Witam :)
Postanowiłem, że będę prowadził dziennik treningowy, który pomoże mi się zebrać i zmotywować do dobrych treningów, oraz diety. Na początek może kilka słów o mnie. Swoją "przygodę" z siłownią zacząłem w czerwcu 2007. Na początku był to trening obwodowy (ACT) który trwał ponad dwa miesiące. Później zdecydowałem się na 3-dniowy split (klata+triceps, plecy+biceps, barki+nogi). Nie wiem czy było to dobre rozwiązanie, bo efekty słabe po około 4 miesiącach ćwiczeń. Fakt, nie zawsze się przykładałem do tych treningów, nie było diety, za to było jedzenie czego popadnie. Mimo wszystko nie byłem z tego treningu zadowolony i postanowiłem sprawdzić polecany przez wiele osób trening FBW. Nie mam dostępu do profesjonalnej siłowni, więc moje możliwości są trochę ograniczone. Posiadam sztangę, hantle, jakieś 90kg obciążenia i prowizoryczną ławeczkę. Na początek przygotowałem jeden zestaw który będę powtarzał przez 3 dni w tygodniu według "15-10-5". Przez ten czas dobrze zorientuję się jakie są moje możliwości siłowe w tego typu treningu i jak wszystko będzie dobrze to dorzucę drugi zestaw. Mam nadzieję, że uda mi się przestrzegać diety. Ułożyłem już nawet taką, która by mi pasowała, ale muszę ją jeszcze dać do sprawdzenia w dziale o dietach :)
Info:
Waga:62
Wzrost:182
Ektomorfik.
(w nawiasie obwody przed ACT)
Klatka: 93 (87)
Biceps: 28 (26)
Pas: 80 (84)
Udo: 50 (48)
Łydka: 32 (31)
Trening:
Pon 15, Śr 10, Pt 5.
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Wyciskanie francuskie sztangi w siadzie 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Martwy ciąg 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
- Wspięcia na palce stojąc 2s
Brzuch:
- Skłony w leżeniu płasko 2s
Chętnie posłucham Waszych opinii na temat tego planu :)
Fotki:
Plecy
Klatka
Odstające łopatki
Biceps
Łydka
Udo
Jak widać jest słabo :( Jak będzie? Czas pokaże...
Zmieniony przez - skreczu90 w dniu 2007-11-25 19:56:19
Zmieniony przez - skreczu90 w dniu 2007-11-25 19:57:02
Postanowiłem, że będę prowadził dziennik treningowy, który pomoże mi się zebrać i zmotywować do dobrych treningów, oraz diety. Na początek może kilka słów o mnie. Swoją "przygodę" z siłownią zacząłem w czerwcu 2007. Na początku był to trening obwodowy (ACT) który trwał ponad dwa miesiące. Później zdecydowałem się na 3-dniowy split (klata+triceps, plecy+biceps, barki+nogi). Nie wiem czy było to dobre rozwiązanie, bo efekty słabe po około 4 miesiącach ćwiczeń. Fakt, nie zawsze się przykładałem do tych treningów, nie było diety, za to było jedzenie czego popadnie. Mimo wszystko nie byłem z tego treningu zadowolony i postanowiłem sprawdzić polecany przez wiele osób trening FBW. Nie mam dostępu do profesjonalnej siłowni, więc moje możliwości są trochę ograniczone. Posiadam sztangę, hantle, jakieś 90kg obciążenia i prowizoryczną ławeczkę. Na początek przygotowałem jeden zestaw który będę powtarzał przez 3 dni w tygodniu według "15-10-5". Przez ten czas dobrze zorientuję się jakie są moje możliwości siłowe w tego typu treningu i jak wszystko będzie dobrze to dorzucę drugi zestaw. Mam nadzieję, że uda mi się przestrzegać diety. Ułożyłem już nawet taką, która by mi pasowała, ale muszę ją jeszcze dać do sprawdzenia w dziale o dietach :)
Info:
Waga:62
Wzrost:182
Ektomorfik.
(w nawiasie obwody przed ACT)
Klatka: 93 (87)
Biceps: 28 (26)
Pas: 80 (84)
Udo: 50 (48)
Łydka: 32 (31)
Trening:
Pon 15, Śr 10, Pt 5.
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Wyciskanie francuskie sztangi w siadzie 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Martwy ciąg 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
- Wspięcia na palce stojąc 2s
Brzuch:
- Skłony w leżeniu płasko 2s
Chętnie posłucham Waszych opinii na temat tego planu :)
Fotki:
Plecy

Klatka

Odstające łopatki

Biceps

Łydka

Udo

Jak widać jest słabo :( Jak będzie? Czas pokaże...
Zmieniony przez - skreczu90 w dniu 2007-11-25 19:56:19
Zmieniony przez - skreczu90 w dniu 2007-11-25 19:57:02