A jaki sens jest brac BCAA w ogole jak samo BCAA nie moze spowodowac sygnaly dla budowy miesni zaczelo? jak nie, sama leucyna moze nawet inicjowac szlaki mTOR Nie wiem jakie studia masz namyszli co to pokazuje. Jak to jest ten studien ''https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19882215'' to nic nie mowi o BCAA przed treningem na pustym zoladkem tylko [...]
Proszę napisać do [email protected] lub [email protected] wiadomość, która zawiera, a) Print screen z sytuacji, która zaistniała (np. narzędziem "Wycinanie"), b) Opis sytuacji c) Adres IP z jakiego się łączy klient sprawdzić go można na : http://whatismyip.org/ d) Przeglądarka internetowa z jakiej się korzysta, najlepiej dokładna jej wersja [...]
Owszem, uwarunkowania genetyczne mają duży wpływ na tendencje do tycia, bowiem istotny wpływ w tym przypadku ma jakość jak i ilość spożywanego pokarmu wobec tego można to ''uregulować'' poprzez wprowadzenie odpowiednich środków zaradczych (adekwatny dobór aktywności fizycznej/zabiegi żywieniowe i.t.d.. ) jak to wspomniałem każdy z nas jest [...]
Ja 3 lata od stycznia do czerwca redukowalem z kalkulatora, gdzie wychodzilo mi zawsze okolo 3500 kcal, wszyscy pisali zebym nie zanizal kalorii itd, no i zawsze konczylo sie na tym ze do lata waga nie leciala. W tym roku redukuje od 1 stycznia i waga zaczela leciec dopiero przy 2500-2600kcal (waga 100kg, wzrost 185) i leci nadal. Od swiąt [...]
Indeks glikemiczny to zbyt przeceniany wskaźnik, zresztą masz wszystko opisane w klarowny sposób w artykule który wrzuciłeś. Bardziej miarodajnym wyznacznikiem jest ładunek glikemiczny i indeks insulinowy. Jeżeli znasz angielski to odsyłam do interesujących publicystyk - nie kolorowych gazetek. http://ajcn.nutrition.org/content/76/1/290S.full [...]
W sumie nic specjalnego tutaj nie idzie wymyślić jeśli chodzi o pełnowartościowe białko... Możesz zacząć hodować kiełki fasoli adzuki, mung, soczewicy, słonecznika (ewentualnie kupić gotową mieszankę w sklepie, ale imo to nieopłacalne) i dodawać do jajecznicy. Jest tam relatywnie dużo białka plus strączkowe są bardzo bogate w składniki odżywcze. [...]