witam :) zacząłem treningi trójbojowe i mam do was jedno małe pytanko :) w nastepnym tygodniu mam w planie dwa przysiady :) jeden to przysiad klasyczny ktory wiem jak sie robi zas drugi sie nazywa przysiad 1/3 :O nie wiem za bardzo o co chodzi czy to jest polprzysiad czy cos ? nie wiem nie mam zielonego pojecia. Prosze o wytlumaczenie z gory dziekuje :)!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Przysiad 1/3 (czytaj jednatrzecia) czyli spłycona wersja normalnego przysiadu. Ciężko powiedziec jak głęboki to ma być przysiad ale powinieneś spokojnie robić serie po 3-4powt ze swoim maksem z klasycznego przysiadu(więc tym się sugeruj przy dobieraniu głębokości).
...
Napisał(a)
siady :
1/3 -> tzw sprinterskie czyli duzy ciezar maly ruch, powiedzmy 1/2 ruchu przysiadu trojbojowego
siad trójbojowy -> az staw biodrowy znajdzie sie ponizej kolana , czyli mniej wiecej do 90stopni
i siady ATG ass to grass
czyli siady olimpijskie, najgłebsze schodzisz ile sie da
moje ulubione siady
1/3 -> tzw sprinterskie czyli duzy ciezar maly ruch, powiedzmy 1/2 ruchu przysiadu trojbojowego
siad trójbojowy -> az staw biodrowy znajdzie sie ponizej kolana , czyli mniej wiecej do 90stopni
i siady ATG ass to grass

Bracia... czego dokonujemy za życia... odzwierciedla się w wieczności...
...
Napisał(a)
Przysiad 1/3 to przysiad 45 stopni ze stojaków czyli ustawiasz tak wysokość stojaków by po wejściu pod sztangę mieć 1/3 pełnego ruchu
to coś podobnego jak dociski ze stojaków czyli zaczynasz ruch z martwego punktu.Pamiętaj by mieć dobrą asekurację!!!
to coś podobnego jak dociski ze stojaków czyli zaczynasz ruch z martwego punktu.Pamiętaj by mieć dobrą asekurację!!!
...
Napisał(a)
1/3 przysiadów dobrze jest robić z stojaków (obniżając je max w dół) albo jeśli ktoś ma możliwość z specjalnych stelaży, blokad które naturalnie ograniczą zakres ruchu(można pokombinować ale konstrukcja musi być naprawdę solidna bo ciężary w tym ćwiczeniu są spore). Asekuracja też powinna być odpowiednia...
...
Napisał(a)
dzieki wielkie :) a co do asekuracji niestety moj kolega jutro robi, wiec bede musial sobie sam poradzic :) a gory dziekuje jeszcze raz :)! pozdrawiam 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
PUCHAR SPARTANA - WIEŻA SPARTAN 06.09.2009
Następny temat