Szacuny
0
Napisanych postów
58
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1050
Jakiś czas temu zacząłem chodzić na siłownie i za uwarzyłem ze prawy mięsień najszerszy grzbietu jest większy od lewego ;/ może mi ktoś pomoc z góry thx.
Zmieniony przez - potfol w dniu 2006-12-11 20:37:23
Szacuny
1
Napisanych postów
76
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
148909
jest to po prostu dysproporcja wiele osób ma tak że ma np. większy lewy biceps od prawego, lewą strone klatki itd... cwicz i nie przejmuj sie z czasem unormuje się ;)
Szacuny
1
Napisanych postów
76
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
148909
tak. jeśli będziesz miał odpowiednią dietę która pomoże Ci zbudować masę mięśniową, będziesz ćwiczyć to z czasem plecy będą wyglądać tak jak byś chciał ;) uważaj i zwracaj uwagę zawsze na poprawną technikę... i powodzenia
Szacuny
1
Napisanych postów
76
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
148909
powiedz jaki masz staż na siłowni. masz diete i pilnujesz prawidłowej techniki mam nadzieje. moge Ci coś napisać ale lepiej zajrzyj do działu trening gdzie jest wiele ciekawych treningów np właśnie na plecy.
Szacuny
0
Napisanych postów
58
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1050
diety nie mam, staram sie jak moge wykonywac dobrze technicznie cw. a na silowni moge robic :
-wszytsko z hantelkami i sztanga oczywiscie ;)
-PRZYCIĄGANIE LINKI WYCIĄGU DOLNEGO W SIADZIE PŁASKIM -ŚCIĄGANIE DRĄŻKA/RĄCZKI WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE
i to chyba tyle jezeli chodzi o cw. plecow
Szacuny
5
Napisanych postów
212
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1051
Na pewno powinieneś wykonywać podciąganie sztangielki w opadzie tułowia. W tym ćwiczeniu każda strona pleców ćwiczona jest oddzielnie. Dzięki temu szybciej powinieneś pozbyć się dysproporcji.
Jest jeszcze jeden problem. Odstające łopatki to częśto objaw skrzywienia kręgosłupa. Przejdź się do lekarza i sprawdź czy wszystko jest OK. Dźwiganie ciężarów i krzywy kręgosłup!!! - to może się źle skończyć.