Oliwa i pierś to niejedyne źródła tłuszczu i białka. Daj ryby, wołowinę, wieprzowinę, olej kokosowy, masło. Do posiłków przed i po treningu spokojnie możesz dać warzywa, tłuszcze. Nie wyobrażam sobie jedzenia suchej kaszy/ryżu. http://potreningu.pl/articles/2812/najwieksze-mity-na-temat-posilkow-potreningowych/page/2 [...]
Co do tego ze mam inne zródła wiem, ale robie to celowo. Dzieki za odpowiedzi! GOTOWIEC 1posiłek- 7 rano 350g bialka jaj 15gDzem niskosłodzony 75g zółtka jaj Płatki owsiane 115g (placek) 2Posilek- 10.35h 150g Piers z kuraka 100g Ryż brązowy Plasterek sera zóltego (czasem) 10g orzechów włoskich 1 Pomidor 3. Posilek 14h To co 2 4 [...]
2.Jak powinna wyglądać dieta osób które z powodów zdrowotnych muszą ograniczać ilość błonnika w diecie? byc moze jesli dajej chcesz skupiac sie na zdrowych produktach powinienes wybierac wieksza ilosc tluszczow zdrowych Czy są oni z tego powodu skazani na produkty wysokoprzetworzone a co za tym idzie na zwiększone ryzyko wystąpienia chorób [...]
Co do diety niskoww to może jest to sposób ba trzymanie sylwetki przez cały rok. tak znacznie latiwej utrzymac mniejsza ilosc tkanaki tluszczowej na dietach typu niskoww, jednak nie mozna jednoczesnie liczyc na wielkie przyrosty miesni do tego jest potztreban wieksza ilosci ww (wyjsciem tutaj mogo byc diety CKD, ale trzeba je dostosowac do [...]
W Twojej "diecie" nie ma nawet porządnego zródła węglowodanów i białka... o tłuszczach nawet nie wspominam.Odpuść te suple bo one bez odpowiedniego odżywiania nic Ci nie dadzą :) Zmieniony przez - robertjudi w dniu 2011-03-17 15:11:47
Wydaje mi się że brakuje w twojej diecie węglowodanów i tłuszczów. Chociaż jest to dieta redukcyjna to jednak potrzebujesz węgli aby mieć skąd czerpac energię,dobre źródła to: owsianka, brązowy ryż, makaron razowy. Te kilka kromek chleba to chyba trochę za mało. Tłuszczy też nie mogę się za bardzo dopatrzeć w twojej diecie a są one niezbędne [...]
Bzdura! Nośnikami dla aromatów są PEG i alkohol a nie węglowodany. Nie masz zielonego pojęcia o aromatach stosowanych w odżywkach, więc nie opowiadaj głupot. Prosto ze źródła od firmy produkującej odżywki - aromat to głównie węglowodany, m.in. dlatego właśnie na każde 100 g suchej masy węgli jest niecałe 10g zamiast np. 5-6 w postaci laktozy. [...]
Mozesz dodac wieksza ilosc do sniadania,po treningu,bo i tak te posilki powinny byc najbardziej kaloryczne.Mozesz tez wiekszyc ilosc posilkow,chociaz o 1 a roznica bedzie.Np.miedzy potreningowym,a nocnym. Tylko bialka to za duzo. Tran to zrodlo wielonienasyconych tluszczy glownie omega 3.Nim niedoboru kcal lepiej nie uzupelniaj tylko miej [...]
Pełnowartościowego białka wychodzi Tobie ~100 g. To za mało. Jogurt, ryż i owies to kiepskie źródła tego składnika. Możesz śmialo podbic tłuszcze bo kalorii wyszło zdecydowanie za mało. Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2011-07-28 20:06:36
[...] posiłek po-treningowy musisz zjeść go do godziny po treningu, nawet jeśli czujesz się pełny po tym gainerze. (swoją drogą, mógłbyś zmniejszyć jego ilość). Najlepszym rozwiązaniem będzie RYŻ BIAŁY I FILET Z KURY PRZED SPANIEM WPC OSTROWIA 30 g dodaj oliwy i jakieś warzywo w ogóle nie widziałem u ciebie źródła zdrowych tłuszczy, a to niedobrze.
Produkty, które wymieniłeś to dobre źródła tłuszczy Co do ilości białka 2g na kilogram masy ciała to dobra ilość. Jak chodzi o efekty to jak z pewnością wiesz na wszystko potrzeba czasu, a określić ile to potrwa to ciężko, wszystkie organizmy są inne. Z pewnością z dietą osiągniesz lepsze efekty.
na śniadanie zjedz jakieś źródło białka, możesz dać np. 30 g odżywki białkowej i później o 12, 30 g odżywki, pomiętaj że orzechy włoskie i oliwa z oliwek to nie jedyne źrodła tłuszy możesz też jeść czasami bardziej tłuste miesa ryby , jaja, produkty kokosowe itp.
całe to WPC daj potreningowo, po bieganiu wystarczy sniadanie bezpośrednio po nim reszta ok o co chodzi z urozmaicaniem? dawaj rózne warzywa, zmieniaj źródła węgli, tak jak i białka , oczywiście tak jak na to budżet pozwala;-)
[...] produktami: I WEGLOWODANY Kasza, ryż brązowy, płatki owsiane, makaron (z mąki DURUM - Biedronka 500 gr. - 2,10 zł), warzywa, owoce, pieczywo z mąki razowej (jednak z pewnego źródła, nie bój się pytać w piekarni) II Białka Chude mięso, ryby, serki wiejskie, twarogi, odżywka białkowa, jajka. III Tłuszcze Oliwa z oliwek, tłuste ryby, olej lniany, [...]
[...] odżywczych, czyli białka około 2 gramy na kilogram masy ciała, tłuszczów 1-1,5 grama i reszta podchodząca z węglowodanów. Produkty Allnutrition Nutlove to nic innego, jak źródła tłuszcz, bez dodatku cukrów prostych. Bazują one na kokosie, orzechu ziemnym, laskowym, czy migdale. Są one źródłami tłuszczów. Wprowadzając więc taki kram do diety [...]
[...] swego czasu ładował ponad 20 tabl aminokwasów dziennie (przy wadze 52-55 kg) czuł się po nich świetnie ale brał tylko w krótkim okresie - branie dużych ilości tak łatwego źródła skł pokarmowych w dłuższym okresie może spowodować reakcje adaptacyjną organizmu i w konsekwencji kłopoty z trawieniem większej ilości białka z pożywienia (organizm [...]
[...] zjeść owoce Zmniejsz ilość białka do ok.2g/kg masy ciała-resztę kalorii rozplanuj między ww i tłuszcze Dodaj do diety źródło wapnia np.naturalne przetwory mleczne oraz źródła magnezu jak orzechy włoskie,pestki dyni Zamień ryż biały na bardziej wartościowe źródło węglowodanów jak chociaż ryż parboiled,dobrze by się tu sprawdziła kasza [...]
[...] Zamiast tego ugotuj sobie kurę czy rybę, ser żółty zamień na biały i najlepiej jedz go jako ostatni posiłek bo kazeina trawi się do 8 godzin, chleb zamień na ryż brązowy/ makaron brązowy/ kaszę czyli podstawowe źródła węglowodanów na masówce. No i najważniejsza sprawa - gdzie warzywa? Powinny znaleźć się w każdym posiłku oprócz potreningowego.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
J/w za dużo białka w prochu, najlepiej wywal całkowicie Tak to skłądowo jest w miare ok, ale brakuje źródła kwasów tłuszczowych O3 Dodaj jakiś tran, ryby, o3