Szacuny
15
Napisanych postów
1551
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8809
Potrzebujemy:
1. Zsiadłe mleko,
2. Mąka pełnoziarnista,
3. Jaja,
6. Ulubione dodatki:
Wykonanie.
1. Do miski dodajemy: a) 250ml zsiadłego mleka
b) 1 jajo
c) otręby
d) kilka kropel aromatu
e) migdały, wiórki kokosowe, .. bez owoców f) kakao
g) cynamon
Całość zaczynamy mieszać mixerem. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy mąki (nawet do 2 szklanek), aby uzyskać gęstą masę.
2. Smażenie. a) Na rozgrzanej teflonowej patelni za pomocą łyżki formujemy 4 placki. Jak już napisałem, aby to było możliwe, masa musi być gęsta.
b) Po kilku sekundach kładziemy na wierzch swoje ulubione owoce i lekko wklepujemy. Przewracamy placek na drugą stronę i gotowe.
Sposób podania: Można podawać do kawy, mleka, albo polać jogurtem. Ja użyłem do tego celu kefiru.
Całość wygląda tak:
Zmieniony przez - squixy w dniu 2010-04-18 11:33:44
Szacuny
7
Napisanych postów
275
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5029
menzyl15 kolego! :) Ogarnij sie troche, to nie apteka, a nie ma nic lepszego niz odrobina tluszczu - nawet na redukcji. Ja robie podobne placki w gofrownicy i nie potrzeba tluszczu, choc zawsze troche daje.
Szacuny
0
Napisanych postów
36
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1742
squxy racja... Niektorzy z tym BTW pszesadzaja... Ja tam nigdy nie licze... no ale jesli ktos trenuje kulturystyke na zawodowo albo inne dziedziny sportu to liczyc trzeba ( osobiscie to bym zwariowal... ) A co do placuszkow to niezle tylko troche roboty jest :D no ale jak ktos ma czas albo cierpliwa mamusie to czemu nie :D
"Aby się wznieść ,trzeba najpierw uklęknąć" Jan Paweł II
Szacuny
15
Napisanych postów
1551
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8809
Zgadzam się. Takie liczenie bywa uciążliwe, ale zawodowcy muszą tak postępować.
Wiem, że pracochłonne. Od zawsze miałem ochotę czegoś takiego spróbować i dzisiaj pierwszy raz zrobiłem. Jakieś pół godziny zajęło mi przygotowanie, ale cały czas trzeba przy patelni czuwać, obracać itp.