Witam. Wg mnie ten baton smakuje lepiej niż snickers i do tego ma lepszą konsystencję, coś jak krówka ale bardziej twarde i ciągliwe. Składniki: 70g dobrej jakości masła orzechowego (2 dość duże łyżki stołowe) 90g płatków owsianych (3 standardowe miarki od WPC) 180g WPC (ja użyłem smaku czekoladowego) 30g drobno zmielonego siemienia lnianego [...]
Cześć wszystkim! Temat może niezbyt precyzyjny, ale postaram się go doprecyzować wewnątrz, a z racji tego, że to duże forum, to może trafie na kogoś, kto ma/miał podobny problem lub jakiegoś dietetyka, co coś doradzi...Może i dział zły, ale w inne ludzie rzadziej zaglądają :D zmagam się od jakiegoś czasu z bardzo wstydliwym problemem, jakim są [...]
Witam, mam problem z przejściem na dietę keto- a dokładnie chodzi o nie rezygnację z warzyw a zejście w węglach poniżej 50g. Być może ja to jakoś źle liczę mimo odejmowania od warzyw ilości błonnika. Dlatego proszę o pomoc/ rady jakie jak sobie z tym poradzić ale na razie zacznę od początku. Jestem kobietą lat 30 waga 130kg wzrost 170cm . Dieta [...]
Koktajle Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół szklanki) Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wartości odżywcze koktajlu: Białko - ok. 20 g [...]
witam wszystkich, zastanawialem sie czy temat wrzucic do dzialu odzywiania czy treningu ale stwierdzielem ze problem jednak raczej tkwi w jedzeniu. od dobrych 3 miesiecy trzymam diete, nie sa to wyliczane kcal co do grama poniewaz nie mam na celu ani zrzucic kg ani przytyc tylko raczej poprawic jakosc miesnia a w ktora strone to pojdzie to juz nie [...]
Zapraszam do dyskusji Cera od kuchni Być może jednak jedzenie wpływa na skórę w pośredni sposób. Dr Loren Cordain, specjalista zdrowego żywienia z Colorado State University zauważa, że ani u Ache, ani u Kitawańczyków nie wykryto przypadków cukrzycy, a na ich tradycyjną dietę składały się w 70 proc. minimalnie przetworzone rośliny oraz mięso i [...]
Od razu napisze, że jeszcze nie zrobiłem, ale planuje w ciągu najbliższych dni zrobić LEKKI BUDYŃ!Jak wiemy, normalny budyń(bez dodanego cukru i masła) to właściwie sama skrobia ziemniaczana i aromat. Ze względu na to, że zazwyczaj nie dodaje masła a i tak mi smakuje to odpada nam niezdrowy tłuszcz! (tu pytanie do specjalistów co proponujecie [...]
Jako że czuję, że na topie będzie teraz podział diety w zależności od grupy krwi (też oglądałem Makłowicza ) - poszukałem trochę i wklejam co znalazłem ******* Dieta dla grupy krwi A Grupa A rozkwita na dietach wegetariańskich - jest to spadek po przodkach-rolnikach prowadzacych spokojny, osiadły tryb życia. Nasze cywilizowane diety w [...]
czesc czy ktoś wie ile gram ma jedna łyżeczka masła roślinnego? z tego co sie orientuje to 10gram,lecz mam pewne wątpliwości bo np 5gram kreatyny to tez jedna łyzeczka,czy ktoś moze zna odpowiedź?
Witam czy każde masło roślinne jest siebie warte? Tzn czasem lubię je dodać jako zamiennik do grahamek albo do domowych hamburgerow zamiast walić sera żółtego który ma sol więc czy jest sens przepłacać za masło roślinne? Bo są takie gdzie kupię 500g w cenie 250g albo taniej. Proszę o odp :)
otoz mam diete dosc uboga w nasycone kwasy tluszczowe i zastanawiam sie czy moge dodawac lyzeczke masła (tak z 20g) do sniadania co drugi dzien zeby dostarczyc witaminy D. oczywiscie wszystko w bliansie tluszczow by sie dalej zgadzalo ~70g dziennie (inne zrodla to rozechy pestki dyni i oliwa z oliwek)
Witam, przymierzam się do wyrobu masła orzechowego z orzechów włoskich. Zależy mi na zachowaniu ich właściwości co za tym idzie nie chciał bym ich prażyć, czy prażenie jest niezbędne w wyrobie owego masła? Zmieniony przez - Solumque w dniu 2014-03-31 17:12:10
witam czy ma ktos dostep do polskich norm lub jakiejs mądrej książki by podać mi te cyferki będe wdzięczny bo zgubiłem swoje pomiary a potrzebne mi sa te wyniki wiec musze odniesc sie do standardów
Składniki: 180g tofu 3 łyżki wiórek kokosowych 50g mielonych migdałów 1/4 szklanki mleczka kokosowego Słodzik w płynie Wiorki prazymy na suchej patelni na złoty kolor. Ser tofu mielmy w blenderze, az nabierze konsystencje kremu. Dodajemy pozostałe składniki, blendujemy ponownie. Calosc mieszamy z prazonymi wiórkami. 779 KCAL 36 g BIAŁKO 8 g [...]