbym dowiedzieć się do czego go używacie? Wiadomo-smażenie, ale poza tym? Łychą ze słoika?
koledzy widzę z libido dobrze bo temat cycków od razu pociągnięty %-) a jezeli chodzi o żarcie to do smażenia podobno oliwa z oliwek nienajlepszy wybór - lepszy byłby smalec (sic! %-)), masło albo rzepakowy, najlepsza opcja na redukcji to smażenie na PAMie albo bez tłuszczu na teflonie
Ilość posiłków, ich wielkość i porę dopasowujesz do swojego trybu życia. Pasuje Ci jeść trzy - jesz trzy. Chcesz 5-6 , nie ma problemu. Musi się zgadzać dzienna podaż kalorii, rozkład makroskładników i produkty na jakich się opierasz. Oliwę proponuję używać do przygotowywania potraw (są ludzie pijący z kieliszka, ale to dla mnie dziwne). Możesz [...]
A smażenie nie zmieni wartości odżywczych? Albo jajecznica bez tłuszczu (mam taki garnek do z powłoką zapobiegającą przywieraniu może bez tłuszczu się da zrobić)?