Witam, Zmuszam się do wcinania ryby od pewnego czasu. Generalnie nie jest zła, ale ten zapach mnie kompletnie przeraża... Rybę gotuję. Grilla nie mam smażenie w piekarniku odpada- nie mam na to czasu. Macie jakieś sposoby, żeby ryba tak nie capiła? :D Dodajecie coś do wody czy coś takiego? Discuss! :D
Witam czy taki olej z pestek winogron moze byc alternatywa dla oliwy z oliwek na pewien okres czasu? Chodzi mi glownie o smażenie piersi, niestety nie na teflonie oraz salatek. Pozdrawiam
Witam...mam pytanie...bo się już spotkałem z dwoma wersjami...chodzi mi o ważenie miesa....jeśli wliczamy wszystko do diety to podczas przygotowania posiłków ważymy mięso przed czy po przygotowaniu (gotowanie, smażenie, grilowanie)?
Jak przygotować kuraka i np rybe mintaja jeżeli nie może być smażenie ? może ktoś wytłumaczyć? nie mam zielonego pojęcia o gotowaniu. grill albo pieczenie słyszałem ale jak ;D? obiad po i przed treningiem nie może być tłusty czyli smażony czyli jak.
Zastanawiam sie jak przyrzadzac te piersi z kurczaka ktore polecacie na obiad. Wydaje mi sie ze smazenie na roznie nie wchodzi w gre (zbyt duzo tluszczu??), wiec co proponujecie?? Ewentualnie odeslijcie mnie do podobnego posta. Z góry dzieki za odpowiedz.
Czesc. Mam 2 pytania: 1. Dlaczego suszone warzywa sa duzo bardziej kaloryczne? Jest w nich wiecej "masy wlasciwej"? 2. Czy gotowanie, smazenie (bez tluszczu) etc zmienia kalorycznosc warzyw, owocow, jajek itd?? Prosze o odpowiedzi. Darek
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć, czy smażenie mięska bez tłuszczu jest szkodliwe? Nie masz czasu na gotowanie mięsa w wodzie a tak to szybciutko na patelenkę + jakieś warzywka, 5min pod pokrywką i mięsko gotowe.
Cześć, wrocilem niedawno do PL. Chcialbym kupić najlepszza oliwe z oliwek o zastosowaniu uniwersalnym - czasem krotkotrwałe smazenie,ale zazwyczaj na zimno chcialbym uzywać. Na co zwracać uwage czytajac etykietki?
Jem pierś w formie gotowanej, jednak chciałbym przejść na smażenie i pobawić się trochę przyprawami i smakami. Czy jeśli będę używał oleju PAM, to makro pozostanie na tym samym poziomie? Jeśli nie to czy będą to duże zmiany?
Cześć. Wiadomo nie od dziś, że smażenie nie należy do najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków. Ale jeżeli już smażyć, to z jakimi rodzajami tłuszczu najzdrowiej? i w jakiej kolejności?
Może ktoś mi pomóc? Chodzi mi o smażenie omletów z płatków owsianymi (z dodatkiem mąki i mleka). Robię metodą ubijania białka. Jak smażyć żeby się nie przypalało i żeby podczas przewracania nie pękały? Na oleju czy jak? Smaże na małej patelni.
Witam,na jakim oleju polecacie smażyć? Mam trochę dosyć grillowanej,pieczonej i gotowanej piersi czy innych mies,ale co czytam artykuły to przebijają się o to który olej jest lepszy. Oczywiście chodzi mi o smażenie na małej ilości :)
jak przyrzadzacie ryby? ja wlasnie ugotowalem na parze i nic specjalnego rozlatuje sie i nie za dobzre pachnie, wiadomo smazenie na oleju odpada wiec co?
a nie lepiej pod koniec wszystko podlac sowicie oliwy ? Jak masz niskie tłuszcze, to nie. Poza tym nie zalecane jest smażenie na oliwie. Trochę mit z tą oliwa ;) Niby tak niby nie, lepiej na oleju z awokado/koksowym, tudzież szmalcu. Zmieniony przez - FighterX w dniu 10/15/2019 1:18:03 PM Do diety HC lepiej minimalizować udział nasyconych. Tym [...]
a nie lepiej pod koniec wszystko podlac sowicie oliwy ? Jak masz niskie tłuszcze, to nie. Poza tym nie zalecane jest smażenie na oliwie. Trochę mit z tą oliwa ;) Niby tak niby nie, lepiej na oleju z awokado/koksowym, tudzież szmalcu. Zmieniony przez - FighterX w dniu 10/15/2019 1:18:03 PM Do diety HC lepiej minimalizować udział nasyconych. Tym [...]