SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gainer domowej roboty

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 33883

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1276 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14359
daktyle suszone + miod + ryz brazowy + banan + jaja + mleko +oliwa - masz tecze IG z wysoka jakoscia bialka i tluszczu.

Zmieniony przez - Precedens w dniu 2010-03-29 20:40:42

"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 690 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9608
http://dietamm.com/indeks_glikemiczny

obejrzyj ta tabelke,

brazowy 50, paraboliczny 80.

paraboliczny ma wyższy indeks niestety, bo on jest juz po wstępnej obróbce cieplnej para-boiled, jak sie juz przyjrzeć nazwie to po prostu: wstępnie-podgotowany.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3613 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19374
ja widziałem inna tabelkę, i potem tą od ciebie tez znalazłem. Cholera wie jak to jest w końcu z tym IG prabolicznego

Here we stand or here we fall, history won't care at all...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 690 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9608
napisałem Ci uzasadnienie powyzej, jest bardziej przetworzony stąd wyższe IG
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2032 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15756
Mając do wyboru parboiled i brązowy oczywiście 90% ludzi wybierze parboiled, bo mimo iż ma nieco wyższy IG, to jest bez porównania lepszy (brązowego w zasadzie nie da się jeść - przynajmniej moje odczucie) no i nie trzeba go gotować powyżej 45 minut, żeby w ogóle go jakoś strawić.
Nie można popadać w skrajności. Poza tym sqrwi3l nie ufał bym raczej tym Twoim tabelkom, bo nie istnieje nawet coś takiego jak ryż paraboliczny - a jeśli nie znają nawet nazwy tego co tam wpisują, to wniosek jest prosty.

jak sie juz przyjrzeć nazwie to po prostu: wstępnie-podgotowany
Parboiled nie ma nic wspólnego ze wstępnym podgotowywaniem.

Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2010-03-30 12:13:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3613 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19374
racja - brązowy jest tragiczny jak dla mnie.

Here we stand or here we fall, history won't care at all...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 690 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9608
Eoghan, nie komentuje Twojej wypowiedzi bo żal sciska

http://en.wikipedia.org/wiki/Parboiled_rice


Parboiled rice is rice that has been boiled in the husk. Parboiling makes rice easier to process by hand, improves its nutritional profile, and changes its texture.

przeczytaj i wyciągnij wnioski.

ryz brązowy wystarczy 30 min na malym ogniu, jest smaczny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2032 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15756
sqrwiel, ja nie będę komentował Twojego poziomu angielskiego, bo żal ściska.
W Polsce nie dostaniesz ryżu parabolicznego tylko ryż parboiled to raz - tylko Polacy sobie wymyślają tą nazwę.
Druga sprawa, to że parboiled to proces, w którym wykorzystuje się parę wodną pod wysokim ciśnieniem, aby "skondensować" w ryżu wartości odżywcze - głównie witaminy.

30 minut na ryż brązowy - ciekawe, że nawet na opakowaniu jest napisane 45 minut, no ale jak kto lubi, w to już nie wnikam.

Powodzenia w dalszym czytaniu wikipedii :)

Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2010-03-30 17:57:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 690 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9608
kurva wartości odzywcze pozostaja ale kurfa IG rośnie a o tym dyskusja, tak brazowy 30 min

ugotuje i ci wysle paczke

ile ty na klate bierzesz ze tak sie mondrujesz ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2032 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15756
Ja tylko poprawiam Twoje błędy, a Ty się burkasz i wyskakujesz z tekstami "żal ściska".
To pytanie z wyciskaniem potraktuję jako ironię z Twojej strony, chyba że schodzimy w tej dyskusji jeszcze poziom niżej :)
Zapraszam na priv, aby nie robić dalej burdelu, w tym i tak śmiesznym wątku ;P
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[low carb] Pomidor faszerowany ricotta, parmezanem, bazylia i pinia

Następny temat

[Low Carb] Pesto z brokula i cycem

forma lato