800-900 zł/miesiąc, głownie na piersi z kury + ryby, supli nie liczę bo to w każdy miesiąc inaczej. Są też takie produkty co starczają na dłużej jak np. duży słoik miodu. W rozkładzie tygodniowym wygląda to mniej więcej tak 2kg piersi, 1kg świeżej ryby, 6-8 udek z kurczaka, 20 jajek, 4 opakowania ryżu, kasza, ziemniaki, pomidory, ogórki, sałata, [...]
SORBET MANGO - Opera z biedry Jak na sorbet pyszny jak na lody - przecietny ale smaczny Bardzo smaczny jak na sorbet, gęsty i wyrazisty w smaku i zapachu czuć mango czuć owoce idealnie zblendowany, żadnych grudek dodatkowy plus to bardzo mało kalorii i zero fatu same wegle 50% to mango Jesli lubisz lody na smietance to racezj sorbet to nie Twoja [...]
Załączam wczorajszy dzień (o ile uda mi się wstawić;) , wcześniej nie spisywałam sobie. Czekolada wpadła w zasadzie przed obiadem, po tym treningu jak mi słabo było, a nie na deser. Wcześniej nie zapisywałam więc teraz z pamięci. PONIEDZIAŁEK: śniadanie: kromka pieczywa z ziaren, łyżeczka masła,chyba plasterek wędliny był.. 2śniadanie: chyba też [...]
Rola białka w diecie każdego człowieka jest bardzo ważna, ponieważ spełnia wiele funkcji w organizmie i stanowi budulec wielu związków: - buduje i odbudowuje tkanki (bierze udział w rozwoju organizmu, wzroście, gojeniu się ran, wzmacnianiu włosów) - jest składnikiem limfy, krwi, mleka kobiecego oraz hormonów i enzymów trawiennych - buduje ciałka [...]
bierz Optimum Nutrition. Jedno z najlepszych bialek na świecie, świetne smaki, rozpuszczalnosc i aminogram. Mialam chyba wszystkie smaki z ON i najlepsze: cookies&cream i czeko-mięta. Przyjrzyj sie tez bialkom od Sciteca. Sprawdzona firma, wkleja caly czas wyniki badan na swojej stronie. Bialka obłędne smakowo: biala czekolada, biala [...]
Witamina C, czyli kwas askorbinowy jest związkiem o wielu różnych właściwościach. Wykorzystywanych nie tylko w medycynie, ale również w kształtowaniu sylwetki, czy kosmetyce. Jest ona silnym przeciwutleniaczem. Z tego też względu stosuje się ją w sytuacjach przeziębienia, czy grypy, aby usuwać z organizmu powstające wolne rodniki. Profilaktyczne [...]
Cześć! Odpowiadając na Twoje pytania: 1. Napoje zero, to najlepsza opcja. Ostatnio wyszło nawet badanie mówiące, że osoby badane, które piły napoje zero schudły szybciej i lepiej trzymały się założeń dietetycznych. Najprawdopodobniej spowodowane jest to tym, że czują słodki smak i nie potrzebują podjadać. 2. Nie musisz jadać śniadań. Jest system [...]
Liczyłem bardziej na konkretne tabele kalorii, które kiedyś gdzieś były tutaj, ale nie mogę ich teraz znaleźć, albo wiele nie działa. One były bardzo dokładne, więc czerpać z nich informacje byłoby bardziej porządane niż z jakiś "fittnesek", gdzie wartości zmieniają się od 60 do 100 (gdzie chyba tyle ma glukoza, lol), więc no. 65 IG to ryż biały [...]
Namieszałeś trochę. Tutaj chodzi o łączenie dużej ilości cholesterolu i SFA z silnie glikemicznymi, insulinogennymi węglowodanami .. gdyby produkty o wysokim IG w zestawie z lipidami inicjowały ten efekt to nie moglibyśmy jeść gotowanych ziemniaków z jajami, bo byśmy tyli aż miło. Co innego słodycze.. lub smalec z glukozą.. w tym przypadku może [...]
To może wina leżała po stronie płatków owsianych. Tak czy inaczej mleka unikam również ze względów smakowych, a teraz nie jem płatków owsianych, żeby sprawdzić czy to one były problemem, a nie owoce.
Myślałem nad tym i po produktach takich jak ryż basmati, brązowy, kasza jaglana czy chociażby makaron pełnoziarnisty nie mam żadnych problemów. Problem występuje gdy jem owsiankę, a dokładnie płatki górskie z bananem i jabłkiem. Z tego co wyczytałem w tym artykule objawy na nietolerancje fruktanów mogę nie wystąpić w przypadku ryżu, a co innego [...]
czesc jak patrze na Twój post to widze ze masz ten sam problem co ja ja juz z niego powoli wychodze :))) 1 a wiec co do treningu to nie wystarczą tylko treningi aerobowe musisz równiez prowadzic treningi silowe duzo jest na ten temat postów (ja nie korzystam z treningów silowych tylko jezdze na rowerku 1h dziennie ) 2 BROŃ BOŻE nie prowadź niby [...]
Ja tylko dodam od siebie, że większość owoców posiada w swoim składzie zarówno glukozę jak i fruktozę, a owoce bardziej dojrzałe mają stosunkowo więcej glukozy, tak więc i IG wyższe <<< Wszystko zaczyna się w umyśle... >>>