SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Spożywanie masła orzechowego i przygotowanie wołowiny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 897

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 288 Wiek 2 lata Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1447
Kiedy najlepiej jeść masło orzechowe i z czym i jak przyrządzić wołowinę.Proszę o pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 270 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3980
Jeśli mówimy o maśle orzechowym z orzechów ziemnych tzw fistaszkow to najlepiej wgl jeśli podchodzisz bardzo rygorystycznie. Co do pór jedzenia szkoły są różne. Jakby się uparł to o każdej porze dnia ma to swoje zalety i jest to jakoś poparte badaniami. Jedni polecają po treningu, inni jako forma ładowania przed snem weglami i tluszczami a inni że tylko i wyłącznie taka forma makrosów rano. Popróbuj na sobie. Zalezy też jaki jest Twój cel treningowy.
Co do wołowiny to pewnie powiem Ci jak większość. Staraj się unikać smażenia. Najlepiej grill bo jest i smak i nie ma tłuszczu. Gotowane niby najzdrowsze ale smaku zero.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Nie da się powiedzieć, jeden zje łyżkę na noc, inny omleta rana sobie posmaruje.

Co do wołowiny zależy jaka część, rostbef, polędwica, antrykot idealnie się nadają na stek udziec już będzie twardszy i można go zmielić na burgery czy jakiś gulasz zrobić.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
1. Masło jesz kiedy chcesz, choć są lepsze źródła tłuszczu
2. Wołowina - najłatwiej stejki, jw gulasz, bitki wołowe też
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1122 Napisanych postów 3775 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68432
Bardziej przerośniętą kolagenem wołowinę warto właśnie ugotować do miękkości, np. w rosole z warzywami.
Można później zmielić, doprawić smażoną cebulą i zrobić farsz do naleśników czy pierogów. Takie mięso (często w połączeniu z wieprzowiną) również świetnie nadaje się do zmielenia i wszelkich zastosowań mielonego mięsa - kotletów, pieczeni, gołąbków, spaghetti, lazanii itp.
Chuda wołowina bez kolagenu jest do takich celów gorsza, bo będzie sucha po obróbce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Masło z nerkowców, laskowych, migdałów ok. W dowolnym posiłku, gdzie brakuje Ci tłuszczów. Będąc szczegółowym, najlepiej dala od treningu.Tutaj lepiej się sprawdzą tłuszcze nasycone i jednonienasycone. Z orzechów ziemnych najlepiej unikać.

http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy


Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-27 15:32:56

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

25zl dziennie na jedzenie

Następny temat

Masło orzechowe - prażenie

WHEY premium