Im trudniej
Tym łatwiej.
...
Napisał(a)
Czyli jak użyje smalcu lub oleju kokosowego, czy tez palmowego mogę być spokojny że się nie truję?? Akrylamid(związek rakotwórczy) powstaję przy 140-180 stopniach, taką temperaturę można uzyskać tylko podczas, smażenia bądź pieczenia. Wiec wychodzi na to jak piszę Buccccek że np. smażenie na smalcu odbywa się przy mniejszej temperaturze. poniżej 120st C i teraz nasuwa się kolejne pytanie czy w takie temp się jadzonko usmaży
...
Napisał(a)
Rozzwala mnie ta ciagla panika ludzi ze sie czyms zatruja Zobaczcie ze ciagle przezywalnosc rosnie, teraz ludzie zyja po 80-90 lat kiedys 40 to juz byl starzec, mimo ze jemy hamburgery,kebaby,mnostwo lekow itd.Czy to nei jest aby tak ze to media nakrecaja nas, zebysmy kupowali gazety,czytali artykuly i ogladali tv na temat tego co nas zabija, w koncu strach jest najlepsza reklaama
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
,,zebysmy kupowali gazety,czytali artykuly i ogladali tv na temat tego co nas zabija, w koncu strach jest najlepsza reklaama" - oj Ty chyba troszkę masz niecodzienny pogląd na rzeczywistość , ja odnoszę wrażenie że właśnie inwestuję się w reklamę, ale nie zdrowego żarcia wiesz ile MC itp. wydają rocznie na reklamę ??? Biorąc pod uwagę że taki MC znajduję się w pierwszej 10 najlepiej zarabiających korporacji, to suma jaką wydaję na promocje jest kosmiczna.
I wież mi, nikomu nie zależy żeby ludzie byli świadomi, tego że żywność w wielu przypadkach jest nie zdrowa, a jak wiemy(mam nadzieje) do większości produktów sklepowych, dodaję się syf.
,,teraz ludzie zyja po 80-90 lat kiedys 40 to juz byl starzec, mimo ze jemy hamburgery,kebaby,mnostwo lekow itd" - jeszcze zyją po 80 90 lat bo są ludzimi którzy, pamiętaja czasy kiedy to jadło się swojski chleb ze smalcem i gróle z własnego pola.
40 lat to był starzec ale chyba w epoce kamienia
Dawniej była zwykła grypa i to rzadko się na nią chorowało. A dziś rodzajów chorób jest tyle że specjaliści mają problemy z ich diagnozowaniem - Ciekawe czemu?
I to co mnie najbardziej śmieszy w twojej wypowiedzi. Napisałaś że ludzie dziś żyją długo mimo brania leków To się te leki chyba bierze po to żeby przedłużyć życie, a nie żeby skrócić
Zmieniony przez - Rafalsky89 w dniu 2009-12-14 21:03:21
I wież mi, nikomu nie zależy żeby ludzie byli świadomi, tego że żywność w wielu przypadkach jest nie zdrowa, a jak wiemy(mam nadzieje) do większości produktów sklepowych, dodaję się syf.
,,teraz ludzie zyja po 80-90 lat kiedys 40 to juz byl starzec, mimo ze jemy hamburgery,kebaby,mnostwo lekow itd" - jeszcze zyją po 80 90 lat bo są ludzimi którzy, pamiętaja czasy kiedy to jadło się swojski chleb ze smalcem i gróle z własnego pola.
40 lat to był starzec ale chyba w epoce kamienia
Dawniej była zwykła grypa i to rzadko się na nią chorowało. A dziś rodzajów chorób jest tyle że specjaliści mają problemy z ich diagnozowaniem - Ciekawe czemu?
I to co mnie najbardziej śmieszy w twojej wypowiedzi. Napisałaś że ludzie dziś żyją długo mimo brania leków To się te leki chyba bierze po to żeby przedłużyć życie, a nie żeby skrócić
Zmieniony przez - Rafalsky89 w dniu 2009-12-14 21:03:21
Im trudniej
Tym łatwiej.
...
Napisał(a)
Leki zeby przedluzyc zycie ? Ketonal np., tramal, estazolam itd.? ktore sa nadmiernie spozywane ? Nie bede z toba polemizowala, kazdy ma prawo miec inne zdanie,jezeli uwazasz ze straszenie ludzi przeroznymi chorobskami to nie jest najlepsza reklama dla firm farmaceutycznych itd. to ok, kazdy ma prawo rozumiec to na swoj sposob
Starczy tego spamu,nie spojrzalam ze to w tym temacie.
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-12-14 21:17:17
Starczy tego spamu,nie spojrzalam ze to w tym temacie.
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-12-14 21:17:17
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
co do smazenia moze dodam od siebie, jak sie to umiejetnie robi, to mniej szkodzi, ale lepiej jest nie robic tego codziennie.
Bo mimo wszystko, jeden ma takie geny inny siakie i jednemu to szybciej zaszkodzi, inne później. Bo myślicie ze skad sie biorze większość tych chorób?:) (pomijam srodowisko i kozie grypy). Jak mawiała moja pani z iologii: najczęstszą przyczyną chorob jest zła dieta (rozumiane jako styl odżywiania, a nie sztywne zasady codziennie to samo chociaż tak jest fajnie nie trzeba myśleć :P).
Bo mimo wszystko, jeden ma takie geny inny siakie i jednemu to szybciej zaszkodzi, inne później. Bo myślicie ze skad sie biorze większość tych chorób?:) (pomijam srodowisko i kozie grypy). Jak mawiała moja pani z iologii: najczęstszą przyczyną chorob jest zła dieta (rozumiane jako styl odżywiania, a nie sztywne zasady codziennie to samo chociaż tak jest fajnie nie trzeba myśleć :P).
Pytasz o rzeźbe/redukcje? Wejdź najpierw ten link: http://www.sfd.pl/[ART]_RZEŹBA-t569190.html
A tu ankieta: http://www.sfd.pl/REGULAMIN,_OBOWIĄZKOWA_ANKIETA-t501693.html
Specjalizacja HSS na łapy:
http://www.sfd.pl/[ART]_Specjalizacja_HSS-100_na_Biceps_/_Triceps_by_Jodełko-t532569.html
Polecane artykuły