Weźcie pod uwagę, że w Polsce póki co nie ma zbytnio kultury picia dobrego piwa, a głównym celem nie jest smak a to żeby się tanio zrobić. Ja odkąd przerzuciłem się na lepsze piwo wydaję na nie.... mniej. Bo kupują sobie 2 lepsze piwa raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie. Zapłacę 20-30 zł, ale pije się to dla smaku. Kiedyś tak jak większość [...]
Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/25/2017 8:25:53 AM Liczba szacunów: 0
mi na steki bardzo przypadła ligawa wołowa, cena jeszcze znośna w porównaniu do poledwicy a naprawdę smaczna. Z rostbefu,antrykotu wychodził mi podeszwy. Do zmielenia najlepszy wg mnie jest mix łopatki wołowej i szynki wieprzowej - cenowo i smakowo najlepszy kix jak dla mnie.
Odpowiedzi: 211 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/9/2017 9:51:28 PM Liczba szacunów: 0
czaj_nik na steka to najlepsza polędwica, no ale cena skutecznie odtrasza. Steki dobre są z rostbeftu albo te kawałki t-bone. Właśnie w zlewie rozmraża mi się 2kg antrykotu to będę go testować i na steki i na pieczeń:-) A no i ligawa to tylko tak bardziej do zmielenia ;)
Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/24/2014 10:10:03 AM Liczba szacunów: 0
Wszystko ladnie zebrane w jednym miejscu, krotko i na temat - TO LUBIE Przekonalem sie do wolowiny po wypowiedziach p. Marka C. Korzysci odzywcze i smakowe lepsze niz z kurczaka wg mnie Lecz niestety... CENA... Nie stac mnie na kilkaset zlotych na tydzien zeby jesc poledwice wolowa. Ligawa tansza, jeszcze ujdzie
Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/4/2007 11:00:26 PM Liczba szacunów: 0
w biedrze jest spoko ryż brązowy, makaron razowy i kiedyś często były rolady wołowe z udźca z sokołowa bardzo dobre i cena była przyjemna 28zl/kg... teraz został tylko gulasz. co do kurczaka z biedry, często wali z tych tacek + sporo jest do wykrawania a nie lubie walczyć z nożami%-) więc płacę 1 zł więcej w netto i dostaje ładne czyściutkie [...]
Odpowiedzi: 2804 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/13/2012 9:13:46 AM Liczba szacunów: 0
W ogóle te piersi z biedry u mnie przynajmniej to jakieś dziwne są. Jak są świeże to mokre a jak poleżą to suche się robią i na dnie pełno wody. Co do woło to fakt najtańszy nie jest ale oszczędzam czas bo mi mielą a kurczaka trzeba kroić. Do mielenia raczej tylko udziec i ligawa ale mielić ligawę trochę szkoda lepiej z niej stejki zrobić. Inne [...]
Odpowiedzi: 2804 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/17/2012 9:57:41 PM Liczba szacunów: 0